Som vďačný za (?)
Som vďačný za (?)
Dalo by sa to rozdeliť na to, za čo som vďačný vo svojom živote vôbec, a za čo som vďačný práve dnes konkrétne. V tejto téme by sme mohli dať najmä priestor tomu druhému rozmeru.
Takže.
Za čo som vďačný práve dnes a za dnešný deň? Toto je pokiaľ ide o mňa:
- Som vďačný za výbornú polievku a dobrý obed.
- Som vďačný za to, že som sa uschopnil k trom príspevkom na fóre a že som sa ku každému prispievateľovi, čo poslal príspevok predo mnou, vyjadril.
- Som vďačný za pomarančový džús, ktorý som dnes s chuťou vypil.
- Som vďačný, že dopadla dobre ranná prednáška, a že nás dokonca pustil skôr.
- Som vďačný za príležitosť si kúpiť v miestnych potravinách nejaké vody a kofoly pre osobnú spotrebu. A že mali kofolu v akciovej cene.
- Som vďačný, že som mohol zvaliť svoju nepohodu na počasie a ročnú dobu, čo je pre mňa príjemnejšie, než hľadať odpovede a zdôvodnenia v kontexte diagnózy. Alebo nebodaj v kontexte priznania si vlastnej neschopnosti.
- Som vďačný mame, že trpezlivo znášala celý deň moje vyspávanie a zanedbávanie povinností.
- Som vďačný, že som si mohol na polhodinku zahrať PC hru a že ma aj napriek prevažnej prázdnote vedela baviť.
- Som vďačný, že sa mi už dosť uvoľnil nos a v hrdle nemám toľko hlienu, takže to vyzerá na skoré zotavenie.
- Som vďačný, že som sa mal kde pred nepriaznivým počasím schovať a že som mohol byť v teplom prostredí bytu. A mať sa materiálne vlastne dobre.
A pokiaľ ide o iných:
- Som vďačný, že sa tatino mal dobre na klube a že všetko zvládol a odreagoval sa.
- Som vďačný, že mama si dobre zahrala PC hry a že všetko počas dňa zvládala, a až na starosti so mnou, sa mala viacmenej dobre.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Vděčnost
J.
Matej Skalík napísal:Keď mám smutné nálady a prežívam duševnú nepohodu, tak mi vždy napadne, že by som si mal spísať, za čo som v daný deň vďačný. Také terapeutické cvičenie.
Dalo by sa to rozdeliť na to, za čo som vďačný vo svojom živote vôbec, a za čo som vďačný práve dnes konkrétne. V tejto téme by sme mohli dať najmä priestor tomu druhému rozmeru.
Takže.
Za čo som vďačný práve dnes a za dnešný deň? Toto je pokiaľ ide o mňa:
- Som vďačný za výbornú polievku a dobrý obed.
- Som vďačný za to, že som sa uschopnil k trom príspevkom na fóre a že som sa ku každému prispievateľovi, čo poslal príspevok predo mnou, vyjadril.
- Som vďačný za pomarančový džús, ktorý som dnes s chuťou vypil.
- Som vďačný, že dopadla dobre ranná prednáška, a že nás dokonca pustil skôr.
- Som vďačný za príležitosť si kúpiť v miestnych potravinách nejaké vody a kofoly pre osobnú spotrebu. A že mali kofolu v akciovej cene.
- Som vďačný, že som mohol zvaliť svoju nepohodu na počasie a ročnú dobu, čo je pre mňa príjemnejšie, než hľadať odpovede a zdôvodnenia v kontexte diagnózy. Alebo nebodaj v kontexte priznania si vlastnej neschopnosti.
- Som vďačný mame, že trpezlivo znášala celý deň moje vyspávanie a zanedbávanie povinností.
- Som vďačný, že som si mohol na polhodinku zahrať PC hru a že ma aj napriek prevažnej prázdnote vedela baviť.
- Som vďačný, že sa mi už dosť uvoľnil nos a v hrdle nemám toľko hlienu, takže to vyzerá na skoré zotavenie.
- Som vďačný, že som sa mal kde pred nepriaznivým počasím schovať a že som mohol byť v teplom prostredí bytu. A mať sa materiálne vlastne dobre.
A pokiaľ ide o iných:
- Som vďačný, že sa tatino mal dobre na klube a že všetko zvládol a odreagoval sa.
- Som vďačný, že mama si dobre zahrala PC hry a že všetko počas dňa zvládala, a až na starosti so mnou, sa mala viacmenej dobre.
Jindřiška Vlčková- Nový člen
- Počet príspevkov : 23
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 27.01.2015
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Som vďačný za (?)
Keby som si mohol vybrať, radšej by som asi prijal neexistenciu. Je tu totiž v stávke príliš veľa z môjho pohľadu, a to mi nestojí za to.
Cítim sa skôr vrhnutý do života, takpovediac nasilu. Život ako taký by bol pekný, ale jeho riziká nestoja za žitie...
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Re: Som vďačný za (?)
J.
Matej Skalík napísal:Skôr nie, ako áno. Zatiaľ som spoznal žitie, ktoré je vo všeobecnosti väčšmi nepríjemné, ako príjemné, hoci tento pomer je u mňa velice relatívny vzhľadom na to, že patrím medzi ľudí, ktorí sú na tom v porovnaní s celkovým ľudstvom lepšie a dobre.
Keby som si mohol vybrať, radšej by som asi prijal neexistenciu. Je tu totiž v stávke príliš veľa z môjho pohľadu, a to mi nestojí za to.
Cítim sa skôr vrhnutý do života, takpovediac nasilu. Život ako taký by bol pekný, ale jeho riziká nestoja za žitie...
Jindřiška Vlčková- Nový člen
- Počet príspevkov : 23
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 27.01.2015
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: