ako sa naučiť jazyky
Strana 1 z 2 • 1, 2
ako sa naučiť jazyky
Odkedy som našiel toto fórum, cítim sa oveľa lepšie. Baví ma pozerať, či tu sú nejaké nové príspevky, čítať tie staré a veľmi ma baví prispievať sem.
No a teraz ma napadlo: Čo keby som sa zaregistroval aj na jednom anglickom a na jednom nemeckom fóre, ktoré sú tiež určené pre schizoafektívnych pacientov? Sem-tam by som mohol skomponovať nejaké príspevky do nich a spolu s čítaním iných príspevkom by to už bola prax. Moje znalosti týchto jazykov sú na takej úrovni, že by som to nejako, s použitím slovníkov, hádam aj zvládol. A čo sa týka tejto témy - o schizoafektívnej poruche, stále ma napadá, čo písať. Takže by to snáď išlo. Už som pohľadal na internete také fóra a vybral som si jedno anglické a jedno nemecké, tie, ktoré sa mi najviac zapáčili. Ešte nejaký čas si tento nápad nechám prejsť hlavou a potom sa do toho možno naozaj pustím.
Každopádne, na toto naše fórum určite nezanevriem. Cítim, že nás tu spája priateľské puto. Veď aj v názve mame slovo friendhood.
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: ako sa naučiť jazyky
Nie sú to síce obrázky na vysokej umeleckej úrovni. Nič také, lebo ja rýchlo dosť pekne kresliť neviem. Keď sa veľmi snažím, tak to vyjde krajšie, ale na to treba strašne veľa úsilia a času. No ale napadlo ma, že by som tie karikatúry mohol uverejňovať na Facebooku. Snáď by sa to niekomu páčilo a možno by sa to tam aj šírilo. Takže mal by som zaujímavú činnosť - kresliť a uverejňovať.
Lenže ja mám veľký problém. Vždy, keď ma niečo nové napadne, keď si niečo naplánujem, nejaký projekt, napr. že niečo napíšem, nakreslím, či vyrobím, niečo niekam pošlem, zúčastnim sa nejakej súťaže, kamsi pôjdem, jednoducho že sa niečim konkrétnym budem zaoberať, som z toho vzrušený a zároveň rozrušený. Cítim taký nepríjemný nadbytok energie, ide ma roztrhnúť Býva pri tom stereotypné myslenie, vkuse myslím na ten nápad, že to budem robiť, a nedokážem sa preladiť na niečo iné. A celú noc nemôžem spať. Ale zato ja v takom prípade obyčajne zaspím na svitaní a spím až do popoludnia. V horšom prípade, ak som veľmi vzrušený, zaspávam až o 7 alebo 8 hodine ráno. Do tej 12-tej alebo aj trochu dlhšie sa stihnem vyspať. Štve ma tá vzrušenosť a rozrušenosť. Nechcem ju mať. Veď aj teraz, z tohto nápadu som taký. Ale keď som sa pustil do písania tohto príspevku, trochu som sa ukľudnil. Písanie ja asi pre mňa najlepším terapeutickým prostriedkom.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
http://www.sketchswap.com/
nakreslíš, pošleš, dostaneš, kocháš sa, nakreslíš novú, pošleš, dostaneš, ... a tak dokola
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
I´m your boss
(To znamená: Ja som tvoj šéf )
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
tak to tu v ranných hodín čítam. A vidím, že si sa v minulosti tak trochu predsavzal na učenie angličtiny a nemčiny. Podobné je to aj u mňa. Angličtine toho dávam viac, nemčinu tak beriem z humorom - tak trošku, aby sa nepovedalo.
Ako si na tom teraz z Aj a Nj?
Bay!
Tschuss!
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Takže dnes som sa naučil kompletné pravidlá nemeckej výslovnosti, mnohé pravidlá som už poznal z mojich viacerých pokusov večného začiatočníka. Teraz mám maličký slovník, ktorý obsahuje približne 1000 základných slov nemčiny. Je to asi slovná zásoba jednej malej knihy krátkeho rýchlokurzu pre samoukov. Keď to zvládnem, tak pôjdem na gramatiku. To pôjde ľahšie myslím, lebo gramatika ma veľmi baví. Totiž už som sa učil francúzsku, starogrécku a latinskú gramatiku a veľmi ma to bavilo a išlo to. Môj problém bývala vždy iba slovná zásoba a v prípade živých jazykov konverzácia. A práve slovíčka sa učím teraz v týchto dňoch. Neviem, za ako dlho zvládnem tých 1000 slov, už sa asi hodinu učím sotva 40 slovíčok. Je to dosť ťažké. Nemčina mi je veľmi cudzia.
Ale dokážem to! Smelo do toho, chcem do konca roka špráchovať rovnako dobre, ako spíkovať. Hoci ani spíkovať si až tak netrúfam už.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Ale tak vyrazne pomahaju i anglicke skupiny na FB, minule som si v jednej pre hraniciarov vylievala srdiecko: "I HATE everything and everybody! Why is world so bitter?" etc., etc. (NENAVIDIM vsetko a vsetkych! Preco je svet tak trpky? atd.)
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 517
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
Meretseger napísal:Matej, vazne ovladas starogrecku a latinsku gramatiku?
Kdeže. To vtedy, keď som to mal v rámci štúdia, tak vtedy ma tie predmety bavili a vtedy mi prišli ich gramatiky zábavné a bavilo ma učiť sa ich. Ale už je odvtedy kopec rokov a ja už neviem po latinsky asi ani žiadnu deklináciu a z gréčtiny si už nepamätám pomaly ani písmenká. Rýchlo zabúdam.
Ale jazyky ma bavia, či už mŕtve, alebo živé. Len som často lenivý sa im dôkladnejšie venovať.
M.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Strana 1 z 2 • 1, 2