Fixácia na psychiatrií
Strana 2 z 2 • 1, 2
Re: Fixácia na psychiatrií
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 676
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
A to je presne to, čo sa aj riešilo v zahraničí, keď boli psychiatrickí pacienti uzavretí v amoku napríklad na 12 hodín do pacifikačnej izolačnej miestnosti - že to bol najhorší zážitok (proste žiaden kontakt s okolím). Samozrejme je rozdiel byť takto zavretý chvíľu a doživotne...
Detenčný ústav má veľký význam práve pre mimoriadne nebezpečných páchateľov, ktorí nie sú zodpovední za spáchanie trestného činu (doteraz boli zväčša uzavretí v liečebňach alebo ešte horšie vo väzení, kde im nebola poskytnutá adekvátna psychiatrická liečba). Ale, samozrejme, nie sme v 18. storočí - čo som videl zábery z nášho detenčného ústavu - disponujú modernou technológiou, kamerovým systémom v každej celé, dostatočným personálom (údajne na 1 pacienta pripadá sanitár, zdravotná sestra a príslušník ZVJS). Takže ak si to porovnáme s bežnou liečebňou - kde je často na 30 pacientov sanitár a zdravotná sestra, tak je to riadny pokrok v bezpečnosti pacientov i personálu.
Kiežby sme nič také nikdy nepotrebovali, keďže takáto práca je mimoriadne náročná pre celý personál. Každopádne verím, že tam sú zachované základné ľudské práva ako v iných liečebných ústavoch, keďže mnohí "klienti" za svoje spáchané skutky
nemôžu (je rozdiel sociopatom naplánovaná úkladná vražda, ktorý vedel, čo robí a mohol tomu zabrániť, ako nejaký trestný čin v dôsledku závažnej duševnej choroby...)
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Juraj and ChoseCalimero like this post
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 676
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
A co mi tam v hronovciach povedal ten znamy psychiater, známy to odborník..musite sa pretvarovat. A ta psychologicka...musite byt viac aktivna. Ja mam tazke srdce na nich, ale verim ze niekomu pomohli, ale inak prisla tam z Pezinka jedna ze maju pristroj na depky bola zhrozena ako sme tam zatvorene na oddeleni. Takze ja sa uz nebudem vyjadrovat k psychiatrickej starostlivosti lebo mam zlu skusenost a ja verim skor v prevenciu ..dobry stát sa pozna ak podla poctu vazníc a ustavov pre delikventov, a jasne ze si myslim ze to je narocky. To je aj nejaky dovod ze ludia sa stanu takymi, ze musia byt zavreti ze zabijali v chorobe bez zodpovednosti za svoje chovanie, to neni len tak bez dovodu, to nemá byt ze sa pocet takych ludi zvysuje a dostanu sa do takeho bodu. Moralne znicit cloveka, vsak video na Facebooku kopne do starenky len tak a co davaju z Ciech tie videa agresivity tak nic howgh ..ja mam rada náš štát. Ale jento tak ako to je aspon keby to takto ostalo a nezhorsilo sa to..
https://youtu.be/d1CMG2kWaQQ?si=lcm5Dxj71cCbk4iq v komentaroch je odkaz na cele video ako ho umučili. Kazdemu normálnemu dojde o co ide. Inak to nepozerajte, vazne nie. Je to naozaj tazke to vidiet a nevhodné pre jazdeho to vidiet. Choreho cloveka umucili, zabili a ostali tak ze akoze nic sa nestalo. Kto si váži život uz dnes..ale fakt howgh
janka,janka- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 220
Reputácia : 8
Dátum registrácie : 07.04.2023
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Medotrygin, Stilnox +AP
Saladin likes this post
Strana 2 z 2 • 1, 2