Ako sa dnes máš? 10
Strana 21 z 84 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 52 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
---
Ahojte, priatelia.
Dnes som sa mal zhruba dobre. Ráno som zaspal do práce, zobudil som sa o 8:30, čo už som mal byť na pracovisku, takže som rýchlo poslal ospravedlňujúcu esemesku šéfke a už som bol aj strčený v umývadle a umýval sa. O 9:10 som prišiel do prevádzky, pričom už som mal aj nakúpené papanie zo supermarketu, ktoré som nahádzal do košíka medzi 9:03 a 9:09. Približne. Šéfka mi to odpustila. V práci inak ok, vzťahy trochu nahnuté, povinnosti odsýpali plynulo. Depresívne rozlady a mínusové stavy dnes neboli opäť. Lieky beriem, energeťáky tiež.
Tatinovo cétečko dopadlo tak, že nemá chytené žiadne okolie toho čreva, žiadne iné orgány. Vyzerá to tak, že zhubné tkanivo je len na tej vnútornej stene hrubého čreva v jeho druhej tretine o veľkosti asi 20 mm, aj to nie úplne celých 20 mm, lebo zo štyroch vzoriek cez biopsiu bola zhubná len jedna. Termín operácie sa stanoví budúcu stredu pravdepodobne, rieši ho sám prednosta chirurgického pavilónu, lebo tento prednosta je špecializáciou proktológ a otec k nemu chodil už ambulantne vo veciach proktologických. Je veľká šanca, že sa "útvar" vyoperuje a všetko bude ok, nebude žiadne šírenie ani obnovenie. To by bolo skutočne super, dnes mi sám otec telefonoval a v hlase som mu cítil tešenie sa, nádej.
Dňu by som dal známku asi 1-.
Ďakujem Vám za vypočutie, kamaráti. Prajem Vám pokojnú sobotu, všetko dobré.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
som rád, že včerajšiu menšiu krízu som zvládol. Dnes sa mám už o niečo lepšie. Včerajšia večerná prechádzka mi evidentne prospela z čoho sa teším. Rozmýšľam o prechádzke aj dnes, že by som sa poobede išiel niekam poprechádzať po meste. V nejakých tajných zákutiach mesta, v ktorých som ešte nebol. Nálada je celkom dobrá. Negatívne príznaky sú prítomné, musím viac sa snažiť ich zvládať, ale vôbec mi to nejde . Môžem si len búchať hlavu o stenu.
Matej veľmi pekne ti ďakujem za tvoj príspevok a hodil som ti za neho aj reputačný bodík. Teší ma, že tvoj otec je lepšie na tom a napriek smole mal aj šťastie... Každopádne potvrdzuje sa to, že niektoré vecí nie sú také vážne ako vyzerajú na prvý pohľad. Inak všetko najlepšie k meninám Matej...
Naposledy upravil kimi2028 dňa So 24 február 2018 - 20:34, celkom upravené 1 krát.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
mám sa fajne Ešte chvíľu a budem tými fotkami presýtená, stále do nich čumím a nespoznávam sa Inak po psychickej stránke OK a po somatickej, čo ja vlastne viem, tiež to asi ujde. Nič ináč nové. Nuda. Až hádam na to, že večery sa umúdrili a nebývajú také zlé, což je suppa.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
mám sa vcelku fajn, nálada je taká neutrálna až veľmi dobrá Som momentálne u rodičov, ale hlavná dôležitá zmena u mňa nastane po prvom marcovom týždni, kedy nastupujem do novej práce , ktorá zodpovedá viac môjmu gustu a tak. Teším sa z toho, že konečne sa začne dariť, i keď mám samozrejme aj obavy ako sa do toho zas dostanem. A už by som mohla aj viac ako rok vydržať v robote....no uvidíme ...každopádne z tohto mám asi najväčšiu radosť, lebo v oblasti vzťahov je to blízko bodu mrazu...
Držím všetkým palce v boji, myslím na vás, držte sa!
dzuli08- V.I.P.
- Počet príspevkov : 566
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ďakujem, Kimi, za gratuláciu k mojim pseudonymným meninkám. Teším sa, že sa Ti polepšilo - prajem Ti, aby si sa mal dobre aj v ďalších hodinách a dňoch. Drž sa, Kimi.
Meret, paráda. Blahoželám k dobrým večerom a vydareným fotkám. Super!
Dzuli08, som veľmi rád, že aj Teba smiem zaradiť v tomto príspevku medzi tých, ktorým jedným dychom mám dôvod blahoželať. A síce predovšetkým k novej perspektívnej práci. Gratulujem teda a veľmi Ti v nej držím všetky prsty. Všetko dobré, maj sa pekne, aj my na Teba myslíme.
---
Dnes som sa mal asi aj dobre. Známku by som udelil 1-. Bol som v práci tradične od 8:20, pričom som sa prezliekol do civilu asi o 16:00 a o nejakú polhodinku čítania si na predajni som išiel do obchodu, a potom k rodičom na večeru a návštevu (po týždni). V práci som bol, hoci je sobota, preto, lebo som mal nejaké resty, nedorobky a najmä horúce termíny. Myslím, že sa podaril sklz dosť dobre napraviť a veci sú na tom teraz lepšie. U rodičov som bol dosť dlho, rozprával som sa s otcom o jeho zdraví, a tiež aj ja som rozprával obom svoje udalosti z uplynulého týždňa. Krátko pred 20:00 som prišiel domov k sebe, cestou som skoro zamrzol od arktického vetra. Tradične som vyšlapal sedem poschodí, vyzerá to, že pracanti, čo robia výťah, už pomaly aj budú finišovať, takže vidím to tak, že do týždňa už možno bude nový výťah spojazdnený. Platím za jeho splácanie 8 eur mesačne, takže sa naňho teším. Využívanie schodiska smerom hore asi nebude mojím dlhodobým zámerom, to sa najmä v lete v horúčavách nedá. Ale smerom dole chodím schodiskom vždy.
Dnes som len večer pozrel maily, facebook, fórum, vyložil nákup a navečeral sa. Päť minút som lamentoval nad bolesťou ďasien, potom to ustúpilo. Dnes už plánujem len pohodku a pomaličky aj spánok. Ráno mi treba umyť riady, upratovať kúpeľňu a hlavne pre-hlavne dať prať! To je úplne najsamdôležitejšia vec zajtra. A inak by som si rád urobil nedeľu pokojnú a ničnerobiacu... prípadne si nájsť vôľu na Schizo.Sk...
Ďakujem Vám za prečítanie, kamaráti. Želám Vám dobrú noc a pohodovú nedeľu.
Váš navždy kamoš a fanda
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
ako sa mám?...tak už lepšie...sice beriem aj tabletky navyše....bez vedomia doktorky...ale inak to nejde...stres spospobil to, že sa v noci budím a neviem zaspať...aj ked uz stres neprežívam v takej miere ako pred týžnom....ale to snad prejde ....inak v oblasti lásky..nic nove...zase to je na mrtvom bode...ale, teraz zase riešim prácu...uz mi končí zmluva...tak rozmyslam co spravim....pohovory nevysli....a nová zmluva mi asi moc nebude vyhovovat...lenze, čo iné mám tu na východe robit...aj ked pristup sefky nie je dobry...a plat minimálny....a stravnace mi chybaju uz za pol roka aj viac...proste katastrofa...no na druhej strane co budem doma sediet?...ja neviem, čo mám robiť ...a to ani nehovorim o tom, že aj keby som mala dovolenku tak si ju nemozem vybrat lebo sefka tak povedala.....proste teror....
Prajem krásny týždeň
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
mám sa vcelku uspokojivo. Momentálne ide to bez väčších problémov a nepohneval by som sa keby to takto fungovalo skoro vždy. Nálada je super, negatívne príznaky nie sú prítomné.
