Hebefrénia
Hebefrénia
Mám 23 rokov,študujem na VŠ LF UK. Schizofrénia sa u mňa začala prejavovať v 16 rokoch. Prvý psychotický atak som mal pred približne 2 rokmi po prvom skúškovom období /všetky skúšky som spravil na 1. krát a na dobré známky /. Myslím, že sa u mna začína rozvíjať chronická depresia /niektoré dni mám problém vstať z postele/ okrem toho mám poruchy krátkodobej pamäte a ďalšie príznaky vznikajúce v dôsledku poškodenia čelového laloku mozgu. Lekára nechcem vyhľadať z pochopiteľných dôvodov.
Chcem sa spýtať či poznáte niekoho s touto diagnózou keďže táto forma schizofrénie je považovaná za prognosticky najhoršiu s postupným vznikom ťažkej kvázi demencie /kognitívneho deficitu/. Zaujíma ma či viete ako sa tá choroba vyvíja v neskoršom období života a kedy môžem asi očakávať nástup tzv. demencie. Ďakujem.
kordek14- Nový člen
- Počet príspevkov : 1
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 22.11.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Hebefrénia
blahoželám k úspechom v škole. Čo sa týka diagnózy, ešte nemusí byť celkom isté, že práve tú ktorú máš práve Ty. Aj tu na fóre sa môžeme stretnúť so zmenami označení rôznych typov v čase.
Na druhej strane, možno robíš fundamentálnu chybu, že nenavštevuješ psychiatra. Lieky by celý proces minimálne spomalili. V súčasnej dobe sme tu viacerí, ktorý sme vyštudovali VŠ napriek chorobe a sám admin sa schizofréniou borí a pritom nielenže študuje VŠ, ale má aj plnohodnotné zamestnanie.
Držím Ti palce. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
vítam ťa na fóre.
Pripájam sa ku komentáru Tuta. Asi väčšina z nás tu má VŠ vzdelanie, tiež sme zvládli školu, niektorí ešte pred ochorením, niektorí počas (napr. aj ja),niektorí študujú teraz, napr. Matej. Niektorí máme rodiny, deťúrence a aj zamestnania...
Ku diagnóze. Moja bola menená asi 3 či 4 krát. A to som si ju ja "diagnostikovala" inú .
Verím, že ti nie je príjemné ísť ku psychiatrovi, to ani mne nebolo a trvalo mi dosť dlho, kým som sa ku tomu odhodlala, no tým, že som dostala lieky sa moje "trápenie" zmenšilo. Kým som sa však odhodlala, naubližovala som nielen seba, ale aj ľuďom okolo seba.
Samotné ochorenie má u každého iný priebeh, prežíva niečo iné. Preto sa zbytočne trápiš tým, čo ťa čaká pri tej ktorej diagnóze... jednak, že ju nemusíš mať... a môže mať úplne iný priebeh.
Nemusíš navštíviť psychiatra ani v meste, v ktorom bývaš, či študuješ, dohodni si termín mimo, kde by si sa cítil príjemne, nikým a ničím neobmedzovaný. Nepotrebuješ žiadne odporučenie od obvodného doktora ...
Prajem ti, aby si si našiel cestu, ktorá by bola pre teba najschodnejšia, aby si viedol plnohodnotný život a bol šťastný...
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Ďakujem a prajem veľa síl
Veroni- Anonymný