Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Zdravie tvojich financií ;)

Goto down

• Zaslať odpoveď

Zdravie tvojich financií ;) Empty Zdravie tvojich financií ;)

Odoslať  EnaXnaY St 2 október 2024 - 22:06

1. Poznaj na čom si Wink

V prvom rade je potrebné vedieť, ako si na tom, čo sa týka finančného (či iného) majetku Wink Preto je dôležité evidovať a pravidelne aktualizovať údaje o tom, čo vlastníš - aby si vedel, s čím môžeš počítať Wink Ja to robím na dennej báze, resp. vždy po zmene, zaberie to pár minút na deň Wink Je vhodné evidovať takýmto spôsobom aj históriu stavu prostriedkov, plusom je potom, že môžeš sledovať a vytešovať sa ako sa stav vyvíja Wink

2. Definuj si rozpočet Wink

Aby si vedel, koľko si môžeš dovoliť minúť, je potrebné navrhnúť rozpočet Wink Je to vlastne sumár mesačných výdavkov, ktoré v danom roku predpokladáš mať Wink Ja si v prvom rade odhadnem, aké zhruba budú príjmy, tie vydelím dvanástimi a dostanem číslo predstavujúce sumu, ktorú si môžem dovoliť minúť na mesiac Wink Následne si vytvorím škatuľky a pre každú škatuľku nastavím, koľko do nej má smerovať Wink Teda napr. koľko dám na stravu, nájomné, sporenie, atď Wink Suma výdavkov do škatuliek by mala zhruba zodpovedať rozpočtu definovanému na začiatku Wink

3. Eviduj si príjmy a výdavky Wink

Dostaneš tak prehľad o reálnom stave tvojich financií v priebehu času Wink Rozpočet bol návrh a toto je reálny stav Wink Niektoré výdavky a príjmy sa pravidelne opakujú ale vyskytujú sa i nepredvídané príjmy, či výdavky Wink Aby si vedel pracovať so skutočným stavom svojich financií, je dôležité vedieť tento reálny stav Wink Výdavky zaradzuj do škatuliek definovaných v rozpočte, po čase potom uvidíš štatistiku, koľko si na ktorú škatuľku minul a potom s tým môžeš pracovať, napríklad môžeš upravovať rozpočet na konkrétnu škatuľku a tak Wink

4. Eviduj svoje dlhy a pôžičky Wink

Je dôležité vedieť komu koľko dĺžiš, resp. koľko si komu požičal a koľko z týchto pohľadávok bolo splatených Wink Hlavne ak je týchto položiek viac Wink U nás doma funguje interná ekonomika Wink Napríklad ja niečo "dlhujem" mame, keď jej mám dať na nájomné a stravu alebo naopak, ona mne, ak niečo zaplatím cez internet banking, keďže ona banku nemá Wink Na konci mesiaca to zrátame a vyrovnáme podĺžnosti Wink

Ak ti ešte niečo napadne, kľudne pridaj Wink

viac na dzio.sk Wink

Zdravie tvojich financií ;) Dzio
EnaXnaY
EnaXnaY
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1325
Reputácia Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Bydlisko Bydlisko : Trebišov

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium

https://www.dzio.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Zdravie tvojich financií ;) Empty Re: Zdravie tvojich financií ;)

Odoslať  EnaXnaY St 2 október 2024 - 23:22

Ovocie evidencie rozpočtu Wink

Vidno, koľko som na ktorú škatuľku minul, či som ešte v rozsahu návrhu, alebo už som položku prekročil Wink

Zdravie tvojich financií ;) 6TMW2I8PHL-20241002231848

viac na dzio.sk Wink

Zdravie tvojich financií ;) Dzio
EnaXnaY
EnaXnaY
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1325
Reputácia Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Bydlisko Bydlisko : Trebišov

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium

https://www.dzio.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: