Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 2 z 83 • 1, 2, 3 ... 42 ... 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Veľmi Vám ďakujem, že ste sa už aj ostatní zapojili do tejto témy, som nadšeny. Chcel som pôvodne informovať o účinkoch spreju Hoodia postupne každý deň, ale keďže to na mňa účinkuje pozvoľna a pomaličky, tak som sa rozhodol vziať viacero dní naraz a tak podať ucelenejšiu a na informácie bohatšiu správu.
Takže nedeľa, pondelok, utorok a streda so sprejom Hoodia:
Predstavte si, ono to asi už začalo trochu účinkovať. Najprv v nedeľu to účinkovalo tak, že som prvý raz po naozaj dlhej dobe dokázal vydržať nehladný celé hodiny. Čiže kvalita pocitu sýtosti sa rázne predĺžila a ja keď sa najem, dokáže mi to vydržať aj tri hodiny. Doteraz som už po polhodinke až hodinke od posledného sústa musel niečo zjesť, a teraz dokážem aj tri hodiny vydržať iba na domácom čaji. Je to pre mňa šokujúce. Konkrétne v nedeľu som vydržal od jednej hodiny obeda vydržať bez jedla až do pol siedmej večer, a to bez toho, že by som bol nervózny alebo nejak príšerne hladný. Bolo to vskutku super. Takže prvé účinky sú v tom, že sa predlžuje pocit sýtosti a keď sa najem, tak vydržím dlhšiu dobu sýty, než predtým.
Ale treba poznamenať, že ono sa tá doba sýtosti predlžuje veľmi pozvoľna, mám za sebou 5 dní užívania a obvykle vydržím nehladný iba tie 2-3 hodinky. Ale ono by sa to postupne malo až tak predĺžiť, že - ako píšu - by mal človek papkať až o tisíc kalórií denne menej po dvoch týždňoch. Tak uvidím, ešte do 2 týždňov zostáva 9 dní vrátane dneskajška.
V pondelok som zaznamenal iný, ďalší účinok Hoodie.
A síce ráno som sa prebudil veľmi smädny a pociťoval som akúsi malú hrčku až knedlík v krku, ktorý ma mierne dávil, takže mi vyvolával príjemným spôsobom malé nechutenstvo. Nebolo to teda nepríjemné, skôr som sa tešil, že proste nemám chuť nejak jesť. Dokonca som dokázal bez problémov odmietnuť moje najobľúbenejšie jedlo na svete: čínu (kuracie na zelenine a zapekané cestoviny, šalát). Boli sme v Tescu, kde som si to mohol kúpiť, ale nedal som si. To je obrovský pokrok. To mierne dávenie mi vyvolávalo smäd, akúsi potrebu tú hrčku v krku zapiť a prehltnúť. Ale bolo to super. Až poobede ma to nejak prešlo a zase som si dal viac jedla, ale keďže mi vydržala sýtosť, tak nie až tak strašné množstvo.
A od toho pondelka sa držím. Napríklad včera som si ani večeru nedával. Zjedol som o pol štvrtej tri toasty a večer pol plechovky Bonduelle kukurice, a to je všetko. A tiež som bol cvičiť spinning.
Záver:
Myslím, že teda jem o trochu menej než predtým. Pocit sýtosti sa mi začína udržiavať o celé hodiny dlhšie a knedlík v krku trochu pomáha k nechutenstvu, hoci napríklad včera a dnes som tú hrčku v krku nepociťoval, tak neviem. Ešte si samozrejme tú Hoodiu nekupujte, vyčkajte či dokážem do dvoch týždňoch skutočne jesť o tisícku menej, som zvedavý. Začínam šiesty deň užívania - čoskoro budem v polovičke cesty. Ale zatiaľ som spokojný, len škoda že to ide tak pozvoľna a pomaly. Možno je to nutné, aby to tak šlo, lebo je iné nemať hlad, čo mi Hoodia dosť dobre zabezpečuje, a iné nemať chuť. V tom ešte Hoodia má čo doháňať.
Tak držím Vám palce. Podám správu o tomto králičom experimente zase čoskoro. Ahoj.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
hviezdička- Domáci člen
- Počet príspevkov : 39
Reputácia : 10
Dátum registrácie : 06.12.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
hviezdička napísal:Ahoj Matej, smiem Ťa poprosiť o vysvetlenie, ako sa ten sprej používa? To si musíš nastriekať až úplne do hrdla, ako keď používaš liečivý sprej na hrdlo? Alebo to len tak nastriekaš pred seba a vdychuješ, alebo priamo do nosa, ako nosné kvapky? Nechcem to hľadať na internete, chcela by som vedieť od Teba, či Ti pritom vstrekovaní do hrdla, prípadne do nosa neprichádza nevoľno, ...
Ahoj hviezdička
No, ten sprej sa vstrekuje pod jazyk. Nie do hrdla, ani na jazyk, tobôž nie do nosa. Päť vstrekov pod jazyk --- čiže ho zdvihneš, oprieš o horné podnebie úst, pod neho 5 vstrekov, stále necháš hore jazyk, necháš pôsobiť 10 až 15 sekúnd a napokon prehltneš. Je to fajn, cítiš pod jazykom jemné pálenie, keď sa tá látka vstrebáva cez ústnu sliznicu do organizmu, ale je to len mierne pálenie, mne osobne nielenže nevadí, ale dokonca mi aj vyhovuje, lebo po ňom zostane taká zvláštna pachuť v puse, že nemáš chuť vôbec nič jesť. Je to skvelô.
