Nezvyčajné, desivé sny, alebo nočné mory
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3
Nezvyčajné, desivé sny, alebo nočné mory
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Nezvyčajné, desivé sny, alebo nočné mory
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
sny
Topila som dieťa, a v sne mi to pripadalo úplne normálne, bola som masová vrahyňa a schovávala telá na všetky možné miesta a bola som na to hrdá. S kadekým som sa vyspala a bolo mi to jedno. Umierala som na elektrickom kresle, alebo len tak v posteli som odratávala sekundy do konca života, a tešila som sa s toho...
ľudia z tých snov sa na druhý deň prechádzali okolo mňa v robote a ja som šla zošalieť! V mojich snoch fungujú všetky zmysly, cítim dotyky vône, chute... je to ako skutočnosť. (Raz sa mi snívalo, ako mi priateľ ukazuje, že mi zašil peňaženku. Vraj mi z nej už nebudú padať mince. Na druhý deň som platila v obchode a pár sekúnd som kukala jak puk, prečo tá peňaženka nie je zašitá )
Začala som proti tomu bojovať. kamoška mi poradila modliť sa. Väčšinou sa proti básničkovým modlitbám vyslovene búrim, sú hrozné - ale našla som jednu skvelú, tak som si ju zarámikovala. Na internete som tiež našla reklamu: "Plyšoví mackovia - chránime deti pred monštrami pod posteľou od roku 18xx" Keď som sa nad tým zamyslela, pripadalo mi to také zlaté, logické a skvelé, že som vyhrabala Emila - plyšáka z mojej osemnástky a teraz ma stráži aj on. Tieto dve veci fakt pomáhajú, buď si tie sny vôbec nepamätám, alebo sú akceptovateľné
kwecko- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 201
Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Michal- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 265
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 12.04.2013
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zaujímavé však je že niektoré sny sa mi snívajú na pokračovanie, ako seriiál. Nie sú desivé, skôr naopak príjemné, no vnášajú mi do života zmätok, niekedy neviem, či sa niečo stalo v skutočnosti alebo sa mi to len minule prisnilo...
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dnes sa mi snívalo, že sedím po kúpeli a obzerám si lýtka. Na pravom som objavila veľkú hrču. Dotkla som sa jej a ona praskla. Potešila som sa, v hlave mi prebehla myšlienka - "konečne mi dodali ten syr" . a z tej rany som začala vyťahovať kusy syra v malých hranoloch. Posledný sa mi rozlomil tak, že v rane na lýtku kus ostal... Na druhom lýtku som tiež našla hrču, ale tá nechcela prasknúť...
Potom som šla do kúpeľne, vzala telový sprej a striekala ho na seba. Ale zrazu som bola celá lepkavá, ako keby som na seba nasprejovala lak na vlasy. Zobrala som sprej a čítala popisky vo všetkých možných jazykoch. Nakoniec som niekde našla, že je to sprej na topánky, aby nepremokali. Začala som sa obzerať, a mala som na sebe od spreja modré kruhy. Pozrela som sa do zrkadla, otvorila ústa a videla som, že mám úplne-fest-absolútne kriklavo modrý jazyk a ústa. Rozmýšľala som, ako to zo seba zmyť...
Jak sa do hlavy môžu dostať takéto kreposti???
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Potom to už za bdelého stavu rozprávam mame a spolu sa nad tým smejeme.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dnes som sa zobudila na to, že na mňa volá kamoška z poza okna. Jej hlas, moje meno zúfalým tónom. Bývam na druhom poschodí. Zliezla som z postele a kukala cez tie žalúzie, že kde je
Desí ma hlavne to, že sny nie sú filmy. Sú moje, produkuje to môj mozog, a rozhodne ho to veľmi baví, pretože jeden sen presnívam niekedy aj 5 x. Myslím, že ak to môj mozog vie takto dať dohromady, tak som toho schopná aj za bdela. Ktovie, aká tenká-hrubá hranica je medzi tým a tým... to ma desí.... Z toho som nešťastná
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Teraz, i keď to bude trochu mimo témy, nejdem písať o desivých snoch ale, naopak, o tých príjemných. Ja mám nesmierne rád, keď sa mi sníva, že som v nejakom interiéri, v budove. Napr. v knižnici, na úrade, v bytovke, keď chodím po schodoch, prechádzam sa po novostavbách ale i po už obývaných domoch, či keď sa nachádzam v nejakom pekne zariadenom byte. V tých mojich snoch v takých priestoroch býva úžasná atmosféra. Je tam pekný starý nábytok, krásne veci, knihy, kvety v kvetináčoch; robia na mňa dojem aj dvere a schody so zábradlím a pod. Veľmi si užívam pobyt v takých interiéroch, zaplavuje ma vtedy pocit blaženosti. Všetko mi tam pripadá ozaj pekné. Ale keď navštívim najakú budovu v realite, nikdy z toho nemávam také príjemné pocity. Pripadá mi to celkom obyčajné. Na náš byt som, samozrejme, zvyknutý, takže ani v ňom nič podobné nezažívam.
Aj dnes som mal takýto sen. Chodil som po bytovke. Len škoda, že tentokrát to trvalo veľmi krátko. Tieto sny sa mi naozaj páčia.
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: