Průvodce vysazovaním léků
Strana 1 z 17 • 1, 2, 3 ... 9 ... 17
Průvodce vysazovaním léků
veľmi záhadnou náhodou som narazil na toto video:
https://www.youtube.com/watch?v=ESfzeiaiuQw
je tam veľa odkazov aj na české "hnutia".
Zaujalo ma - prestať si myslieť, že sme chorý, zlomený, bez nádeje ako kontrast voči tomu čo hlása "tradičná liečba". Je to choroba, žer lieky...
Čo myslíte?
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Průvodce vysazovaním léků
Pozrela som si to video a je pre mňa veľmi prínosne.
Na začiatok v tom, že o vysadení liekov som už ani nepremýšľala po posledných dvoch vysadeniach spred roka.....ale keď sa tak zamyslím nedopadli celkom zle....ako vôbec som nemala halucinácie ani nič ibaže som mala problém rozprávať asi veľká, veľmi veľká úzkosť. Po prvom zlyhaní s vysadením ...som sa sama pokúsila o druhé a aj vďaka okolnostiam a môjmu strachu to tiež nedopadlo dobre...no na druhej strane nebolo to ani celkom zle....aj keď som nespala v noci a skoro vôbec som nespala....bola som unavená....ale žiadne halucinácie....možno by časom prišli keby, že som zase nezačala brat lieky aj keď len malú dávku.....ale jeden môj postreh musím napísať, to, že som nemohla hovoriť teda len veľmi malo som hovorila a dosť pomaly tak utvrdili moju rodinu v tom, že mam brat lieky naďalej .....a ja som to tiež už prestala riešiť, uzavrela som to ako - NO A ČO, TAK BERIEM NA NOC LIEKY- ale tiež je pravda, že zase by som sa s doktorkou o tom mohla porozprávať .....
No s niečím vo videu nesúhlasím nie je to normálne, že nemôžete napríklad rozprávať v mojom prípade ako jeden z nežiaducich účinkou ako viem, že vo videu boli halucinácie a tak, že je to normálne.....nemyslím si....alebo pocity na samovraždu, že niekto ich môže pociťovať, ale podľa mňa to nie je šťastný a vyrovnaný človek ....ako možno som to ja nepochopila ale dosť tie vedľajšia účinky ovplyvnia všetko, v mojom prípade....teda myslím tu reč ....
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
http://www.vidacr.cz/wp-content/uploads/2013/12/Pr%C5%AFvodce-vysazov%C3%A1n%C3%ADm-l%C3%A9k%C5%AF-web.pdf
o vysadení som po relapse mal asi podobný názor ako ty. Proste som myslel, že nie je najmenšia šanca. Proste budem mať to líthium a budem dúfať že vedľajšie účinky budú čo najmenšie a najmenej deštruktívne hlavne... Toto je úplne iný, ale zároveň zodpovedný prístup. Tuším tomu venujem pár chvíľok čítania a skúmania a možno časom to prevediem aspoň čiastočne v prax...
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
fuzohnusak- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 115
Reputácia : -9
Dátum registrácie : 03.01.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tieto úvahy o vysadení by sa v mojom prípade mohli stať relevantnejšie, keby mi dopadli zle pečeňové testy. Na tie chodím pravidelne, aj teraz sa mi blíži preventívka a pôjde mi aj krv na pečeňové testy. Uvidíme, ako sa vplyv mojich liekov na nich po roku odrazí. Doteraz som vždy mal hepatálky parádne, obvodná doktorka ma chválila...
Navyše, mne moje lieky (Xeplion, Orfiril Long, Oxazepam, Escitil) nerobia nejaké závažné nežiaduce účinky. Aspoň teda na pocit nie. Bývam síce unavený, poklesli tiež moje schopnosti vyjadrovať sa zoči-voči plynule a inteligentne. Ale to mi nerobí až také ťažkosti, aby som to nemohol zniesť. Ale mám samozrejme naďalej problém ako každý pacient - a síce rozlíšiť medzi nežiaducim účinkom lieku a symptómom ochorenia. Takže neviem presne zaručiť, či mi pozitíva liekov prevyšujú negatíva.
PS: To video som ešte neprezrel. Zatiaľ som sa vyjadril iba predbežne. Ale pozriem si ho.
So srdečným pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
fuzohnusak- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 115