Lieky, lieky, lieky, lieky, lieky, lieky, lieky, lieky, lieky
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Lieky, lieky, lieky, lieky, lieky, lieky, lieky, lieky, lieky
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
Ak niekto uziva lieky len po iste obdobie, jeho metabolizmus ma schopnost sa po vysadeni upravit do povodneho stavu.
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Asi ste o tom mnohí vedeli, ale pre mňa je to novinka, tak som sa s tým chcel podeliť. Je to vskutku zaujímavé, už som to aj vyskúšal, ale ešte som si nemeral, ako rýchlo to zabralo. A chuťovo? Neutrálna chuť. Nič extra.
Je to super.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
4713N- Domáci člen
- Počet príspevkov : 31
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 14.01.2011
Vek : 33
4713N napísal: moze velkost davky lieku ovplyvnit pocet vedlajsich ucinkov ktore sa u cloveka objavia, alebo ich intenzitu? Dakujem za odpoved
Aj keď je filipka v tomto kompetentnejšia, môžem Ti odpovedať ja.
S mojich skúsenosí platí, že jednoznačne môže. Bežné sú tlmivé vedľajšie účinky a takisto aj intenzita je vyššia. Niektoré medikamenty majú však vlastnosť, že vedľajšie účinky sú výlučne na začiatku užívania a neskôr sa stratia. Nedá sa na to však spoliehať. Aj na príbalových letákoch sa objavuje informácia, že objavené vedľ. úč. by mal užívateľ prekonzultovať s lekárom.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
beriem ich ráno, večer a pred spaním. Medzitým si hodím možno nejaký doplnok stravy.
Zo začiatku som si na to nemohol zvyknúť, ale bol som okolnosťami donútený. Teraz je ich barnie totálna rutina. Pripadá mi to samozrejmejšie ako sa napríklad naraňajkovať, prezliecť do nočného, umyť zuby... Horšie by bolo, keby som mal rozdelené doby užitia medikamentov na presnú hodinu. Takto je to však v pohode. Vstanem, dotrepem sa do kuchyne, napijem sa a dám si ich. Večer som si zvykol na 21:00-22:00 ich užiť. Neobťažuje ma to, je to pohoda.
AKO JE TO S VAMI? STE OK V UŽÍVANÍ LIEKOV?
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Stane sa mi aj viac ráz za týždeň, že vynechám Orfiril Long 500 mg alebo aj večernú tisícku. A keďže mi kvôli nemu berú pravidelne krv, tak mi túto nedisciplinovanosť môžu zistiť. Už sa aj stalo v posledný týždeň, že som si zabudol dať kompletne aj Abilify. Ešte šťastie, že ma drží Risperdal Consta.
No ale. Hm. Nie je to o tom, že by som ich nechcel brať, tiež to považujem už za rutinu, ktorá sa mi do veľkej miery zautomatizovala. Ale občas proste zabudnem, lebo som napr. smutný a nešťastný, vtedy mám najviac tendenciu vynechať, keďže ma opantá myšlienka typu "na čo to beriem, pozri sa na seba, aký si nešťastný, aj tak ti to nepomáha". Viem, že je to hlúpa myšlienka, ale veru stane sa mi to v slabých chvíľkach.
Pokúsim sa polepšiť. Teraz večer som si dal všetko tak, ako mám. Ranné si dávam okolo 9:00, obedňajšie okolo 12:30 a večerné okolo 20:00. Voľakedy som si to presne zapisoval na papiere na nástenke tu v izbe, že kedy a čo som užil. Teraz aj po tejto stránke mám disciplínu narušenú. Ach jaj.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
dobrá rada nad zlato
Ivanko- Domáci člen
- Počet príspevkov : 64
Reputácia : 7
Dátum registrácie : 17.12.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
niekam, kam som chcela dôjsť.
tomas- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 237
Reputácia : 35
Dátum registrácie : 14.12.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3