Průvodce vysazovaním léků
Strana 5 z 17 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17
Re: Průvodce vysazovaním léků
Michal- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 265
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
V poslednej dobe mam tendenciu rozmyslat a rozpravat v zmysle takychto prislovi,alebo co to uz je.Pride mi to v danej chvili uplne trefne,az ked sa k tomu vratim spatne,vidim,ze je to blbost.Som totiz "veeelmi mudry",je to nesmierne otravna "zaluba".
Inac,mozno by ma aj vazne zaujimalo,ako to tito ludia vlastne zvladaju.Este som zvedavy,ako sa dotlacim od mozno k vazne zaujimalo...
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Skutocne uz by som chcel aj miesto kecania a premyslania ako by som mohol "nasim ludom"pomoct,to aj uskutocnil...
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Díky za pomoc, až bude schválený projekt, pošlem sem odkaz alebo ak budú letacky
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Len chcem napisat ludom co idu vysadit uplne lieky, ze sa treba pripravit na to ze sa im pravdepodobne povodne priznaky choroby vratia, ktore lieky zakryvali a treba sa pripravit s tym bojovat, teda sa s nimi nejako vyrovnat- tie moje boli pravdepodobne neznesitelne (strasna zima).
Cize lieky ako take sa daju vysadit, ina vec je sa vyravnat sam so sebou, problemami a svetom okolo seba. Samozrejme hovorim sam za seba a neviem v akej situacii sa nachadzaju ostatny, takze drzim vsetkym palce ktory sa snazia zbavit liekov .
John- Nový člen
- Počet príspevkov : 26
Reputácia : 2
Dátum registrácie : 05.12.2013
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Drzim vam palce vsetkym, aj ked sa javim ako nie celkom priatelsky a druzny clovek.
John- Nový člen
- Počet príspevkov : 26
Reputácia : 2
Dátum registrácie : 05.12.2013
Plán som si vytýčil zhruba nasledovný:
Orfiril Long 500 mg (1-0-1) === pravidelne sa mi stáva, že si ho večer nedávam. Proste zabúdam. Za posledné mesiace sa mi stalo pravidlom, že zhruba 3-4x týždenne si ho dám večer a 3x týždenne si ho zase nedám. Stav náladovosti a rôznej afektívnej bipolarity sa mi, zdá sa, dlhodobo neobnovuje. Kolísanie sa nevymyká štandardu, typickému aj pre zdravých ľudí. Psychiatrička, keď mi vysádzala Orfiril 1000 z večera, tak zabudla prepísať päťstovku na 1-0-1. Zostalo tam 1-0-0, takže tak mi to tlačí sestrička na recept a tak ma o tom informuje magistra v lekárni. Zdá sa teda, že by som mohol sa vyhovoriť, že to mám brať akože 1-0-0 oficiálne, tak to tak brať budem. Niekedy pred Vianocmi si pôjdem dať zmerať valproát z krvi, pričom pravdepodobne vyjdu subterapeutické výsledky. Doktorka navrhne jeho zvýšenie, aby bol valproát v terapeutickej hladine, a ja jej vtedy navrhnem jeho vysadenie (na základe argumentu, že veď ho už 1-0-0 beriem mesiace a vôbec mi nechýba, všetko je ok a cítim sa akože dobre). Samozrejme všetko za predpokladu, že sa mi nebude zhoršovať stav a bipolarita sa nezačne obnovovať. Ak áno, tak si Orfiril zase večer budem dávať. Zhruba po Vianociach niekedy v januári by som mohol Orfiril 500 mať vysadený úplne.
Escitil 10 mg (1-1-0) === Nová práca má na mňa efekt aj taký, že v nej pravidelne zabúdam si dať obednú dávku. Zhruba 2x za týždeň si dám, 5x nedám. Pozorujem zhoršenie sociálnej fóbie na ulici, ľahké depresívne rozlady typu emočného vyčerpania. Tie rozlady zvládam, lebo tie som mával aj na 20 miligramoch, evidujem ich ako produkt nahromadeného pracovného stresu, ktorý sa musím naučiť zvládať sám. Sociálna fóbia na ulici, červenanie, vzťahovačnosť... to idem v týchto dňoch/týždňoch prísne skúmať, lebo ak sa to bude zhoršovať, tak sa musím vrátiť späť na 20 mg alebo 15 mg. Zatiaľ zostávam na ranných 10 mg a budem skúšať sa vyrovnať sám so sebou zodpovedne, dospelácky a zrelo. Ak všetko pôjde fajn a ja prežijem zimný semester spolu s vianočným obdobím v práci (návaly v robote), tak niekedy na jar by som mohol ísť na 5 mg. Niekedy po lete 2016 by som mohol Escitil vysadiť úplne. Sú to ale odvážne plány, tak uvidím, všetko záleží, ako bude myseľ a mozog reagovať.
Anxiolytiká === sú vysadené už úplne od júla 2015. Občas cítim ich absenciu ako niečo nepríjemné, ale držím sa zatiaľ. Vyzerá to optimisticky.
injekcia Xeplion 75 mg === s týmto nejak neviem ja pohnúť. To musím konzultovať s dr., aby mi to znížila na minimálnu dávku voľakedy na jeseň 2016, kedy by som podľa optimistického scenára mal mať vysadené tabletkové lieky. Neviem, či by bola ochotná mi ju jedného dňa dať úplne preč. Až tak dobre ju ešte nepoznám, neviem, aký má názor na možnosť postupného a kontrolovaného vysadenia liekov u schizofrenika. Uvidí sa, to je ešte ďaleká budúcnosť, momentálne sa najbližší rok chcem sústrediť na zvládnutie vysadzovania tabletkových liekov. Vysadenie injekcie je na poslednom mieste zatiaľ, kým nezmením zas názor.
Idem do toho. Občas do tejto témy napíšem, ako sa mi vo veci darí a či pozorujem nejaké zhoršenia, prípadne ako sa s tými zhoršeniami vyrovnávam sám len čisto za pomoci psychohygieny, motivačnej a duchovnej literatúry a nejakej tej svojpomoci, sebaprijatia a tak. Niečo na spôsob napr. kwecka, ktorá tiež už dosť dlho žije bez liekov...
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Maj sa a nech sa darí. Ja som na túto tému už znova hovoril s doktorkou, dokonca si uložila knížku průvodce a bude si ju čítať. Po tom, čo ju načíta a mne sa zaráta nové odbobie - jar a skúšobka bude hotová, pustím sa do vysadzovania Líthia. Zatiaľ spolu pomaly znižujeme Quetiapin... potešila ma doktorka hlavne preto, že možno príde na to stretnutie s Willem Hallem. Už bolo toľko akcií, na ktoré nejak nemohla, ale na toto si už poznačila aj termín v denníku, tak to vyzerá sľubne!
Majte sa!
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Verím, že sa to dá. Je to posun od myslenia "toto je symptóm, treba ho zahladiť nejakým liekom" k mysleniu "toto je symptóm, treba sa s ním zmieriť, povzniesť sa a integrovať ho, ovládnuť ho, kontrolovať ho zrelo a zodpovedne".
M.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Strana 5 z 17 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17