Reagila
Strana 1 z 2 • 1, 2
Reagila
momentalne beriem tianeptin na depesiu a chlorprothixen na uzkost..celkom funguju
Kedze mi vcera bola diagnostikovana f20 vyskusam aj reagilu.
Mam otazku pre tych co ju beru. Ako je na tom s neziaducimi ucinkami oproti rispenu ? Ten som kedysi bral par dni a nic horsie som nezazil. Najhorsie na tom bol stale pritomny divny pocit v hlave. Ak to mala byt normalnost,tak dakujem,neprosim Dalej som bol otupeny,nic sa mi nechcel,nic som ani nemal chut robit..len sediet a jest.
Dnes sportujem a nerad by som sa kvoli podobnym priznakom tohto konicku vzdal.
Dalsia otazka,ak teda tieto neziaducke ucinky budu..ustupia casom a za ako dlho ?
Diky za odpoved
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 262
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
Re: Reagila
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Tak po 2 mesiacho brania reagily 1,5mg mozem povedat ze nic moc.
Mam presne priznaky,ako ked psychotikovi zoberiete jeho lieky..inak povedane som psychoticky..co som predtym vobec nebol!!!
Vsetkeho sa bojim,z realnych hlasov co slabo pocujem si domyslam rozne blbosti..ale ten strach je dominantny..nie je to uzkost,skor nejaky psychoticky strach..akoby spoza kazdej brany na ulici na mna mal vybehnut pes..uz sa bojim aj behat po dedine,alebo ist s bikom do lesa..tam su zas medvede..
Beriem ale len startovaciu davku ,tj 1,5mg. Myslite ze ak ju zvysim moze sa to zlespit ? Logicky by sa to malo zhorsit..
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
Mrzí ma, že máš teraz problémy s liekmi. Neodvážim sa ani doporučiť Ti nejaký zaručený spôsob či návod ako postupovať. Skúsiť možno aj výpomocnú liečbu v podobe ergoterapie, biblioterapie, muzikoterapie, arterapie... Viem, že práve toto Ti môže napomôcť k zachovaniu mysle v relatívnej pohode. Lieky, ktoré Ti reálne sadnú to nenahradí, ale aj kúsok zlepšenia sa ráta.
Drž sa! Ja Ti aspoň držím palce a ak bude možné navštív psychiatra, aby Ti pomohol s upravením liečby.
Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
roky som zil bez antipsychotik,aj ked je sice pravda,ze som mal paranoidne a mierne bludne myslenie.Za tie roky som si na to ale akosi zvykol..beriem to tak,ze som to proste ja..aj ked torchu cudak
Tie lieky od zajtra vysadzujem,nie ze by bola reagila nejak zla..zda sa mi to teda obrovsky pokrok oproti rispenu co som skusal kedysi,vysadim to ale kvoli tomu,ze mi je bez nej lepsie ako s nou.Hlasy a vidiny nemam,takze mi je zbytocne znekvalitnovat si zivot s AP len kvoli paranoidnemu mysleniu a miernym bludom.
Snad to bude akceptovat aj doktorka.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Ahoj Relouth.
Ako sa Ti darí v súčasnosti bez antipsychotika? Teraz berieš len ten Tianeptín a nič iné? Keď si Reagilu vysadzoval, učinil si tak náhle, alebo postupne? Pociťoval si nejaké príznaky z vysadenia, nejaké komplikácie? Alebo to šlo hladko? Ten tianeptín Ti subjektívne pomáha? Nepoznám tento liek, iba som sa dočítal, že ide o antidepresívum.
Vďaka vopred za odpovede.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
beriem tianeptin 3x denne a spitomin rano a vecer
Reagilu som vysadil par dni po tom,ako som z 1,5mg presiel na 3mg. vysadil som to naraz.
Prvu noc som mal divne stavy(neviem ci to bolo z toho,alebo len autosugescia), potom to uz bolo ok.
tianeptin zrejme pomaha..neprepadam sa tak lahko do depresii
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
Strana 1 z 2 • 1, 2