Defekt osobnosti
Defekt osobnosti
- precitali ste si 2 vety vybrane z mojej este stale rel.cerstvej zaluzianskej prepustacky.
Zaujimalo by ma ako to je???
Ide "dlhodoba psychicka porucha( v mojom pripade F 25)" ruka v ruke s postupne vznikajucim defektom osobnosti.Alebo je defekt(porucha) osobnosti " nezavislou kategoriou.Napr.: Dg. Akutna prechodna psychoticka porucha- tu nevznika defekt?(spravne alebo nie?)
Tyka sa toto aj Vas,lebo ja som mal povodne F 21 schizotypova porucha osobnosti,tak preto mam v tom zmatok.
Piste,ak viete,diks!
Michal- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 265
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Defekt osobnosti
defekt sa vyskytuje pomerne casto vacsinou pri dlhsie trvajucej schizofrenii. prejavuje sa suborom negativnych priznakov, ktore uz nereaguju na liecbu. defekt moze byt stabilny alebo aj postupne sa zhorsujuci. pri schizoafektivnej poruche je postprocesualny defekt zriedkavejsi, vacsinou k nemu nedochadza. potom je este postprocesualna psychopatizacia, co je zmena osobnosti vyvolana vplyvom schizofrenie. postprocesualny defekt sa moze prejavovat znizenym psychomotorickym tempom, malovravnostou, znizenim obsahu myslienok, pasivitou... nie je to samostatna diagnoza, je spojena so schizofreniou, pripadne snad teda aj schizoafektivnou poruchou.
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Este raz vdaka,caf!
A touto cestou prosim aj ostatnych,aby pridali,co vedia.Dakujem...
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
- dalsia veta z horespominanej prepustacky,ktora sa ma neprijemne dotkla a prikladam jej mimoriadny vyznam.Neprijemne sa ma dotkla preto,ze je to na mna uplne trefne,vystizne a typicke.Mimoriadny vyznam preto,ze tento FAKT sa mi vidi strasne definitivny a tyka sa nielen toho ako som "zdielal svoje pocity so skupinou"ale aj toho,ze tento fakt zasahuje aj do ostatnych dolezitych oblasti (mojho) zivota.Nadobudol som presvedcenie,ze tato moja tak zhubna charakteristika je pevne ukotvena vo mne,nie je sposobena samotnym ochorenim,ale ze ja som chybny a uz tych 28 rokov co zijem to smerovalo k tomuto.NEMOZEM SA VYHOVARAT,ZE SOM CHORY,LEBO TOTO NIE JE CHOROBA.RADSEJ BY SOM BOL KEBY BOLA,LEBO TYM PADOM SOM PLNE ZODPOVEDNY ZA TO,ZE SA MI TZV.CHRONICKY NEDARI.NEZNASAM BYT V POZICII (DO)ZIVOTNEHO SMOLIARA!PRECO SI MUSIM "NAHANAT VLASTNY CHVOST"?Dookola a dookola...
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
jasom likes this post
Shadow, čo ti poviem. Chystáme návštevu do Brna. Keď bude u nás Will. Hádam osobne by si zašiel keď cez zello nie... aby si sa vedel pripraviť alebo zistiť či by si mohol, bude to 20.11. Regina povedala, že ak by nešla sama, tak by šla... tak hádam sa ešte niekto pridá. Maj sa pekne kamaráde, číslo máš keď tak vieš zavolať... držím ti palce. Aj keď sa ti zdá, že som ti vzdialený na míle, ver, že bol som tam... a nebolo to zrovna dávno....
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ked budem lepsie,ozvem sa.
Ahoj