Kto som a prečo sem prispievam:
Strana 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Kto som a prečo sem prispievam:
filipka napísal:Len nech sa to tu nezvrhne na porovnavanie, kto trpi najviac, nieco ako "aha, ja mam vacsieho!". Ivan, nemozes tvrdit, ze bolest nervov je horsia ako bludy a halucinacie, ked si ich v zivote nemal. Poznam dievca, ktore vplyvom halucinacii a bludov malo taky strasny stav, ze skocilo z okna a dodnes trpi inkontinenciou a ma porusenu chrbticu. Na druhej strane mam kamaratku, ktora trpi tak strasnou bolestou nervoveho povodu (po uraze a viacerych operaciach), ze jej len ciastocne pomahaju opiaty (pouzivane hlavne v poslednych stadiach nadorovych ochoreni). Kto trpi viac? Kto si trufne to porovnat?
Cize: Kto ma vacsieho?
Nemal som v úmysle pretekať v tom, kto viac trpí, len som chcel vec uviesť na pravú mieru. Myšlienkové halucinácie a bludy som mal, inak by som nenapísal že bolesti sú horšie. Ale aj halucinácie či bludy môžu vyvolávať rôzne zážitky. Takže nepopieram, že môžu mať charakter vedúci k samovraždám. Opioidy som užíval denne do doby, kým sa prejavil efekt detoxikácie. Ešte viac sa to zlepšilo po béčkach. Netvrdím, že už opioidy nepoužívam, ale oveľa menej.
Ivan- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 211
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 13.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Tuto, čo ťa motivovalo takto konať? Ako si to prežíval?
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka napísal:Tuto, moji vtaci maju cca 30cm
Filipka, a čo tí tvoji vtáci, vedia rozprávať?
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ivan napísal:[čo ťa motivovalo takto konať? Ako si to prežíval?
Mánia + blud je veľmi významným podnetom na konanie. Práve nekonanie je priam bolestné. Bohužiaľ v rámci normality je to úplne mimo bežného života.
Prežíval som to paradoxne ako veľmi pozitívny zážitok. Nič nebolo problém, všetko bolo ľahké, necítil som napr. bolesť z rán, bol som akoby v tranze. Bol som totálne plný energie, osobne mám dojem, že som mohol naboso prejsť-prebehnúť tak nad 100km, a na bicykli tých 40, priam vražedným tempom. Vzdušná čiara bola tiež nad 100km.
Na druhej strane keby to trvalo pridlho mohol by som aj zomrieť napr. na dehydratáciu a takisto sa mi v lesoch mohlo ľahko niečo stať. Pochybujem, že pomoc by nejaká dorazila. Ale ku koncu som už začal hľadať obydlia...
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Ahoj Laura. Možno by bolo dobré pozrieť si tento film a vybrať si z neho to, čo sa ti pozdáva http://mustwatch.hztz.cz/film/food-matters/. Ak choroba postihuje DNA, je logické, že sa môže dediť. Ten prvý ju ale nezdedil, ten ju proste dostal. To že sa choroba prenáša prostredníctvom DNA na ďaľšie generácie ešte neznamená, že to DNA je neovplyvniteľné. Aj béčka zasahujú do DNA, aspoň to uvádzajú, čo je ale na tom pravdy a do akej miery, tak to fakt neviem. Ja sa k zdraviu snažím prepracovať metódou pokus-omyl, alebo trefa. V podstate nemám na výber, ak chcem fungovať. Ak ale máte pocit, že vám je bez takejto metódy lepšie, tak ju neskúšajte. Držte sa toho, čo vám viac vyhovuje.
