najviac oblubena povahova vlastnost a najmenej oblubena
najviac oblubena povahova vlastnost a najmenej oblubena
najmenej: zavislost na nazore ostatnych
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
Re: najviac oblubena povahova vlastnost a najmenej oblubena
Mojou najobľúbenejšou povahovou vlastnosťou u ľudí je také uspôsobenie charakteru, ktoré smeruje k opravdivej kresťanskej viere. Ale hneď na druhom mieste je obľúbenou povahovou vlastnosťou také to všeobecnejšie uspôsobenie charakteru, ktoré napomáha mať u človeka dobrú vôľu, to znamená, že nesúdi, neintriguje, nie je falošný, neklame, nepodvádza, je fér a má úprimný a nezištný záujem pomáhať druhým.
Takže povaha uspôsobujúca veriť, a potom na druhom mieste povaha usposôbujúca mať dobrú vôľu. To sú pre mňa najobľúbenejšie vlastnosti u ľudí.
Neviem, asi si to Lapaj myslel tak, že mám vybrať najobľúbenejšiu vlastnosť spomedzi vlastných vlastností, je tak? Ak hej, tak i tak platí to prvé, že schopnosť veriť.
A najneobľúbenejšia, či najhoršia? Hm, asi lenivosť. Lebo tá mi bráni byť aktívny a robiť, čo by som chcel robiť.
A keby som to poňal vo všeobecnosti, tak u ľudí je pre mňa najhoršia zlomyseľnosť, zlovôľa. Sú takí, ktorí to majú v povahe, preto som to sem dal ako svoj názor, niektorí ľudia sú skutočne zo svojej povahy zlomyseľní, zažil som to viackrát. Nemám ich však súdiť, tak to nehávam tak, nuž každopádne je to vlastnosť, ktorá ma najviac irituje.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Najviac obľubujem schopnosť optimistického nazerania na budúcnosť a to aj napriek skutočnostiam, ktoré sú v priamom rozpore s touto vlastnosťou
Čo sa týka najneobľúbenejšej vlastnosti, to skutočne neviem po pravde určiť. Je veľa negatívnych vlastností, ktorých kombinácia sa prejavuje u človeka. Viacmenej neobľúbenosť vidím v zmesi zlých vlastnostáí v charaktere. Práve v ich kulminácii sa prejavuje zvýšená miera ich gradovania. Niekedy hociaká negatívna vlastnosť je vyvážená pochopením a snahou o jej odstránenie, ale keď sa to mieša...
Nemám rád vlastnosti, ktoré smerujú k involúciou mysle, tela, vzťahov, sociálnej adaptability, škodia jednotlivcovi, skupine, spoločnosti.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Najneoblubenejsia-jednoznacne pokrytectvo, pretvarka a klamarstvo. Ludi s tymito vlastnostami zo svojho zivota eliminujem.
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
A nepacia...hmmmmmmmmm....a co ja viem??? Asi moja tvrdohlavost a zatatost v niektorych veciach asi takato :
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
najobľúbenejšia - úprimnosť a minimálna schopnosť nenávidieť
neobľúbená - lenivosť a absolútna nepraktickosť
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ale mojou zlou vlastnosťou je egoizmus. Nechce sa mi pomáhať druhým. Keď ja mám nejaký problém alebo keď niečo potrebujem, zaoberám sa tým a som rád, keď mi niekto pomôže. Ale nemám rád, keď ma niekto o niečo prosí. Jednoducho, ak treba niečo urobiť a nie je to v mojom záujme, nechce sa mi tým zaťažovať. Avšak také drobnosti ako napr. podať mame okuliare, sveter či deku, zatvoriť alebo otvoriť okno a pod., keď ma poprosí, urobím to rád.
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Neobľúbené vlastnosti: lenivosť, nepraktickosť, naivita
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)