Minimalizmus
Schizofórum :: Kaviareň :: Životný štýl
Minimalizmus
Zatiaľ si viac o minimalizme môžete prečítať tu: http://www.rozvojosobnosti.eu/minimalizmus-ako-si-zjednodusit-zivot/
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Re: Minimalizmus
Začnite si uvedomovať, že už máte dosť
Začnite si odopierať zbytočnosti a veci
Začnite zjednodušovať váš program
Pomaly meňte všetko, čo viete
Všechno toto lze shrnout do jednoho bodu: uvědomte si, že jediné, co opravdu k životu potřebujete, jste vy sami. Pak budou všechny body zbytečné...
J.
Matej Skalík napísal:Veľmi ma zaujíma životný štýl zvaný minimalizmus. Asi sa v jeho zmysle stanem minimalistom. Už som aj urobil rôzne kroky, k tomu vedúce. Je mi to veľmi silno sympatické. Asi o tom aj napíšem voľačo viac voľakde, trebárs na prezentáciu, lebo sa to hodí do našej psychohygieny.
Zatiaľ si viac o minimalizme môžete prečítať tu: http://www.rozvojosobnosti.eu/minimalizmus-ako-si-zjednodusit-zivot/
Jindřiška Vlčková- Nový člen
- Počet príspevkov : 23
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 27.01.2015
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Viac v článku: http://www.eduworld.sk/sk/preco-niektori-ludia-nikdy-nebudu-stastni!aid=386
A jednou z odpovedí na túto situáciu je nový trend, trend minimalizmu. Ten sa posúva a racionalizuje nielen v náboženstve, nielen ako odozva na konzumistický spôsob života, ale dokonca sa racionalizuje aj v psychohygiene.
Samozrejme, plne uznávam, že sme všetci rôzni a nemusí to zďaleka platiť na všetkých plošne, ale minimálne v mojom prípade platí, že čím si zjednodušujem život (majetok, izbu, denný program, záujmy, imanie, peniaze), tak sa cítim pokojnejší, šťastnejší, láskyplnejší a celkovo mám pocit kontroly nad svojím životom.
Hurá k minimalizmu!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Každý deň sa budem pýtať na konci dňa, že ktorú oblasť som zlepšil a v ktorej by som sa mohol posunúť. Uvidím, aké výsledky to prinesie. Teším sa na novú výzvu. Chcem byť skvelým minimalistom. Neskôr sa podelím možno o výsledky, ak to pôjde mi super.... Teraz už len premenovať mal by som na musím... Idem pracovať na tom, tak držte mi palce...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
vrana likes this post
Jediné načom duško lipne, sú knihy. Sťahuje ich, kupuje, hromadí, nerád požičiava, bo má zlé skúsenosti.
Má vo svojom brlohu a v šope po otcovi zanechané videokazety, audio kazety, CD a DVD nosiče, staré polofunkčné rádia, magnetofóny, videa, domáce kiná, hifi vežu, gramafony, LP platne. Je mu to ľúto vyhodiť. I napriek tomu, že na to padá prach a zeberá to miesto.
Čo sa týka psychohygieny, tam má duško usporiadaný akýsi režim dňa, organizér, či time manažment. Nie je náročný, skladal ho niekoľko rokov až sa dopracoval k minimalizmus.
Robieval také veci ako:
○ Ráno po budíčku meditoval
○ Po celý deň sa ukotvoval v prítomnom oKamihu
○ Sťahoval dostupné knižky z internetu.
○ Kupoval, zbieral a čítal knižky.
○ Finančne sa vzdelával
○ Viedol osobný rast a (seba)rozvoj.
○ Študoval Itechnológie z oblasti programovania.
○ Snažíl sa naučiť cudzí jazyk.
○ Chodil na prechádzky a vychádzky a popri tom počúval podcasty.
○ Cez víkendy hral šachovú ligu a šípkovú ligu, zúčastňoval Sa sa turnajov
○ Chodieval tak do šachového klubu na tréningy
○ Chodieval na vidieť a zažiť, ako príroda, či návšteva hviezdarne a pod…
○ Robil telo pohybom, ako tréningy z tanca a bojového umenia.
○ Viedol si blog, kde písal recenzie a podobné choré kraviny.
○ Venoval sa záhrade a altánku
○ Dodržiaval spánkový režim
○ Vyhladával nové kontakty a konexie.
V súčasnosti sa venuje len čítaním knižôk, hraním hier a nahrávaním ich na internet. Po celý deň sa snaží ukotvovať v prítomnom oKamihu. Dodržiava spankový režim. Robí bežné rutiny v domácnosti záhrade a altánku. Nechodí do spoločnosti, zdržiava sa vo svojom príbytku. Súrne hľadá prácu, bo chce vyriešiť svoj finančný problém.
Prikladá aj odkaz:
https://eduworld.sk/cd/jaroslava-konickova/562/minimalizmus-ako-novy-zivotny-styl
https://vrana.blog.pravda.sk/2023/04/18/minimalizmus/
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 2
Dušan
vrana- V.I.P.
- Počet príspevkov : 518
Reputácia : 148
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Druhá oblasť sú vzťahy, rád by som si vytvoril nové kamarátstva s niekým a potom by som si ich prehlboval. Len dúfam, že tie vzťahy budú pozitívne a obohacujúce. Vyzerá tak, že stacionár by mohol mi poslúžiť, ako dobrý tréning na nácvik istých situácii a využijem ho. Škoda len, že nedá sa stretávať s nimi vôbec mimo stacionára, ale čo sa dá robiť.
Tretia oblasť sú záľuby. Budem zaťažený tu na šachy, ktoré by mi mohli ukázať správnu cestu a mať na mňa dobrý vplyv. Tiež okrem toho spomínané cvičenie, futbal s kamarátmi, športové podujatia v meste, šport v TV, či filmy.
Štvrtá oblasť sú osobnostný rast. Chcel by som skúšať malé zmeny, ktoré by urobili veľký orchester. Uvidíme, či sa mi to podarí a ako sa mi to podarí.
Piata oblasť je spoločenská angažovanosť. Chcem pomáhať svojim kamarátom z RP šachy... Písať články a tak...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
animusmeus- Domáci člen
- Počet príspevkov : 84
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 31.03.2023