...lieky...
Strana 4 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: ...lieky...
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
v prvom rade som rada, že je taká stránka/fórum a že som ju našla. A kedže už dlho do tejto témy nikto neprispel tak to spravím ja
Beriem Abilify 7,5 mg raz denne večer. A v prípade, že sa zle cítim tak aj Frontin 0,25 polovicu tabletky, ale tu s doktorkou postupne vysadzujeme. Abilify beriem už 3 rok aj keď s 2 krátkymi prestávkami.
Verím tomu, že sa mi podari dostať z toho a prajem to všetkým na tomto fóre.
Mischelll- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
ahoj
MajkaDz- Domáci člen
- Počet príspevkov : 33
Reputácia : 4
Dátum registrácie : 23.12.2012
Vek : 33
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
lieky na spanie Ti môže predpísať aj obvodný lekár. Ja mám napríklad Gerodorm od neho nie od psychiatričky. Mimo predpisu sa dajú kúpiť tiež nejaké lieky voľnopredajne, ale tie sú pomerne slabé. Haloperidol je v kompetencii psychiatra. Najviac si pochvalujem Gerodorm, ktorý občas polku tablety užijem keď nemôžem dlhšie zaspať.
Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Ahoj Tuto
MajkaDz- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
- Počet príspevkov : 201
Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Som zúfalá.
Chcem užiť lieky na spanie a zaspať na tak dlho, aby som sa už nezobudila. Nemôžem tomu odolať...tomu zlému, tak ma to všetko láka, je to ťažké vám o tom napísať...
Chcem to už teraz dokončiť natrvalo, nie ako minule, keď....
Potrebujem len tie lieky...
MajkaDz- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
..................
Ahoj Majka,
je otázne ako si to v minulom príspevku napísala, teraz je však všetko jasné. Podobne ako Ty, aj ja mávam určité obdobia, keď si myslím že konečné riešenie hádanky života je to čo naozaj potrebujem. Myslím, že keby som mal na to ľahko dostupný prostriedok, ktorý je na základe nebolesti už by som tu asi ani nebol, ani nepísal.
Prakticky Ti nemôžem dať žiadnu radu ako sa dostať s kolotoča života. Niekedy mám však pocit, že sem ani nepatrím a celé TO nemá žiaden zmysel.
Myslím, že najpovolanejšou osobou v poradení "Tvojho zaujatia liekmi" je filipka, ktorá vie o medikamentoch asi najviac.
Inak, v Tvojom "snažení" je nebezpečné to, že Ti TO nemusí dopadnúť podľa Tvojich predstáv a zároveň môže dojsť k poškodeniu orgánov...
Palce Ti však držím v zmysle aby si prekonala súčasný stav a Tvoja myseľ sa zamestnala smerom k životu a nie od neho.
Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Písala si, že si zúfalá. Spomenula si aj nejaký hlas, takže máš halucinácie. Ešte včera si nám písala, aký skvelý deň si zažila... Zrejme si mala silnú mániu. Myslím, že v týchto dňoch prežívaš rýchle striedanie nálad a ideš zo sladkej mánie do hlbokej, dušu drásajúcej depresie. A navyše sú prítomné aj schizofrénne príznaky. Z Tvojich príspevkov je jasné, že momentálne prežívaš ťažkú krízu, akútne zhoršenie stavu. No opýtam sa Ťa: Všakže niekde v kútiku duše si praješ, aby s Tebou všetko bolo dobre? Však chceš mať pokoj v srdci, chceš sa vyslobodiť z toho neznesiteľného zovretia depresie, ktoré ťa gniavi po tých chvíľach nekonečného šťastia a eufórie? Ja dobre viem, o čom píšem, lebo som pred niekoľkými rokmi také stavy tiež zažil. V priebehu dňa som najprv bol v siedmom nebi, prežíval som blaženosť, no zrazu, priam v momente, akoby na mňa spadlo tisíctonové závažie. To bol neskutočný tlak na duši, to bolo neznesiteľné utrpenie. Milá Majka, máš teraz takéto pocity, však? Viem, aké ukrutné muky pri tom bývajú, a preto by som Ti chcel pomôcť radou. Určite sa niekde v Tvojom srdci uchováva túžba žiť a tešiť sa zo šťastného života. A preto sa musíš dostať z tohto začarovaného kruhu, ktorý si spomenula. V tom Ti môže pomôcť len psychiater. Opýtam sa Ťa: Berieš pravidelne lieky, užívaš v ostatných dňoch antipsychotikum? Čo berieš, Haloperidol? Nevynechávaš ho? Neviem, či je to injekcia, alebo tabletky. Ale oplatí sa Ti zájsť k doktorke a povedať jej o všetkom, čo teraz prežívaš. Ona Ti určite pomôže. Alebo radšej skús zavolať na číslo tiesňového volania 112. Mne asi pred štyrmi mesiacmi bolo hrozne zle, veď som o tom aj písal sem, na fórum. Bol som zúrivy, až to vyústilo do toho, že som rozdrúzgal na márne kúsky jedno kreslo, ktoré sme mali vonku pri záhrade. Tak som zavolal na číslo 112 a operátorka ma prepojila na službukonajúcu psychiatričku v nemocnici. S ňou som sa porozprával a uľavilo sa mi. Ona mi poradila, čo treba robiť, ja som ju poslúchol, potom som navštívil aj svojho lekára, on mi upravil lieky a môj stav sa začal pomaličky zlepšovať. Milá Majka, návšteva doktorky Ti môže len a len pomôcť. Avšak Ty potrebuješ okamžitú pomoc, preto Ti odporúčam zavolať na číslo 112, čo, samozrejme, môžeš urobiť v hociktorom čase, aj v noci. Oni ťa môžu, rovnako ako to bolo v mojom prípade, prepojiť so psychiatrom a Ty sa s ním porozprávaš. Veď si písala, že zvykneš volať na linky dôvery. A Tvoje trápenie sa určite nejako začne riešiť. Tebe sa dá pomôcť, len sa neboj a nehanbi tú pomoc vyhľadať! Opatruj sa, milá Majka!
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
- Počet príspevkov : 201
Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013
Zdravotný stav