Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 15

Strana 17 z 84 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 50 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 15 - Stránka 17 Empty Re: Ako sa dnes máš? 15

Odoslať  Jaro123444 So 3 december 2022 - 12:29

ešte na konci júla som bol úplne ok, nebral seroxat poctivo a nebol som taký, šoféroval som do Tatier 3 hodiny, registroval som veci veľmi rýchlo, išli sme bez navigácie, bol taký zrýchlený. Potom ako som prišiel domov, začalo na mňa liezť niečo, cítil som hrozný nekľud, úzkosť že mi išla hlava vybuchnúť, bál som sa že niekomu ublížim aj ked nechcem, nemal som dôvod ani mi to nikto nehovoril. Proste taký strach o blízkych čo im spravím. Nepochopiteľné, myslel som že mi preskočilo, v minulosti som už také stavy mal ale vždy to prešlo, pomohla mi socializácia. Na konci augusta som bol v hroznom stave, nevedel som poriadne vstať z postele ani, len som prosil o pomoc
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 502
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  kimi2028 Ne 4 december 2022 - 8:45

Ahojte kamaráti, mám sa celkom dobre, ale nič sa nedarí podľa predstáv. Narážam hlavne na náš futsal. Hráme to čoraz horšie a horšie. Včera ráno sme prehrali 2:12. Nemali sme žiadnu šancu. Dúfam, že dnes bude lepší zápas. Mrzí ma to, že nedorazil druhý brankár. Neviem, ako dám 2 zápasy za víkend, piaty futsal za 8 dní...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

vrana likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ne 4 december 2022 - 12:36

Ahojte moji milí, tak sa hlásim s tým čo je nové. S nápadníkom sme včera boli na vianočných trhoch a bolo dobre. Našťastie sa nezľakol mojich psychických problémov, hoci som mu nepovedala všetko. Nevie, že som mala psychózu, to mu nechcem hovoriť, aspoň nie tak skoro. Vie len, že som bola na psychiatrii kvôli stresu a zrúteniu sa. Tam sa to vyvíja dobrým smerom. Je mi sympatický a uvidíme čo bude ďalej. Inak sa mám dobre, depresie už nemávam, lieky dobre účinkujú. Beriem 15 mg aripiprazol a 2 antidepresíva. V januári zase začínam pracovať. Tak snáď môj život už bude len dobrý.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

regina, Mischelll, Katuska, Juraj, vrana, Sweetheart and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  dzuli08 Ne 4 december 2022 - 15:34

Ahojte, tak aj ja dnes prispejem kúsok. Tradične som bola na víkend u našich, v sobotu sme boli s mamou na krstinách dcérky môjho bratranca. Bol to príjemne strávený čas s rodinou, napriek tomu, že bola dosť zima. Dnes som cestovala do krajského mesta, kde pracujem a už som na byte - teda v podnájme. V piatok som ešte stihla pozrieť aj kamoša, trocha sme pokecali a tak. ...Uplynulú stredu som bola na jednom koncerte aj s mamčou, čo bol tu v meste, kde sa zdržiavam. Tiež pekný zážitok. Potom štvrtok som mala doučko, čiže zas nejaké "bubáky" pribudli Very Happy
Inak všetko po starom, viac menej uplynulý týždeň bol taký pestrejší, ale inak je to to isté práca, domov, víkend u našich. Mám ešte kopu slohov na opravovanie, včera som bola unavená už keď sme sa večer vrátili z krstu. Tak to dnes doťahujem Smile Ale veď svet sa nezrúti, keď to nebudú mať hneď opravené...... Niektoré som ani neopravovala, mysleli si že so mnou vyd.rbú keď to odpíšu z netu, ale som im pekne vytlačila z internetu to čo celé odpísali a pripla ku slohu Very Happy Ako zvykla vravieť Nora M. , nenechajte sa o.ebať ! Very Happy
Troška som chcela byť vtipná, priznám sa Smile
Tak pozdravujem všetkých a prajem pekný koniec víkendu Wink

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

regina, Mischelll, kimi2028, vrana, Sweetheart, Mous, Saladin and like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 15 - Stránka 17 Empty Re: Ako sa dnes máš? 14

Odoslať  regina Ne 4 december 2022 - 18:26

Ahojte,
cez vikend sa nám fajn podarilo pokročiť s kuchyňou. Včera bratranec s manželom mi prerobili jednu rohovú skrinku na obyčajnú, pokládli podlahu a aj čiastočne poskladali nový jedálenský nábytok. Čiastočne preto, že na jeden kus nábytku na troje dvierka nedodali v baleni panty, tak zatial je ta skrinka bez dvierok. Musíme zohnať pánty. Včera sme dorobili akurát o polnoci.
V noci som zle spala a po šiestej už som bola hore, nevedela som viac spať, len som sa prehadzovala, kým sa rozvidnelo. Doobeda som samozrejme z toho bola K.O. Len som sa oťapená motala a nevedela si nájsť miesto. Na obed som si dala jeden Prothazin, čo ma upokojilo a trochu som si zdriemla. Potom sme sa pustili s mužom a mojou sestrou do zmontovavania kuchynskej linky.
Zajtra do nej možem začať ukladať veci. Dnes sa mi už nechcelo. Už len komunikujem cez net s deťmi a oddychujem. Dúfam, že dnes už budem spať lepšie. Nech ma ten spánok nevyvedie z miery.
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

kimi2028, Juraj, vrana, Sweetheart, Mous, Saladin and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 Ne 4 december 2022 - 21:13

