pozrite si
Strana 1 z 2 • 1, 2
pozrite si
nie ze by som bola posadnuta mimozemstanmi..ale toto ma zaujalo
Anonymný- Anonymný
Re: pozrite si
Ale neviem - bojím sa na tomto poli budovať svoj názor, pretože to nemám ako argumentačne podložiť, nemám o tom dosť vedomostí totiž.
Ale som otvorený úvahám na túto tému.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
a tieto obrazce--verim, ze su to posolstva od nich..
myslim, ze to ako su oni technicky vyspely a nie len technicky, o tom mozme my len snivat
Anonymný- Anonymný
http://gloria.tv/media/BvqEAdEj69d
Je dosť dlhé, s titulkami. Je o psychiatrii, ktorú prezentujú ako priemysel smrti (vymyslené choroby, tzv. nežiaduce účinky liekov, poškodzovanie mozgu, eugenika, rasizmus, ničenie ľudských životov, vraždy, farmaceutické bubliny a obrovská finančná mašinéria atď.).
Zhŕňajú tam dejiny psychiatrie od začiatku 20. storočia do zhruba r. 2002.
Niektoré sekcie sa mi zdali veľmi smutné a som z toho trošku mimo, lebo ma to navňadilo vysadzovať postupne lieky. Druhá vec však je, že s niektorými myšlienkami videa nesúhlasím, a tiež sa mi nepáčilo, že video bolo spracované nejakou asociáciou, ktorá v USA lobuje proti psychiatrii a odhaľuje jej zločiny, pričom táto asociácia tam bola jasne ukázaná pod hlavičkou Scientologickej cirkvi. To mi vyvoláva predsudky.
Nesúhlasím najmä s tým, že by všetky choroby boli vymyslené a že psychiatria nie je skutočnou medicínou. Totiž ja si osobne myslím, že moja porucha je reálna, resp. v čase "svojho rozkvetu" naozaj reálnou bola. Bol to skutočný zdravotný problém, ktorý nebol len výsledkom akejsi výchovy alebo prostredia. Bol to zdravotný problém, lebo strata kontaktu s realitou, náladová nerovnováha, silná sociálna úzkosť a vzťahovačnosť, a ďalšie silné príznaky - to všetko sa dialo dávno predtým, než som prišiel do kontaktu s nejakou psychiatriou a liekmi.
Je síce pravda, že vo videu schizofréniu ako vymyslenú chorobu nespomínajú. Skôr vymenúvajú rôzne typy anxiety, ADD, bipolárne poruchy a tak.
Hovoria tam, že vlastne Thorazin ako jedno z prvých liekov, bolo vlastne určené na lobotómiu prasiat. A diskinézy nie sú nežiaduce účinky, ale práveže celkom očakávané účinky, lebo práve na takéto poškodzovanie mozgu to bolo pôvodné určené. A mnoho podobných akože zločiny tam bolo spomínaných. Trochu som si to video musel posúvať, lebo prvé časti boli zamerané najmä na americkú a západnú eugeniku a rasizmus v psychiatrii v 1. pol. 20. storočia. Tá ma až tak nezaujímala, hoci kúsok som si z toho pozrel a bolo mi pritom smutno...
Stále však si myslím, že psychiatria ako typ farma- a medi-priemyslu spravila aj veľa dobrého. Veď Tuto má načítané dosť o tom, ako vyzeralo "liečenie" chorých v novoveku a stredoveku v európskej civilizácii, a nebolo to nič závideniahodné. Takže aj súčasné lieky, hoci môžu byť pôvodne určené na všakovaké poškodzovania, majú aj svoje žiaduce účinky a chorému vedia darovať aj dobrú pomoc. Napr. mne ten Escitil a Xeplion pomáhajú, hoci mi spôsobujú únavu a pravdepodobne aj ten vo videu spomínaný nepokoj svalov a končatín (to moje večné korzovanie, neobsedenie, tras, chvenie, poklepkávanie,...).
Takže výsledný dojem = zmiešané pocity.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
díky za link, zhodou okolností ho už mám na križovatke duše, ale bol len v originál znení bez titulkov. Mám dotaz, môžem použiť tento tvor príspevok ako "recenziu" toho filmu a prihodiť to k súčasnej stránke k tomu videu?
http://krizovatkaduse.je-dnesek.cz/rozcestnik/internet/videa/pod-a-abecedy/25-psychiatria-priemysel-smrti
díky!
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Len teda som nevyjadril v príspevku nejaký jasnejší názor, že či som za video, alebo proti videu.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
S tým súvisí naširoko moje zhodnotenie, že som veľmi rád, že žijem ako psychiatrický pacient práve na Slovensku (lebo patríme v tejto veci medzi tie humánnejšie krajiny, si myslím) a že celkovo žijem akurát v takejto dobe, kde je humánnosť psychiatrie v kurze a je trendom.
Veci by mohli byť omnoho horšie... a aj v zmysle hore uvedeného videa boli a bývajú.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
a pochopiteľne ak sa pri tom brániš tak im nevadí, že ti pri tom pristane ich päsť na tvojej tvári... no...
xkrchnav- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 1 z 2 • 1, 2