Co prave citate a preco
Co prave citate a preco
a kedze je momentalne idealny cas na zakutranie sa pod deku, teply caj a knihu, tak ma napadlo, ze sa spytam, co prave citate, co odporucate, co vas zaujalo a preco.
Ja som zacala citat chatrc, ale v polke som prestala, prislo mi to velmi depresivne a nejakym sposobom ma to okrem toho zacalo i nudit.
Do duchovnej a motivacnej literatury sa v momentalnom rozpolozeni radsej nepustam. Bojim sa prudkeho zvratu myslienok a teraz si rada vychutnavam ukludnenu aktivitu mysle.
Potrebovala by som v tejto chvili nieco groteskne, co zdvihne naladu a clovek nad tym nemusi prilis premyslat. Momentalne si citam 12 Stoliciek, Ilf Petrov.
Inak velmi rada citam biografie a cestopisy.
Ale! Na co mam chut, je momentalne nejaka psychodrama, aby som si mohla povedat, ze moze byt este horsie, ako je teraz mne.
Nasla som zaujimave recenzie na knihu "Co Clara zanechala" ( Ellen Marie Wieseman) asi si ju idem objednat. Uz sa tesim, ako sa s nou schulim do mojho "deprekutika" , zapalim sviecky, zrobim vonavy caj a opustim realitu. Krasny to pocit a uzasne je, ako pri knihach moze clovek utiect daleko prec od reality
A este mam potrebu napisat, aj ked to nepatri do tejto sekcie, ze mi je dnes omnoho lepsie, ako predchadzajuce dni. Zacinam sa tesit z malickosti a dokonca vstavam z postele a zacinam si zavadzat rezim. Dufam, ze ten pocit dnes vydrzi cely den!
Drzte sa a opatrujte!
Frida- Nový člen
- Počet príspevkov : 25
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 21.04.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.1
Súčasná medikácia: Lamotrigin, Ludiomil
Re: Co prave citate a preco
ja som sa dal na fantasy+horor a dajako sa nemozem docitat nakolko prve tri knihy som papkal jak na beziacom pase,štvrtu citam i napriek upravenemu rozvrhu snad stvrt rok vzdy vecer pred spanim asi tak 20 stranok
https://www.schizoforum.net/t554-topic#18938
okrem toho citam aj PSY-PHZ-DEJ-LIT a MAT-FYZ-CHEM-GEO....ale tak aby ma to nezatazovalo,najhorsie su na tom jazyky nakolko som sa este nedostal za prvu lekciu,je to horor a riesim to,ale vzdy si poviem ze na ne potrebujem ucitela,ako samouk je to vrazda,
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
co sa tyka ucenia sa jazykov, ja osobne by som uprednostnila ucitela/ucitelku, aspon by som mala castejsie navstevy a nebola tolko sama ale ja osobne som prehnany zoon politikon, potrebujem neustale spolocnost (s tym by som ale asi tiez nieco mala robit... )
Priznam sa, fantasy som este necitala i ked uz som pocula velmi dobre ohlasy napr na pana prstenov.
Co zo psych. vies zaujimave odporucit?
A GEO kvitujem, su tam vzdy velmi zaujimave temy. Ale v casopisovej forme som ho citala len v zahranici.
Inak, musis byt velmi scitany, ked sa zaujmas o tolko tem! Super!
Frida- Nový člen
- Počet príspevkov : 25
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 21.04.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.1
Súčasná medikácia: Lamotrigin, Ludiomil
dlasia kniha ktoru som cital bolo dielo od carla gustava junga ktori sa venoval psychike cloveka a ich snom,
dalej nejake kratke diplomove prace vysokoskolakov o zakladoch psychologie,
teraz citam nieco od alfreda adlera a to porozumeni zivota,ked uz som sa do toho dal tak ju chcem docitat,autor sa venuje predovsetkym mladym ludom,detom a ich mentalnemu vyvoju v spolocnosti,
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 517
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
Tak napr.lahke čítanie brett démoni,chýba mi dočítať finálny súboj,
Diela autorov z psychológie a filozofie,napr.hegelova fenemologia ducha či aristoteles,
Šachy,konkrétne poznámky,
Podnikanie.sk,konkrétne sa stim stotožňujem
Elektrotechnika,komplet elektrikár iná
Ešte čo by som chcel rozbehnúť su jazyky,mám len základy do štyroch ,okrem materinskeho
Hulk DF 365 1- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 183
Reputácia : 28
Dátum registrácie : 18.07.2018
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 +
Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox
Páči sa mi všeobecne Hesseho štýl.. Pravdaže celá psychoanalýza postáv v jeho dielach, spojitosť nespojiteľných vecí v človeku, krajností..
Steppenwolf je rovnako nádherný.. Siddhartha..
Na pláne mám ešte aj Demiana.
Rozčítaného mám aj Hamsuna - Plody zeme. "Hlad" bol tiež vynikajúci.
Na zozname mám ešte Dostojevského Zápisy z podzemia, Bukowského Faktotum, Hamsunove Mystériá, Nietzscheho Tak hovoril Zaratustra, Antikrista..
Mirec91- Nový člen
- Počet príspevkov : 7
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 21.02.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: F 60.31
Súčasná medikácia:
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 23.02.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: depresia, sociopatia, a možno aj depersonalizácia a derealizácia
Súčasná medikácia: nediagnostikovaná a neliečená
Tento rok mam uz dost textu za sebou no este co-to stihnem.
Tak knižkami ku slobode!
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and Juraj like this post
» Prečo je to také nespravodlivé?
» Prečo ste single?
» Prečo knihy!?