Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 16

Strana 73 z 84 Previous  1 ... 38 ... 72, 73, 74 ... 78 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 16 - Stránka 73 Empty Re: Ako sa dnes máš? 16

Odoslať  Patty_Pillow Po 12 jún 2023 - 13:58

@catherin4 podľa mňa by si mu mala povedať pravdu, že máš problém so spánkom a mala si aj psychóze, ak ťa naozaj ľúbi, tak mu to nebude vadiť a aj dovolenku dáte menej akčnú, aby si nemala tak nastavené požiadavky, ktoré máš zvládnuť, že nakoniec vhupneš opäť do psychózy, môj to zobral v pohode, ešte sa aj u lekárky zaujímal o to ako sa ku mne správať, aby ma nepreťažoval zbytočne
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

motylek likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  motylek Po 12 jún 2023 - 14:04

@Patty_Pillow Jenže bohužel ne každý muž je takový starostlivý jako tvůj manžel. Pokud mu to řekne @Catherin4 všechno naráz, může to být na něho moc najednou.
Možná bys, Catherin, mu měla říct nejdřív o těch problémech se spánkem a říct mu, že potřebuješ menší zátěž. Třeba mu můžeš pro začátek říct, že nejsi úplně OK. Detaily až později. Myslím, že když se mu svěříš, uleví se ti a pokud on stojí za to, tak se ti přizpůsobí.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow Po 12 jún 2023 - 14:25

@motylek nemyslela som to tak, že v jednej vete, ale postupne, prv s tým spánkom, to je také pochopitelnejšie a keď to spracuje, tak tú psychóze, tak mňa po prvej návšteve psychiatričky poslala do nemocnice a muž musel byť s malým doma, takže potreboval vedieť čo najviac, aby vedel čo a ako do budúcna a napríklad zrušil plánovanú svadbu preto, lebo som schizofrenička a že on to nezvládne
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

motylek likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Po 12 jún 2023 - 17:00

Ja sa munto bojim povedat ze ma opusti, hlavne tu psychozu. To s tym spankom mu nejak povedat mozem. Keby to bola nejaka plazova dovolenka tak sa tolko nebojim, ale to je zrovna taka kde budeme chodit z ostrova na ostrov, prenajmeme si vzdy auto a budeme spoznavat. On nevie ani ze som teraz dva tyzdne PN kvoli spanku, aj som mu to chcrla povedat ale bala som sa ako to zoberie. My sme sa poznali ked som bola psychicky zdrava, on ma tak bere a vobec neviem ako na to zareaguje. Vie akurat, ze som mala depresie a bola na lieceni, ale mam pocit, ze to zlahcuje. Hoci som mu uz naznacovala ze je to vazne. Patty Pillow a ty si kedy svojmu muzovi povedala o tej chorobe, hned na zaciatku ci ked uz bol maly na svete? Ja mu to budem davkovat tak postupne pomalicky. On bol inak v soky z toho ze beriem lieky, asi si fakt myslel ze taka mala depka to bola. A teraz mu mam povedat ze som mala psychozu, no bojim sa. Ja sa bojim ci vobec zvladnem tu dofcu s mojim spankom. To by bola tragedia keby nie a uz sa to neda stornovat, uz tam proste len musim ist. Celu noc som nespala a vobec nie som unavena, ja dufam, ze tuto noc spat budem. Drzte mi palce nech zvladnem dofcu a nech sa tam nezosypem.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Po 12 jún 2023 - 17:03

Som inak rada ze je toto forum a ze vas tu mam, vam sa mozem zdoverit so vsetkym co zdravym povedat nemozem
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

Patty_Pillow and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow Po 12 jún 2023 - 17:13

@catherin4 no my sme boli spolu vyše 7 rokov, keď som mu oznámila, že od pôrodu nie som v pohode a to bolo rok a pol, čo som čakala či to neprejde aj Dr dávala nádej, že je to dočasné, ale keď som bola tretí krát za rok v nemocnici a dali konečnú diagnózu. Ale teda viac ako 5,5 roka sme boli spolu, čo som dostala prvý atak a ja som sa bála to niekomu povedať, aby mi sociálka nevzala malého a keď mal malý 18 mesiacov, tak som to už nezvládla, ani sa starať o malého, tak ma poslala Dr do nemocnice prvý krát, potom keď mal malý 22 mesiacov tak druhý krát a keď mal 29 tak tretí, potom som bola dva roky v pohode len v ambulantnej liečbe všetko sa ututlávalo a potom zase nemocnica minulý august a teraz, ale teraz je to fajn, lebo malý chodí do škôlky, takže netreba riešiť opatrovateľky k nemu ako to bolo tie prvé tri razy
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Po 12 jún 2023 - 17:31

