Čierne pozadie (Hlasovanie)
Schizofórum :: Meta-fórum :: Dizajn
Ste za zrušenie čierneho pozadia (ktoré je vidno po bokoch fóra) a jeho zjednotenie s pozadím centrálnej časti fóra?
Čierne pozadie (Hlasovanie)
Ako ste si asi všimli, trošku som vynovil vizuál nášho fóra. Chcel som ho s nástupom nového roka osviežiť niečím novým, zvoliť nový prístup k farbám a spôsobu ich zladenia. Okrem veľkého množstva drobných úprav v CSS typu "padding" a "margin" na veľa elementoch vynikajú ako najväčšie zmeny:
- tzv. gradientné pozadie (farby prechádzajúce od modrej až dolu k jemnej fialovej) - tento gradient som prevzal zo schizo.sk, kde som ho mal použitý už dlhší čas
- orámovanie jednopixelovou čiernou farbou pomaly všetkého, čo sa dalo orámovať
- zrušenie oblých rohov
- celkovo jemná zmena farieb na veľa elementoch s tým, že na fóre naďalej síce dominujú odtiene modrej, no svoje zastúpenie našli aj odtiene šedej a fialovej
- zmena typu hlavného písma na fóre na "Verdana"
- obmedzenie šírky fóra na najviac 1400 pixelov (nedávno som si kúpil nový monitor so šírkou 1920 px a bol som nepríjemne prekvapený, že sa fórum pri takomto rozlíšení natiahlo až ku krajom a vôbec sa mi to, ak mám povedať pravdu, takto nepáčilo... 1400 px ako maximum sa mi zdá pohodlnejšie pre oči, keď človek číta miestny obsah (nemusí totiž očami robiť priveľký uhol odľava doprava a naspäť )
Práve v súvislosti s posledným menovaným bodom by som Vás rád, priatelia, poprosil o vyjadrenie v priloženej ankete.
Totiž, tým, že sa fórum obmedzilo na 1400 px na šírku, tak ak máte veľkú obrazovku, vidíte veľké čierne nič po bokoch fóra, ktoré môže niekomu azda vadiť. Vyzerá to asi takto:
A otázka znie, že kto je za to, aby sa to hlavné čierne pozadie zmenilo na rovnaké pozadie, aké je v sekcii samotného fóra. Čiže by to vyzeralo nejak takto:
Alebo:
Ak sa to čierne pozadie zjednotí s tým centrálnym, tak, priznávam, trochu to vyzerá nahato, obnažene. Ale možno sa to niekomu vie aj páčiť - neviem to odhadnúť. A tak by som radšej nechal hlasovať. V ankete som zadal aj možnosť "Nechodím na fórum na tak širokej obrazovke" pre tých, ktorí možno usúdia, že sa ich otázka netýka, keďže tie čierne boky nemajú na svojej obrazovke až tak výrazné. Ale samozrejme, aj tak môžu hlasovať za niektorú z iných možností.
Ďakujem vopred za účasť v ankete a prajem Vám všetko dobré.
matej
Naposledy upravil Matej dňa So 4 jún 2022 - 9:49, celkom upravené 1 krát.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
vrana likes this post
Re: Čierne pozadie (Hlasovanie)
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej likes this post
ohladom sirky.. dnes uz 4:3 snad nepouziva nikto
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 262
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
relouth napísal:skor by som bol za to, aby sa nestriedali farby vo vlaknach
No, zmenou vizuálu na terajší som práveže zjednotil farby príspevkov v témach. Majú odtieň tak trochu dosiva (niečo ako modrosivá) a sú všetky rovnako sfarbené. Či Ty myslíš striedanie farieb tém na podstránkach kategórií, kde sú témy z každej kategórie vymenúvané? Tam je pravda, že sa v zozname tém ešte farby striedajú, hoci po novom navzájom už nie sú až tak kontrastné. No, čo sa týka príspevkov v samotných témach, tam sú farby po novom od 14. januára už rovnaké.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Schizofórum :: Meta-fórum :: Dizajn