ako schudnut?????
Strana 1 z 2 • 1, 2
ako schudnut?????
je tu niekto kto napriek tomu, ze uziva neuroleptika tak rapidne schudol????
ak ano ...tak ako sa mu to podarilo ..???
dik za odpovede
p.s. surne to potrebujem vediet..do leta chcem schudnut najmenej 20 kg
mia- Anonymný
Re: ako schudnut?????
Bral som vtedy Abilify.
Chodil som do fitnesscentra, ktoré malo široký záber na rôzne aktivity. Ja som využíval iba jeden jediný program, ktorý sa volal Indoor Cycling. Bol to program vždy asi hodinku trvajúci za 3 eurá, čiže nie veľa... 3krát týždenne. Takže asi 9 eur týždenne. Program viedol inštruktor alebo inštruktorka, ktorá bola zároveň DJ-ka, teda nám hrala za jazdy na špeciálnom bicykli hlasitú hudbu do rytmu. Je to zvláštny špeciálny stacionárny bicykel, na ktorom sa môže stáť, nielen sedieť, a vlastne poväčšinu tej hodiny na ňom sme stáli a robili príkazy inštruktora. Záťaž sme si mohli dať, akú chceme, veď si to platíme sami... jediné čo bolo dôležité, aby sme držali tempo s inštruktorom v pádlovaní. A robili sme cviky za stáleho pádlovania, takže nuda nebola. A nebolo to príliš namáhavé, hoci spotiť sa som sa spotil vždy riadne. Boli sme tam väčšinou 4 až 10 na jednom programe, čiže žiadna masovka. Pohodička. Bavilo ma to, lebo to nebolo drahé, nebolo to nudné ako sú bežné aerobiky a posilňovačky, a rýchlo to vďaka hudbe vždy ubehlo a čo je najdôležitejšie, za jedinú hodinu som dokázal spáliť aj štvrť kila. Stávalo sa mi, že som schudol aj kilo za týždeň, potom to trošku spomalilo, lebo sa mi začala vytvárať s pribudajúcou kondičkou aj svalová hmota. Tak pozor, aby Ťa to nedemotivovalo, keď sa chudnutie o čosi spomalí.
Ak teraz pôjdem do nemocnice a potom budem mať možno prerušené, tak zase tam začnem chodiť, lebo potrebujem zhadzovať ďalšie kilá, ktoré som nadobudol počas Zyprexy.
Dúfam, že som pomohol. Indoor Cycling, špeciálny stacionárny bicykel na ktorom sa hlavne stojí a robia za hudby cvičné úkony, hodina 3 eurá, inštruktor, zábava, žiadna nuda. A kilá idú pomerne rýchlo. Za 3 mesiace 12 kilogramov.
Ahoj
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
slnecnica- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 409
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 21.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ja sa tiež snažím...
Napíšte, ak máte niekto kladné skúsenosti s chudnutím. Chcem ešte pridať posilovanie a bicyklovanie. Potom sa uvidí...
psychojane- Domáci člen
- Počet príspevkov : 46
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 07.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
O dva týždne idem na kontrolu endokrinologičke a pred pol rokom ked som u nej bola, som mala po pravidelnom zumbovaní o 4 kg menej. Hnevá ma fakt, že jej mám nahlásiť zase vyššiu váhu, a tak som sa rozhodla, že znova začnem pravidelne cvičiť tú zumbu - od dnešného dňa. Dnes to mám za sebou a je to dobrý pocit - rozhýbať si celé telo a cítiť znova pot na čele... Verím, že mi to vydrží a podarí sa mi aspon pár kg z tej mojej 20kg nadváhy zhodiť.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
ako schudnut?????
nestačím sa čudovať. To sa tu nik nesnaží schudnúť alebo sa len nechce podeliť o svoje úspechy ci neuspechy s nami ostatnými?
Musela som svoje cvicenie prerusit, pretoze som ochorela. Chrípka, ktorá postupne chytala celú moju rodinu, neobišla ani mna, no po dvoch dnoch v posteli, sa dnes uz cítim lepsie a som rozhodnutá zajtra pokracovat v aktívnom pohybe.
