Moje 3D modely
Moje 3D modely
Rozhodol som sa podeliť s niektorými svojimi 3D modelmi. Tieto teraz tu pridané sú výsledkom zadaní na predmet 3D-grafika. Vybral som aspoň niektoré z nich... plus 2 videá, 5-sekundové a 15-sekundové, ktoré snímajú určitú miestnosť s modelmi, scénu, ktorú sme v danom zadaní mali vytvoriť. Najmä tá scéna s oknom a šachovnicou na stole mi trvala dosť dlho... Modeloval som každú šachovú figúrku. Stôl a stoličky som si prevzal z iného svojho vypracovaného zadania. Dané video bolo zamerané na hru tieňa a svetla dopadajúceho do miestnosti cez okno. Smejem sa, že modelovať kľučku na dverách som robil aj 2 hodiny, a pritom napokon ani nie je na videu takmer vidno. Ale vyučujúcemu sa odovzdáva celé zadanie, blenderový súbor, nie iba video, takže on si pozrie všetko, koniec koncov.
Renderujem zatiaľ iba na integrovanej grafike... hoci môj desktopový PC patrí medzi výkonnejšie, grafiku som doteraz nikdy nepotreboval inú. než integrovanú. Ak by ma do budúcna toto modelovanie začalo skutočne baviť, tak si fakt tú samostatnú kartu dokúpim... Lebo takto renderujem len na základnom nástroji Eeeves, či ako sa to volá, a potom tie scény nie sú také realistické. Ak si rozbehnem nástroj Cycles, ktorý je matematicky veľmi robustný, ale za to poskytuje perfektné výstupy, tak sa mi ide počítač zavariť. Ani by mi nevadila tá hlučnosť a teplota, skôr to, že rendering vtedy trvá neskutočne dlho. To 15-sekundové video, ktoré som renderoval teda iba na nenáročnom engine a na integrovanej grafike, sa aj teraz renderovalo asi 18 minút. Zapnem engine "cykly" a počítač sa roztopí, zapečie, odozva zamrzne a predpokladaný čas dokončenia sa vypíše rádovo na dni. Takže do budúcna, ak si z toho budem chcieť urobiť koníček, tak fakt jedine dedikovanú grafickú kartu a poriadnu...
https://schizo.sk/forum/video/okno.mp4
https://schizo.sk/forum/video/lampa.mp4
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
kimi2028, Juraj, Mous, Saladin and Lucas like this post
Re: Moje 3D modely
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and Lucas like this post