Neviem čo mám robiť ;(
Strana 2 z 2 • 1, 2
Re: Neviem čo mám robiť ;(
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Rose- Nový člen
- Počet príspevkov : 4
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 22.10.2011
keď tam pôjdeš dobrovoľne tak sa určite bude dať niečo dohodnúť, ale lieky nie. možno ťa sklamem, ale lieky sú základ, bez nich nemôže fungovať psychiatrická liečba. čo sa týka školy prerušenie vôbec nevadí, keď na tej škole nie sú blbci, tak to pochopia. keby si sa dala na pár týždňov zavrieť na psychiatriu na 100% by ťa to oslobodilo od sveta, s ktorým bojuješ a so všetkým, čo s tým súvisí. a to je ten najreálnejší útek. má svoje nevýhody, ja som to bral ako že si to proste vyskúšam, keď ťa pustia zistíš, či to malo, alebo nemalo zmysel. tak či onak je to všetko na tebe, ty o sebe rozhodneš, nikto iný.
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Na druhej strane, keby som sa mal vžiť do Teba, možno by bola ešte cesta mimo hospitalizácie. Na Tvojom mieste by som sa snažil dostať na niekoľko sedení k tomu klinickému psychológovi. Porozprávaj sa o tom s vašimi. On by s Tebou prebral do detailov, čo je vo veci a môžeš sa mu pokojne zveriť so svojimi myšlienkami a dojmami.
Cesta k takémuto psychológovi vedie buď priamo, teda objednať sa do ordinácie a zároveň si sedenia sčasti platiť (neviem ako je to u nedospelých), alebo zájsť ešte raz za tým psychiatrom a dohodnúť psychológa s ním, to by malo byť zadarmo. Doporučujem Ti práve tú druhú možnosť, ale nie s finančných dôvodov, ale kôli faktu, že psychiater bude vidieť Tvoju snahu problém riešiť a je pravdepodobné, že Ti na koniec vyhovie.
Čo sa týka tej polície, jedná sa o krajné riešenie. Na druhej strane vedz, že táto možnosť tu je. Snaž sa teda situáciu riešiť tak, aby si sa vyhla zbytočným negatívnym následkom.
Ohľadom školy sa nejako zvlášť neznepokojuj. Tieto veci sa pomerne dobre dajú vyriešiť a je možné, že Tvoj prospech ani neutrpí. Koniec koncov, keby si aj bola hospitalizovaná, nič Ti nebráni v nemocnici študovať a pripravovať sa do školy. Pri dlhšej hospitalizácii je vždy aj možnosť komisionálnych skúšok z predmetov, v ktorých si nemala dosť známok. Ako píšem, toto nech Ťa rozhodne netrápi.
Ahoj a drž sa a porozmýšlaj o tom psychológovi.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
fuzohnusak- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 115
Reputácia : -9
Dátum registrácie : 03.01.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
veď si poprečituj naše fórum a sám si nájdeš odpovede. Keďže opakovanie je matka múdrosti, u mňa to je F25, teda schizoafektívna porucha. Prežívanie je intímna záležitosť, takže o tom sa dozvieš viac v sekciách, ktoré sú už napísané. Trápia ma všedné príznaky, ktoré F25 sebou prináša. Niekedy treba zabojovať, inokedy popustiť paru, ktorá je nadbytočná. Jednoducho s chorobou je vždy trápenie. Áno, chcel by som byť v priemere, ale žiaľ som v chorobe, a tak sa ten môj život tak odvíja. Zažil som si už všeličo, niečo staršie si môžeš prečítať v kauzách (súbor tém, myslím "Kauzu Tuto"). Samozrejme to nevypovie všetko, ale ver, že chorí na psychiatrické choroby to majú v živote ťažké, hoci niekedy povrchne to tak nemusí vyzerať.
S pozdravom a želaním toho naj moderátor fóra Tuto. Buď zdravý!
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Strana 2 z 2 • 1, 2
» Poézia - niečo aj od nás, niečo prebraté
» Zaciatky choroby - vase pribehy
» Ako sa dnes máš? 13
» Čo robiť ak mám psycho diagnozu