ranne vstavanie
Strana 2 z 2 • 1, 2
Re: ranne vstavanie
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
Guarana je väčšinou vo forme doplnkov. Je drahšia ako kofeín. Nájdeš v lekárni. V obchodoch sú málo koncentrované.
Taurín sa nachádza v energetických nápojoch, ale nie všetkých. Tabletky som nevidel.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
nechajte ma prosím spať!
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
ivetoth- Nový člen
- Počet príspevkov : 16
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 25.08.2011
Vek : 44
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
BRRR...
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
zuzka- Nový člen
- Počet príspevkov : 4
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 28.11.2011
V poslednom čase mám však taký problém, že aj keď pijem kávu, poobede ma to zloží a musím si aspoň pol hodinku pospať, takže sa vrátim do práce neskoro. /Bývam blízko a obedná prestávka je 1 hodina a mne to aj tak nestačí/. Keď som sama v práci, môžem si to dovoliť - ako aj to, že teraz píšem, ale inak nie a potom mi to chýba. Aj večer veľmi skoro zaspím, niekedy aj o ôsmej. Stačí že si ľahnem a za 5 minút už odfukujem.
Štve ma to, lebo si viem predstaviť aj inak svoje večery.
psychojane- Domáci člen
- Počet príspevkov : 46
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 07.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
spánok-fyzický a duševný(sny) odpočinok
s tým, že tlačí sám na seba aby sa premohol, to poznám.
Ivanko- Domáci člen
- Počet príspevkov : 64
Reputácia : 7
Dátum registrácie : 17.12.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ivanko napísal:...neviem či sa to týka všetkých ale ja na sebe silno cítim, keď sa poriadne nevyspím...
Presne. Ja som včera skoro vstával, lebo som mal skúšku, a celý deň som bol unavený, uťahaný, mechom ovalený. Keď som len trochu nevyspatý, už aj mám problémy sa k niečomu dokopať, niečo sa učiť, alebo robiť povinnosti. Som vtedy maximálne lenivý. A keďže často hodnotím svoje dni podľa výkonu, ktorý som v daný deň podal, tak som na konci dňa dosť nešťastný, "že som zase nič neurobil". Bieda. Spánok je vskutku kľúčový, najmä pre nás.
Na strednej som mal problémy s učením a učieval som sa po nociach. Bol som dlhodobo nevyspatý. Verím, že aj to výrazne prispelo k rozvoju mojich tínedžerských depresií. Teraz viem, že ak vstávam o piatej, tak musím ísť spať už o ôsmej, pol deviatej večer predošlého dňa. Posledné mesiace sa mi to aj vskutku darilo dodržiavať, možno práve preto sa držím nad vodou a držím sa úspešne zubami-nechtami svojej školy, hoci už aj 5krát som bol rozhodnutý, že ju zanechám.
Všetka česť nenahraditeľnému a kvalitnému spánku.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Presne. Ja som včera skoro vstával, lebo som mal skúšku, a celý deň som bol unavený, uťahaný, mechom ovalený. Keď som len trochu nevyspatý, už aj mám problémy sa k niečomu dokopať, niečo sa učiť, alebo robiť povinnosti. Som vtedy maximálne lenivý. A keďže často hodnotím svoje dni podľa výkonu, ktorý som v daný deň podal, tak som na konci dňa dosť nešťastný, "že som zase nič neurobil". Bieda. Spánok je vskutku kľúčový, najmä pre nás.
Na strednej som mal problémy s učením a učieval som sa po nociach. Bol som dlhodobo nevyspatý. Verím, že aj to výrazne prispelo k rozvoju mojich tínedžerských depresií. Teraz viem, že ak vstávam o piatej, tak musím ísť spať už o ôsmej, pol deviatej večer predošlého dňa. Posledné mesiace sa mi to aj vskutku darilo dodržiavať, možno práve preto sa držím nad vodou a držím sa úspešne zubami-nechtami svojej školy, hoci už aj 5krát som bol rozhodnutý, že ju zanechám.
Všetka česť nenahraditeľnému a kvalitnému spánku.
[/quote]ahoj Matej
áno aj ja keď sa pozriem do minulosti, tak vidím tie ťažké dni či už na škole alebo v práci, keď som na sebe cítil tie hodiny bez spánku, predstav si, že v piatok 13 keď som bol prinútený
vstávať skoro, som spal len cirka 4 a pol hodiny a následné ráno poobedie a večer som nebol vôbec unavený.šťastný piatok 13 alebo tá zvýšená dávka má vplyv na ranné vstávanie, či skvelý biorytmus dňa, rizikový stupeň nízky či tá nízka dávka spánku mi prednastavila môj mozog, dušu a prežívanie tak, že mi to stačilo..No myslím si, že podstatou toho všetkého môžu byť aj samotné sny ktoré som mal.
Ivanko- Domáci člen
- Počet príspevkov : 64
Reputácia : 7
Dátum registrácie : 17.12.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012