Průvodce vysazovaním léků
Strana 6 z 17 • 1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 17
Re: Průvodce vysazovaním léků
https://www.youtube.com/watch?v=ESfzeiaiuQw
Najviac som si vzal z tých videí dve informácie:
- moje ochorenie je v základe určitou fatálnou krízou, do ktorej som spadol v priebehu puberty a adolescencie v dôsledku problémov s pleťou, červenaním, traumami z neharmonického domáceho prostredia (alkoholizmus), traumy z pedofila tiež. Bola to kríza, ktorá sa rozťahala medzi rokmi 2003 až 2010, pričom v rokoch 2010-2013 prebiehalo "recovery" z krízy. Ťažkosti boli dlhodobo podporované rozmaznanosťou, zlým životným štýlom, stresujúcim četovaním, duchovnými problémami, chronickou nezrelosťou povahy a vývoja osobnosti. Do značnej miery to bola moja chyba, ďalej príčiny sa nájdu aj v okolitom prostredí a okolnostiach. Od roku 2010 som započal recovery z dlhotrvajúceho obdobia temna, z "psychiatrickej krízy". To, že som bol v nemocnici dvakrát, neznamená nemožnosť zotavenia, nakoľko ani medzi jednotlivými obdobiami hospitalizácie nebola moja kríza v základe vyriešená a vysporiadaná. Takže elektrošoky len resetovali stav, no myseľ zostala vo svojom úze a vo svojom krízovom stereotype a myslení. Preto sa symptómy naďalej prejavovali, obnovovali, až napokon došlo k ďalšej hospitalizácii. Chcem teda povedať, že Will Hall mi tak trošku dopomohol teraz chápať svoju poruchu ako krízu, ktorá niekedy začala, nejak sa javila, dlho opantávala a z ktorej je napokon aj cesta von, čo sa istým spôsobom do značnej miery v rokoch 2012-2015 deje. A preto vlastne nejestvuje dôvod, prečo by som z nejakého princípu musel brať psychofarmaká do smrti z titulu diagnózy a jej definičného oboru. Hall mi ukázal, že vlastne po dlhotrvajúcom prekonávaní krízy a jej úspešnom zvládnutí, riešení a integrovaní by som mohol farmakoterapiu postupne opúšťať, hoci niektoré symptómy sa budú objavovať spontánne i naďalej. No už nebudú živené a rozmáhané krízovým režimom v mojej psychike.
- Will Hall má názor, že psychofarmaká pôsobia ako psychoaktívne látky, ktoré menia stav vedomia tak, že dokážu často v tomto zmysle pomáhať. Je to pre mňa nová informácia, preto neviem, či jej mám veriť. Doteraz som to vždy chápal cez hypotézu o chemickej nerovnováhe v mozgu, ktorú lieky riešia, a nie prirovnávať psychofarmaká k mechanizmu účinku drog. Ešte musím túto informáciu viacej spracovávať, nakoľko je to naozaj pre mňa nové, no každopádne zaujímavé. Zároveň je to dosť podstatná správa, nakoľko by sa potreba riešiť svoje už teraz mimokrízové stavy psychoaktívnymi látkami zdala ako nie nevyhnutná. Preto postupné a kontrolované vysádzanie môže mať takto otvorenú cestu.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dúfam, že Vám moje úvahy až tak nevadia. Je to pre mňa všetko zaujímavé a nové, tak to vnútorne reflektujem. Redukovať psychoaktívne látky je pre mňa v súčasnosti vcelku dôležitá téma...
M.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Stredy a soboty 20:00
Video projekt S duševní ne-Mocí v partnerství môžete sledovať na:
YouTube
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: