Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 15

Strana 69 z 84 Previous  1 ... 36 ... 68, 69, 70 ... 76 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 15 - Stránka 69 Empty Re: Ako sa dnes máš? 15

Odoslať  Katuska Št 19 január 2023 - 19:43

Ahojte všetci. Ja si akurát pripomínam štvrté výročie ako sa to všetko začalo diať a po troch mesiacoch kadejakých stavov som skončila na psychiatrii. Ja zase neľutujem že som sa tam dostala boli tam ku mne veľmi dobrí a chápavi plus som si tam našla pár dobrých kamosiek. Ja tiež rozmýšľam nad invalidným dôchodkom doteraz som sa bránila ale už sa NATO dívam inak. Pracovať alebo brigádovať budem.chciet tak či tak ale aspoň by som mala aký taký príjem financií. Musím si však odrobiť ešte rok a to bude ešte boj lebo v práci je to tiež kadejaké plus ešte tá sociálna fóbia mi to celé komplikuje ale zatiaľ sa držím. Ináč chodím ešte na jednu brigádu do vinotéky tak sa učím nové veci o vine je to celkom zaujímavé plus môžem aj ochutnať z vín 😛😛😛 takže tak si žijem . Držte sa
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 141
Reputácia Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

regina, dzuli08, tyx81, Juraj, Mous and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Mous Št 19 január 2023 - 22:03

Čaute.jasné, invalidný si treba vybaviť. Dá sa aj pri ňom robiť a sú aspoň prachy rezervné. Je blbosť, že sa človek cíti menejcenný-možno zo začiatku?! Choďte do toho-ja som spokojný.ten pocit zábezpeky tu je. Myslím treba aj za cenu doplatku. Ono sa to vyratúva, odkedy nie je schopny prace-napr.aj tri roky. Z toho sa da potom dôchodok aj navyšit-pošlú dosť prachov naraz.

Ja si žijem po starom.oslovujem vydavateľstvá, starám sa o psa, no a píšem články. To mi hodí dáke prachy a mám aj dobrý pocit, že čosi robím. Hľadám si aj ďalšiu podobnú prácu.

Pes celkom poslúcha a pozdravuje Vás.
Ostatné po starom.

Držím palce v liečbe. Čítal som tu serempetle ohľadom hlasov a liekov-treba vydržať si myslím. Inak po zmene na Abilify som zatiaľ neschudol, zajtra mi zníži doktorka o 10mg tak som zvedavý. Potom dám vedieť.
Katuška no vinotéka, to znie dobre.

Ozaj, napadlo mi, nechystá sa tu dáka stretávka?

Ahoj🥱
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 937
Reputácia Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

regina, dzuli08, tyx81, Katuska and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  tyx81 Št 19 január 2023 - 22:55

Ahoj, som v pohode... vetšinou. Vedeli ste že na stacionar je poradovnik na mickiewicke? to su casy Shocked , dufam ze sa dockam... držte sa it is perfect
tyx81
tyx81
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 287
Reputácia Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin

Mous likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Pi 20 január 2023 - 8:15

Konečně jsem se vyspala a už je mi líp. Smile Manžel už 3 dny teploty okolo 37,5°C, včera byl u doktorky a budu ho mít doma až do příští středy. Doufám, že mě nenakazí, za týden bych měla jít k psycholožce a už bych to nerada znovu posunovala o další 3 týdny.
Jinak se máme fajn. Smile
Pořád mi vrtá hlavou moje (zdravá) kamarádka. Nelíbí se jí, že toho málo dělám, že nechodím do práce a věnuju se svým koníčkům a že přes den spím 2 hodiny (a v noci dalších 9). Včera mi při společné hodině angličtiny řekla, že mi závidí. Nějak nechápu - závidí mi nemoc? Nebo že nechodím do práce? Kdybych neměla strach, že se brzy zase sesypu a skončím rozpláclá pod naším oknem (bydlíme v 5. patře), tak bych do práce chodila.
Řekla jsem jí na to, že kdybych byla zdravá, tak normálně chodím do práce jako ona.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

Juraj, Sweetheart, Mous, Catherin4 and Jaro123444 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Pi 20 január 2023 - 9:59

Motylek niektori su lenivi a zavidia ti ze nechodis do prace ale keby mali brat tvoj stav so vsetkym co to obnasa tak by si to este rozmysleli.
Inak u mna vsetko v poriadku, som akurat v praci, zvladam ju dobre. Konecne vikend.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Mous, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Pi 20 január 2023 - 11:34

@Catherin4 Ono je problém taky v tom, že psychické nemoci narozdíl od tělesných vad nejsou vidět na první pohled. Já už většinou poznám (některé) schizofreniky na první pohled, ale je to tím, že už víc jak 10 let dojíždím do Jarolímkova psychoterapeutického sanatoria a vídám je tam na každém kroku a vidím ty rozdíly oproti zdravým lidem, které zase pozoruju v MHD. Zdravý člověk, pokud není extra všímavý, ty rozdíly nemá šanci vidět.
Měla bych kamarádce popsat, co to obnáší být schizofrenička, ale nevím, jak jí to mám sdělit, když se sama snažím to špatné vytěsnit hluboko do svých vzpomínek a hledat na svém životě hlavně to dobré.
Sepisuju teď svoji kauzu a asi jí to dám přečíst, aby viděla, že jsem zažila stavy, které bych nepřála nikomu. Jenomže zase mám problém, že to zlehčuju a nepopisuju dostatečně podrobně a emotivně. Píšu jen "bylo mi zle", ale nepopíšu, jak. Ono to možná ani nejde popsat emotivně, když mám ty emoce pořád omezené.
Jsem ráda, že práci zvládáš, mám radost, že se dáváš dohromady. Jen tak dál! it is perfect
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

Catherin4 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

The author of this message was banned from the forum - See the message

Odoslať  motylek Pi 20 január 2023 - 11:58

@Sweetheart No, proč ne? Když máš pocit, že máš ve své diagnóze jasno, tak bych si popovídala s doktorem stylem "Připadá mi, že mám dg XYZ; co myslíte?" Doktor by mohl ocenit, že sis o tom něco přečetl a chceš s ním komunikovat "na úrovni". Very Happy

Mně zase moje psychiatrička nechtěla naplno říct moji dg. Ptala jsem se jí před 9 lety, když jsem se vrátila z nemocnice a věděla jsem, že mám dg paranoidní schizofrenie. Tak jsem se jí ptala, co mi to vlastně je, a psychiatrička na to: "To kdybych věděla." A dala mi tenoučkou knížku od Jarolímka "O lidech, kteří onemocněli schizofrenií".
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

Sweetheart likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Pi 20 január 2023 - 17:41

Ahojte moji mili, tak som uspesne prezila posledny den v praci pred vikendom. Od kolegyn som dostala zeleninovu kyticu k narodeninam. Ja som ich mala este v septembri, ale vtedy som bola chora tak cakali, kym sa vrátim do prace. To bolo od nich moc mile. Som rada, ze na mna myslia aj ked ja som taka moc ticha kedze mam tie socialne uzkosti. Ako sa dnes máš? 15 - Stránka 69 20230111[url=https://servimg.com/view/20456126/11]
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

regina, Juraj, Sweetheart, Mous, Saladin, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Pi 20 január 2023 - 18:33

Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  rasto Pi 20 január 2023 - 18:41

ja som vydel suvis iba v prvej. para, v tich dvoch som nevedel odpovedat.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 517
Reputácia Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Bydlisko Bydlisko : stredne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: f20

hug0