Dnesný den som vyuzila aspon na citanie si clánkov Mira Veselého na tému "ako schudnut". Okrem iného ma tesí úbytok hmotnosti o 1,5 kg oproti hmotnosti z konca septembra, takze endokrinologicke som nahlasovala váhu 86 kg /co je pri mojej výske i tak vela/.
Budem rada, ak sa niekto pridá a neostanem sama, kto do tejto témy prispieva
regina- V.I.P. Bronze
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
Ja som začal chodiť akurát teraz do fitka. Je lacnejšie, študentská zľava mi umožňuje tam byť za 2,25 eura do kardiozóny a posilňovne na ako dlho chcem. Zdvíhal som tam zatiaľ činky a nejaké iné cvičenia robil, to ma ale nebavilo - hlavne som sa zameral na bežecký pás. Behal som na ňom 30 minút a zamiloval som si ho, ako aj celú tú atmosféru vo fitku. Rezervoval som si na hodinu bežecký pás sám pre seba na piatok doobeda. Je lepšie si ho rezervovať, lebo ich tam majú len dva a tak aby sa nestalo, že budú oba obsadené. Chodím v utorky, piatky a nedele. A asi aj soboty, no zo začiatku ma bolia čonglíky, tak nechcem to preťažovať.
Zatiaľ som nič nezhodil, lebo som ešte len s tým začal. Vlastne v nedeľu som bol prvý raz. Ale teším sa už na piatok, keď pôjdem znovu. Preč s tukom!
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Bol som kedysi športový tip, ale teraz som taká tučná knedľa, čo sa hlavne vyvaľuje na posteli s knihou. Akosi nemám chuť ani motiváciu sa začať poriadne hýbať a starať sa o to, čo dávam do žalúdka.
Úspechom v chudnutí mi bolo zhodenie 10kg a to najmä pravidelnou trojmesačnou športovou aktivitou. Neskôr ma nadšenie prešlo a doteraz som k schudnutému pribral 4kg. Bolo to asi pred dvoma rokmi. Odvtedy je to bez pohybu v oblasti chudnutia.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
ako schudnut?????
už necvičím. Nieže by sa mi nechcelo, ale nemám čas. Som vo fáze mánie a zrazu mám toľko práce, toľko povinností, že sa celý deň nezastavím. Veľa chodím pešo a bicyklujem a menej mi chutí jesť. Počas dňa si len obcas na polhodinu zdriemnem, aj to len vtedy, ked už padám od únavy. Jednoducho mám nižší príjem ako výdaj a od mojho posledného príspevku som znova nieco zhodila, spolu 5 kg. Kiež by mi to vytrvalo. Je pravda, že denná náplň rozrušuje moj spánok /nebudem to písat do spánku/ a užívam asi každý druhý večer Hypnogen, no cítim sa oveľa lepšie - tak akosi normálne. Žiadna depresia, žiadne pocity nezmyselnosti mojho bytia. Dufam, že to udržím pod kontrolou.Moja rodina ma drží nohami na zemi.
Tuto a Matej, tiež si myslím, že nemá význam sa priveľa pozorovať a rozpiplávať svoje stavy. Myslím, že je to kontraproduktívne. No občas sem niečo dať človeku pomôže.
Matej, fakt toho máš veľa a nečudujem sa, že si z toho všetkého už unavený, no neklesaj na duchu a vydrž!!! Držim Ti všetky palce!
regina- V.I.P. Bronze
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
RE: Ako schudnuť?????
zmenou režimu, pravidelnými prechádzkami spojenými s nákupmi a vybavovaním roznych vecí pre manžela /pomáham mu so živnosťou/ -tak tým sa mi podarilo zhodiť 5,5 kg. Prejavilo sa to trochu aj na mojom vzhľade, mám o jednu konfekčnú veľkosť menšie č. oblečenia. Teší ma to a dpfam, že to nepriberiem späť, pretože to nevyzerá, že by sa moj denný režim mal meniť.
Želám aj Vám, ktorí sa snažíte schudnúť, aby sa Vám to darilo.
regina- V.I.P. Bronze
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
Strana 1 z 2 • 1, 2