Ako sa dnes máš? 15
Strana 3 z 84 • 1, 2, 3, 4 ... 43 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 15
nebudem sem už prispievať každé ráno,sa mi nechce. Už necítim takú potrebu. Vlastne robím to isté každý deň,načo to opakovať. Čítam,píšem,počítam . A pes. Samozrejme keď budem mať potrebu,napíšem čosi,aj pri zmenách a chcem aj pokračovat v krátkych príbehoch a rubrike "čo čítam teraz". Celkom ma to napľňa a mám radosť,že to má Vašu odozvu.
Držte sa,pekný deň
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Juraj and Sweetheart like this post
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, Sweetheart, Mous and Catherin4 like this post
Bol som posedieť s mojou učiteľkou slovenčiny zo ZŠ. Super!aj kniha sa jej páči.občas takto posedkávame na káve a debatíme.
Dodatok-niektoré z básní som dal aj sem na fórum.
Pekný večer
Naposledy upravil Mous dňa Pi 4 november 2022 - 22:47, celkom upravené 2 krát.
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, regina, Juraj, Sweetheart, Saladin and Catherin4 like this post
Saladin- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 685
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mous likes this post
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Juraj and Mous like this post
Okolo 6 večer začínam byť unavený, tak si ľahnem - že len na chvíľku - samozrejme zaspím a zubudím sa o pol noci úplne fresh.
Včera sa mi podarilo nájsť pani, ktorá využije moje nepotrebné útierky. Dostal som ich ako darček a ani raz som ich nepoužil. Pani mi písala, že sa na ne veľmi teší, čo ma samozrejme teší. Tak mám znova na cigi ..
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, regina, kimi2028, Juraj and Mous like this post
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, regina, vrana and Sweetheart like this post
tyx81- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 287
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin
Katuska napísal:Neviete mi poradiť či zamestnávateľ vidí alebo sa nejako dozvie že na čo vám bol pridelený invalidný dôchodok ? Či je tam niekde napísané že pre psychické problémy alebo iné problémy ? Alebo pokiaľ mu nepoviem že pre psychické problémy ho mám tak to nebude vedieť ? Ako viem že vie že mám invalidný ale že či aj vie že na aku diagnózu ?
Ahoj @Katuska.
Tradične podľa Zákonníka práce a tzv. antidiskriminačného zákona zamestnávateľ nemá oficiálne právo vedieť o dôvode priznania invalidity, alebo rovno diagnózy. V praxi viem, že sa to porušuje v tom zmysle, že sa na pohovoroch na to pýtajú, ale mnohí to dokážu zakecať a vyhovoriť sa na niečo fyzické, namiesto duševného, pričom sa snažia byť aj pri tom fyzickom akosi neurčití. Priamo na nejakom papieri či dokumente diagnóza a dôvod priznania invalidity uvedené nie sú. Je možné, resp. aj potrebné si od Sociálnej poisťovne vyžiadať "Oznámenie o priznaní invalidity", kde sa uvádza dátum priznania, dá sa uviesť aj výška dôchodku (ale vieš si aj povedať, aby ju tam neuvádzali). Toto "Oznámenie" zamestnávateľovi plnohodnotne stačí pre jeho personálnu agendu, čiže pre prispôsobenie jeho komunikácie so Sociálnou poisťovňou a pre prispôsobenie výpočtu Tvojich odvodov zo mzdy. Samotné oznámenie invalidity zamestnávateľovi, ako si aj naznačila Ty, je pre účely odvodov zamestnávateľovi na Slovensku potrebné... resp. chodí to tak, že väčšina sa pri vypisovaní prijímacích papierov do zamestnania na to rovno pýta, a ak sa nejaký zamestnávateľ na to nepýta a zatají sa mu to, tak sa to dozvie pri komunikácii so Sociálnou poisťovňou. Väčšina si však šetrí čas a rovno sa na to pýta pri vypisovaní nástupných papierov.
Čiže v skratke:
- od Sociálnej poisťovne získať "Oznámenie o priznaní invalidity", ktoré neobsahuje dôvod priznania, ani diagnózu
- samotnú diagnózu a dôvod tak môžeš v prípade ústneho dopytovania zatajiť, nepovedať, alebo to prekrútiť na niečo neurčité telesné
Držím moc palce.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
tyx81, Katuska, Juraj, Saladin and Catherin4 like this post
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
tyx81 likes this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762