Poznáte svoju motiváciu?
Poznáte svoju motiváciu?
Nemám rozhodne na mysli také "čertovské" aktivátory v podobe bolesti, strachu, hrôzy, ohrozenia zdravia a podobne.
Predstavujem si najmä príjemné záležitosti ako napríklad špecifické chutné jedlo, možnosť výhry v súťaži, ale aj dlhodobé motivácie, ako našetrenie na dôchodok, spraviť školu, nájsť si dlhodobého partnera, postaviť dom...
Máte aj vy niečo čo vami pohne aj keď ste nepohnuteľný? Napíšte!
...........................................
U mňa je niekedy motivačným činiteľom relax s dobrou knihou, dobré jedlo, cigareta, dobrý dokument, predpoklad lepšej budúcnosti, peniaze, zlepšenie v zdraví, zisk nových vedomostí, poznatkov...
V prípade depresie: pozeranie infantilných seriálov, či vlastne takáto "samoliečba", možno čítanie krátkych príbehov
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Re: Poznáte svoju motiváciu?
a odvaznou motivaciou, tuzbou do vzdialenej buducnosti je byt sebestacny, vediet sa o seba postarat, mat vlastny byt. v tomto je to ale uplne neiste, zavisi to od velmi vela okolnosti, ale bolo by to pekne.
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Poznáte svoju motiváciu?
Keď som depresívny, tak ma motivuje sa prebrať zodpovednosť, že musím ísť do tej práce, že nemôžem neprísť. Že reku pred šéfkou neobstoja moje depresívne výlevy a plače ako dôvod, prečo som neprišiel do roboty.
Takže ma vlastne pohýňa vpred ten predpoklad lepšej budúcnosti, ako si to Tuto nazval. Budúcnosť sebestačnosti, svojho bývania, stabilnej práce a príjemného šťastia a pokoja v psychike. Tiež ma pohýňa dopredu túžba žiť aktívne a povedať si pri hodnotení určitého obdobia, že sa to a ono podarilo a urobilo.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)