Ahojte, tak ja sa trápim. Celý deň dúmam čo mi to za diagnózu dala. Musela byť veľmi o tom presvedčená. Ešte potom som bol na vyšetrení kde som čítal obrázky a kreslil. Teraz čakám na to. V januári mám ísť ešte k druhej psychiatričke, uvidíme čo tá povie ( preto idem k druhej lebo táto povedala, že sa môže mýliť) . Utápam sa nejak a trápi ma to, netrápilo by ma nič keby nie som taký že mi nič nedopína, neviem sa vôbec sústrediť, potom by som bol ok aj s mojou diagnózou ale takto je to ťažké, skúšajú lieky na mne len pokedy bude lepšie. Možno to neni až tak zle ale moc si to pripúšťam a trápim sa kvôli tomu
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

vrana and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 5 december 2022 - 12:27

Ahojte kamaráti, mám sa celkom dobre. Včerajší futsal bol veľmi dobrý len škoda, že nevyhrali sme to, ale nevadí. Základ je dobre si zahrať, aj keď opäť prehra 5:10. Hoci včera sme si nezaslúžili prehrať až o toľko. Čo sa dá robiť... Inak premýšľam o svojom programe musím urobiť zoznam aktivít opäť, čo by som mohol robiť a urobiť si nejaký program. Uvidíme, že čo mi vznikne z toho. Inak nemám žiadne problémy...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

regina, Mous and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Odoslať  Jaro123444 Po 5 december 2022 - 16:58

Ahojte, tak možno to sem ani nepatrí ale neviem kde inde sa už poradiť. Cítim sa dosť zle a to beriem 5 rôznych liekov, 2 antipsychotika, na spanie, na tlmenie nejakého lieku dalši liek a antidepresivum 75mg alventu, tie antipsychotika sú 15 mg arispa a 10mg olanzapin. Ale aj napriek tomu sa cítim strašne mimo, strašne oťapený a problém registrovať veci. Realitu od nereality som vždy vedel rozoznať, bludne presvedčený som neni o ničom. ani som nebol. A tie hlasy mám v kuse hlave čo tvorí moja myseľ, neviem ich zastaviť, myslel som že tie antipsychotika ich zastavia, nemôžu to byť aj OCD myšlienky? lebo doktorka mi dala diagnózu paranoidná schizofrénia a povedala, že sú aj horšie choroby ked som jej povedal, že sa bojím tej choroby. Dosť necitlivo reagovala. A pri tom asi aj vy viete že to je vážna choroba a človek trpí pri nej. Neviete poradiť čo by ste robili na mojom mieste? lebo nie som schopný pracovať ani chodiť do školy, tú som aj prerušil. Nemôže to byť aj nejaká forma úzkosti už? lebo toľko liekov som vystriedal a stále neni dobre. Tu alventu beriem pár dni. Dokonca som prestal fajčiť. Pred tým som úzkosť mal diagnostikovanú, no teraz to prepísala na schizofréniu. Pred troma mesiacmi som bol schopný ešte všetkého, vedel som sa tešiť.
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  dzuli08 Po 5 december 2022 - 18:32

Ahoj Jaro,
neviem či ti nejak pomôžem alebo poradím......ja fungujem "žijem" s tou diagnózou cca od 16tich. Ja si myslím, že najlepšie pre Teba by to bolo konzultovať s Dr. Ono ja keď si spomeniem na začiatky choroby, tiež som vystriedala všelijaké lieky a takisto som bola mimo, niekedy som mala pocit, že som ako zombie. a to som mala aj pozitívne príznaky...treba len veriť, že časom ti tie lieky sadnú.....vieš, to sa ťažko takto radí, resp. rieši, lebo každý sme individuálny a nie všetko, čo sadne jednému sadne aj druhému. Ja napr. tiež ako Reginka beriem 10mg Aripiprazol ako hlavný liek, ale mám k tomu ešte jedno AD. Takto to mám už dlhé roky, s menšími úpravami podľa potreby, keď bolo ťažšie obdobie u mňa.
Ja si myslím osobne, že berieš dosť tých liekov a logicky mi z toho vychádza, že môžeš byť práve preto utlmený a mimo. Ale určite ti ich bude Dr. časom znižovať alebo meniť, to je isté. Čiže nezúfaj a ak je veľmi zle, choď za Dr. a povedz jej o tom, ako sa cítiš. Aj že máš dojem že nezaberajú alebo neviem teda. Vždy to chce čas, kým si organizmus zvykne.
Tak verím, že to zvládneš. Drž sa Smile

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

regina, Catherin4 and Jaro123444 like this post

hug0