@Catherin4 Zdraví nevědí, co je to psychóza, jak se při ní člověk cítí, navíc kdo ví, jaké má kdo představy u duševně nemocných, proto je to pro ně šok. Asi je třeba mu hlavně vysvětlit, jak se cítíš a co tvůj stav obnáší, tj. co od něho očekáváš, jak by se k tobě měl chovat.

Já jsem nikdy nemusela manželovi sdělovat svoji diagnózu. Jsme spolu už od mých 19 let, kdy jsem byla ještě zdravá, spolu jsme zažili rok randění, pak 3 roky vztahu na dálku, školu, hledání práce, hledání bydlení, stěhování, svatbu, rodinu.... a až pak, po 7 letech vztahu se mi zdraví zhroutilo během pár dnů. A manžel byl u toho. Tehdy jsem dostala diagnózu laktační psychóza.
Když jsem byla hospitalizovaná po dalších 5 letech podruhé, tak jsme oba chtěli vědět, co mi je, jestli mám opravdu schizofrenii. Psychiatrička v Bohnicích si zavolala nejdřív mě a řekla mi to následujícím necitlivým způsobem: "No, snad si nemyslíte, že máte laktační psychózu, když nemáte druhé dítě?"
Pak si do prosklené kabinky zavolala manžela. Já jsem seděla mimo a tiše jsem doufala, že mě po tom jejím proslovu manžel neopustí. Dodnes nevím, co mu řekla, manžel byl z toho trochu špatný, ale neopustil mě.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Po 12 jún 2023 - 18:32

Motylek tak to ma mrzi ze ti to tak necitlivo oznamila. Ja ked som bola v stacionari, psychiatricka na mna len tak vyhrkla ze asi mam schizofreniu, len si nie je ista. Ja som sa z toho zrutila, sedela som vonku na lavicke a plakala. Sestricka ma utesovala, vraj co je na schizofrenii take strasne. Moja psychologicka mi potom povedala ze mam diagnozu tazka recivivujuca depresia s psychotickymi priznakmi a ze lekarka to nezmenila. Tu diagnozu mam urcenu doteraz, hoci som mala aj manicke stavy. Ale neriesim to. Je mi jedno co mam za diagnozu, snad sa psychoza uz nebude opakovat.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Po 12 jún 2023 - 18:53

@Catherin4 Taky dobrá psychiatrička a sestřička ještě lepší. Jestli neví, co je na schizofrenii tak strašné, tak já bych jí svoji schizofrenii klidně přenechala i s těmi úzkostmi, kterými trpím.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

Catherin4 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow Po 12 jún 2023 - 19:37

@catherin4 ja som mala akútnu psychotickú poruchu, že v nemocnici zistia čo mi je, ale nechali toto, potom druhý krát zmenili na akútna polymorfná porucha s prvkami schizofrénie, to mi ani ne oznámili, že menia diagnózu a tretí krát som dostala tú nediferencovanú schizofréniu, ale to si ma lekár zavolal, že sa chce so mnou porozprávať a asi hodinu mi vysvetľoval, ako to vzniká, ako s tým fungovať a podobne, aj mi dal takú brožúru, kde je o schizofrénii napísané, skôr pre rodinných príslušníkov, ale dalo ma to do obrazu
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav

Catherin4 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Po 12 jún 2023 - 19:53

Patty Pillow mne tiez neoznamuju ked mi menia diagnozu a uz mi ju aspon 2x zmenili. Dufam, ze uz ju menit nebudu.

Motylek, no presne, sestricka na psychyatrii by to snad mohla vediet
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

motylek likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Po 12 jún 2023 - 19:54

Dam.vam zajtra vediet ci som v noci spala, zatial sa necitim ani trochu unavena. Lieky na spanie som si uz dala.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0