Ako sa dnes máš? 15
Strana 82 z 84 • 1 ... 42 ... 81, 82, 83, 84
Re: Ako sa dnes máš? 15
Jaro123444 napísal:Ahojte, tak ja sa nemám veľmi dobre. Najviac ma asi trápi také ako keby spomalené vnímanie a vnemy. Pripadám si tak dosť mimo a veľmi ma to vo všetkom obmedzuje, len neviem ako to zmeniť. Doma ma nechápu a hovoria, že si to robím sám. Neviem takto normálne fungovať ani sa nemôžem na nič sústrediť. Bol som v škole tento týždeň už aj. Nedávam ale tomu už veľké šance a ak príde záťaž v škole sa zas zosypem. Mám dosť napadnuté aj kognitívne funkcie. A neviem ako to zmeniť, aj by som chcel ale nedarí sa a obmedzuje ma to všetko v normálnom fungovaní a doma sú zlí v tomto, podľa nich sa obmedzujem sám, čiže nemám ani porozumenie a nepomáhajú mi nájsť riešenia čo ma dosť trápi.
Skús si rano a alebo po večierke sadnúť na 20-30min a medituj. Zavri oči a dýchaj. Nezaujato všetko pozoruj ako svedok, tichý pozorovateľ. Snaž sa pri tom na Nič nemysleť, nekomentovať myšlienky, emócie, predstavy sny... Nereaguj, nechovaj sa a nesprávaj sa voči nim. Len tak buď a sústred sa na svoj dych. Sústreď sa na nos, či bránicu, ako vdychuješ a vydychuješ vzduch, ako sa ti nafukuje a vyprázdnuje brucho. Snaž sa na dych sústrediť, čo najviac, dýchaj len svoje telo. Takto utíšiš svoju myseľ a starosti...
Nedovoľ aby si lipol na nejakú myšlienku - sen, predstavu, vnútorný hlas, či emóciu. Život je dobrá hra, dobrý tréning na nelipnutie. Nenehaj sa nachytať cudzou a svojou mysľou. Keď to budeš toto takto robiť každý deň, týždeň, roky, zaručujem, že tvoju myseľ, eGo, jadro bolesti transcedentne transformuješ na Bytie a neBytie. Nájdeš v sebe svoju pravú prirodzenosť "nie ja" a pravú podtsatu "nie ja".
Po mesiacoch, rokoch meditovania zistíš, že už meditovať nemusíš, bo si cudziu a svoju myseľ trancedentne transformoval. Myšlienky sú ako vlak prichádzajúci na stanicu. Ak do vlaku nastúpiš vezieš sa s nimi. Ale ak nenastúpiš vlak aj s myšlienkami odíde.
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 2
Dušan
vrana- V.I.P.
- Počet príspevkov : 518
Reputácia : 148
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Matej, regina, Juraj, Saladin and Jaro123444 like this post
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Juraj likes this post
Jaro123444 napísal:Ahojte, tak ja sa nemám veľmi dobre. Najviac ma asi trápi také ako keby spomalené vnímanie a vnemy. Pripadám si tak dosť mimo a veľmi ma to vo všetkom obmedzuje, len neviem ako to zmeniť. Doma ma nechápu a hovoria, že si to robím sám. Neviem takto normálne fungovať ani sa nemôžem na nič sústrediť. Bol som v škole tento týždeň už aj. Nedávam ale tomu už veľké šance a ak príde záťaž v škole sa zas zosypem. Mám dosť napadnuté aj kognitívne funkcie. A neviem ako to zmeniť, aj by som chcel ale nedarí sa a obmedzuje ma to všetko v normálnom fungovaní a doma sú zlí v tomto, podľa nich sa obmedzujem sám, čiže nemám ani porozumenie a nepomáhajú mi nájsť riešenia čo ma dosť trápi.
Otázka je, jestli nejsi "mimo" kvůli tolika AP, co bereš. Můj názor znáš, už jsem ti ho psala mockrát. Ale kognitivní funkce máš asi napadené chorobou, to se ti bude zlepšovat časem (zatím je to pořád ještě krátká doba)... pokud se ti stav nezhorší. Horší je, že nemáš podporu ani doma (Co to je za přemýšlení, že si to děláš sám? To si vaši myslí, že jsi masochista? ) ani u psychiatričky. Ale psychiatričku aspoň můžeš změnit, což jak víš, ti tady doporučuje víc lidí.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 832
Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Juraj, Catherin4 and Jaro123444 like this post
Povedlo se mi vysadit Akineton , což považuju za úspěch, protože jsem ho zkoušela vysadit (neúspěšně) už před půl rokem.
A syn má v břichu všechny orgány sice v pořádku, ale má už zase krev v moči. Minule to byla kvasinková infekce, tak pomohl Canesten. A přinutila jsem syna častěji se umývat... ale jak je vidět, tak to stejně nepomohlo, tak já už nevím, co dál. Zavolám asi doktorce a poradím se s ní, jestli zase použít Canesten. Je objednaný k urologovi, ale až na konci dubna (apríl). (V Praze máme jen 2 dětské urologie na celé 1,3M město.)
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Juraj and motylek like this post
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Catherin4 likes this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Katuska, Sweetheart, Mous, Abditus and motylek like this post
Dětská doktorka mi dnes řekla, že když syn nepociťuje žádné příznaky jako pálení, bolest, svědění, tak tu krev v moči nemám řešit, resp. syn si nemá natírat Canestenem. No nevím, nic jsem jí na to neřekla, ale kvasinková infekce může probíhat (u mužů) i bez příznaků, jsem si vygooglila.
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Ale čím mě zvedla ze židle, bylo, když jí připadá nefér i to, že u nás každá matka dostane během cca 3 let mateřské dovolené celkem 300.000 Kč (tj. cca 12.500 € ) rodičovský příspěvek. Prý že jí, bezdětné, nikdo 300.000 Kč nedá. Ach bože, taková demagogie! Taková závistivost!
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Catherin4 likes this post
Strana 82 z 84 • 1 ... 42 ... 81, 82, 83, 84