Snažím sa robiť vylepšenia mamke, prepisujem tabuľky noriem do excelu, aby sa jej to lepšie počítalo a uľahčil jej aspoň trochu prácu. Makám momentálne na tom 4 hodiny denne, verím že zajtra budú tie tabuľky v exceli kompletné hotové. Celkom ma to aj baví, len musím byť pozorný pri nahadzovaní čísel. Našťastie zvládam to v pohode. Trošku ma začínať štvať, že som si objednal knižku v stredu, ktorú ešte stále nemám.
Majte sa pekne kamaráti a držte sa, ja idem opäť makať, aby mi bolo dobre...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Tieto posledné dni sa mám skôr horšie ako lepšie. Príčinou toho nie je len spánkový rozvrat, ale aj nezhoda s rodičmi a v menšom aj otáznejšie symptómy F25. Mám taký pocit, že sa mi tieto "záležitosti" priam rozpadajú pod rukami. Úvaha bola aj o hospitalizácii, ale na druhej strane zrovna dnes sa mi oproti nedeli mierne polepšilo, hoci spánok je s otáznikom. Prekvapuje ma však, že akp. ma pomerne dobre drží nad vodou, už sa to stal taký návyk a paradoxne aj obdobne cigarety, lebo som tak donútený pohnúť sa aspoň trochu. Dosť času ležím, čo ma trápi a cítim sa náladovo skleslo. Verím však, že je to dočasná záležitosť a bude lepšie.
Na konci ďakujem Matejovi, že sa ku mne nedávno vyjadril a aj všetkým, že ste tu.
S pozdravom a želaním pekného dňa Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Mrzima že mavas taketo problemy,ale osobne si myslim ze spustacom onych diagnoz je nekvalitný spanok,tak ako to je u mna zvykom,
co robit aby som ten spanok mal ako taky?no v prvom rade sa zamyslet kolko mam hodin leziacich za den,mne to osobne trvalo dost rokof kym som si upravil rezim z leziaceho na sediaceho,zacal som vyvyzovat denne ulohy z postelou,a do dnes nemam so spankom problem,ked nastane doba spanku,t.j.okolo 22:00hod.vzdy idem s myslienkou ze to uz zase idem drichmat?ale musim!kazdý musí cez den v noci pospat aspon 8-10 hodin.spankovy rezim sa mi dari dodrziavat,i ked viem ze ked bych bol zamestnany tam by bol problem so vstavanim,bych musel upravit ho,
tak napr.lenosenie som dal do polozky v dennych ulohach ako nic nerobenie(nechce sa mi)a to max.2x/den polhodka az hodka denne,
nedoporucujem cely den lehnit a potom ocakavat v noci kvalizny spanok,takto telo a hlava nefunguje,hlava a telo sa musia aspon na trosicku unavit,telo a hlava sa vycerpat-veškerú našporenú energiu vyuzit a az potom sa da povedat ze ked sa rano zobudim ,som sa dobre vyspal
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
rene007- Domáci člen
- Počet príspevkov : 79
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
danka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 93
Reputácia : 14
Dátum registrácie : 22.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F 23.9, F 19.2, F 32.1
Súčasná medikácia: Escitalopram 20 mg., Olanzapin 0,5 mg., Rivotril 0,5 mg.
mám sa relatívne dobre, hoci teraz s večerom (samozrejme som to asi zakríkla, že) prichádza osamelosť, smútok a nič sa mi nechce, ale do rána bude lepšie. Boli sme dnes pozrieť starkú v DSS-ke, návšteva to bola celkom príjemná, ani sa s mamou nepohádali Teraz som akosi hladná, ale na polotovary z Tesca nemám chuť, takže... takže asi ostanem o hlade a bude. Zrejme si pôjdem ľahnúť, nech to celé nejak prespím, to sa mi osvedčilo.
Inak 700. príspevok, jé, jak som to tu už zaspamovala...
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Strana 21 z 84 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 52 ... 84
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 11