Takže žiadne nevoľno, je to pomerne príjemné, len si treba zvyknúť na to pálenie a vidieť v ňom tie pozitíva tej následnej pachuti v ústach. (Ale smrdieť z úst nesmrdí, chichi. )
Prihlásim sa čoskoro. Je pol druhej a zatiaľ jem vskutku málo, akurát som si dal obed. Som zvedavý, kedy budem zase hladny, zatiaľ nie som.
Ahoj.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
hviezdička- Domáci člen
- Počet príspevkov : 39
Reputácia : 10
Dátum registrácie : 06.12.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Na úrad práce je potrebné zaevidovať sa do 8 pracovných dní od skončenia školy. Pre invalidných dôchodcov nad 70% kedykoľvek, alebo vôbec. Na niektorých úradoch práce niektorí odmietajú evidovať invalidných dôchodcov s odôvodnením, však máte dôchodok, neviem aká je legislatíva v tomto smere, ale najlepšie sa spýtať, keď odmietnu zaevidovať na základe akého zákona odmieta zaevidovať na úrade práce. Moja mama je na čiastočnom dôchodku a je zaevidovaná na úrade práce, ale povedali jej, že ju vyradia...
Igor- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 147
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 28.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Anonymný- Anonymný
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
filipka napísal:Matej, ako pokracujes s Hoodia sprejom?
No, užívam Hoodia sprej už tretie balenie a neviem stále, či mi jasne pomáha, alebo pomáha ako placebo alebo pomáha ako horký sajrajt.
Totižto keď si dám pod jazyk tú Hoodiu, tak ono je to taky dosť horký sajrajt, že hneď Vás prejde chuť na všetko jedlo, takže Vás pohodlne opustí hlad. Ale zas argumentom, že to zaberá minimálne ako placebo, je, že aj keď sa napijem alebo umyjem si zuby a zmením tak chuťové prostredie v puse, tak aj tak nie som hladný. Takže ono to aj pomáha, a možno aj nie, neviem. Každopádne si ten sprej kupujem, ako hovorím, mám tretie balenie práve. Pomáha mi nejesť, ale že by sa naplnili sľuby, že budem jesť o 2 tisíc kalórií denne menej, to sa nenaplnilo. No, zostávam veriť, že mi trošku pomáha. Keď som na tri dni Hoodiu vysadil, tak som dostal takú chuť do jedla, že som začal jesť nenásytne po večeroch, až som pribral 2 kilá. Takže zrejme tú chuť do jedla potlačuje. Teším sa. Zrejme, ak to finančná situácia dovolí, si ho budem kupovať naďalej.
------
Teraz idem skúsiť L-Karnitín 732 mg tablety. O tomto výživovom doplnku, ktorý je neesenciálnou aminokyselinou urýchľujúcou spaľovanie tukov sa hovorí už dlho a veľa som o ňom počul. Ale keďže bol dosť drahý, tak som ho neskúsil. No, teraz som bol na spinningu v piatok a v šatni som sa zhováral s naším inštruktorom. Povedal, že som pravidelný návštevník (lebo to aj som, som tam trikrát v týždni)... a tak sme sa dali do reči, že reku chodím tam kvôli chudnutiu. A on mi poradil L-karnitín. Vraj ho doporučuje oficiálne ako inštruktor každému, kto chce pri takomto aeróbnom kardio-tréningu, akým je spinning, schudnúť. Schudnúť sa dá aj bez toho karnitínu, ale u mňa to evidentne nejde tak, ako by bolo treba. Mám pomalý metabolizmus, čo mi robí zrejme ten risperidón, a o pomalom metabolizme svedčí aj to, že chodím na wecko len každý tretí deň. Nenutká ma viacej. Sám ten inštruktor na Karnitíne dosť schudol, keď sa ešte vycvičoval za lektora spinningu. A pomáha mu naďalej ku kvalitným fyzickým výkonom, čo môžem potvrdiť z vizuálnej skúsenosti jeho hodín.
Tak budem Vás informovať, ako budem cvičiť a budem si dávať ten L-karnitín, či sa hmotnosť nejak hýbe. Uvidíme. Na internete si ho premnoho ľudí v diskusiách chváli, tak dúfam, že už aj na mňa príde rad a nebudem konečne patriť k tým sklamaným.
Momentálne vážim 99 kg pri výške 179-180 cm.
Ahoj.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Igor- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 147
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 28.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ja som ten typ,co je hyperaktivny,rada sportujem,chodim na turistiku aj s mojim psikom,na dlhe prechadzky a snazim sa stravovat racionalne.
Teraz mam idealnu hmotnost 57kg.
Prajem vam vsetkym ,co mate nadvahu,aby ste sa s tym az tak velmi netrapili,ved v zivote su dolezitejsie ovela ine veci Ci nie?
popoluska- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 455
Reputácia : 11
Dátum registrácie : 10.11.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 2 z 83 • 1, 2, 3 ... 42 ... 83