Otrava ortuťou sa tiež môže zdediť. Osobne poznám ženu, od ktorej túto otravu zdedili jej deti. Nemusí ísť vždy o DNA, niekedy proste prechod môže ísť aj cez placentu. http://svetlanablog.nazory.eu/uvod
Nemám školskou medicínou diagnostikovanú otravu ortuti. Zatiaľ som sa k nej nedopracoval. Úprimne sa priznám, že som na to nenašiel energiu. Dnes v podstate strategický plán mám, ako by sa to dalo zistiť školskou medicínou, ale stále som si nenašiel čas na to to uskutočniť. Stále uprednostňujem iné veci, proste jednám tak, aby som sa cítil čo najlepšie. Nedávno mi poslala mail jedna dievčina, ktorá si dala zmerať ortuť na toxikológii. Namerali jej asi trojnásobok povoleného limitu, ale liečiť ju nechcú, lebo na to aby ju liečili by musela mať 50 násobok. Čísla sú približné, ale zhruba sedia. Inak takýto test z moči či krvi nehovorí nič o skutočnom zaťažení ortuťou. Nemeria usadenú ortuť. Môže byť dokonca zavádzajúci, pretože otravou trpia ľudia, ktorí nemajú prirodzenú schopnosť ju vylučovať. Malo by sa to robiť tak, že sa podá účinný detoxikátor a meria sa zmena. Ale ani to raz nestačí. Príklad z praxe napríkad hovorí, že pri podaní účinného detoxikátora intravenózne neboli zaznamenané žiadne zmeny. Ak však bol detoxikátor podaný do brucha, spustila sa intenzívna detoxikácia. Naša toxikologia ale nič takého nerobí, preto tam nemám chuť ísť. Mohol by som sa síce nadopovať detoxikátormi a ísť si tak dať urobiť test, ale nemuselo by to dopadnúť objektívne. Jedine že by som sa nadopoval rôznymi detoxikátormi na rôzne miesta. Mne ale v podstate stačí, že reagujem na všetky detoxikátory určené na ortuť. Matematická pravdepodobnosť ma teda presviedča, že tam ortuť bude. Dvakrát to mám potvrdené na biorezonančných prístrojoch. Od vyštudovaných lekárov. Detoxikátory beriem už len sporadicky, lebo to dosť zaťažuje organizmus. Ak si chcete pozrieť videa na túto tému, tak sú tu: http://derealizacia.wgz.cz/videa
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Preberať som sa začal veľmi pomaly v klietkovej posteli v psychiatrickej nemocnici 50km od domova. Trvalo mi asi deň, než som sa úplne prebral. Najprv som si len matne uvedomoval, že sa nacházam v nejakej miestnosti a že sa okolo pohybujú nejaký ľudia. Počul som ich hlasy, ale nevedel som identifikovať čo hovoria. Podľa klietkovej postele mi došlo, že som na psychiatrii. Chcel som tým ľuďom oznámiť, že som sa otrávil atropinom, ale nevedel som nič povedať. Nevedel som rozprávať. Časom sa mi podarilo kostrbato vysloviť aspoň slovo atropin a ukázať na očné zrenice. Doktor to pochopil a prijal. Tak sa mi uľavilo, že mám za sebou aspoň túto časť. Doktor sa ma začal niečo pýtať. V polovici vety som už ale nevedel o čom bol jej začiatok, a tak som mu nerozumel. Keď som sa mu to snažil povedať v súvislej vete, nedopovedal som, lebo v polovici vety som už nevedel o čom som to vlastne začal. A tak som sa takto postupne preberal. Vtedy som prvý krát v živote zaregistroval zrakové halucinácie. Ako som tak ležal v tej klietke, tak som pozeral na stenu. Videl som tam loziť malé chrobáčiky. Rozum mi ale hovoril, že v nemocnici chrobáčiky po stenách nelozia, že to mám určite halucinácie. Ukázal som ich ošetrovateľovi a ten že tam žiadne chrobáky nie sú. Detailne som sa na to zameral, malo to aj nožičky. Čím menej atropinu narúšalo moje nervové spojenia, tým viac som si uvedomoval, že tie chrobáčiky sú tmavými zrnkami piesku v omietke. Už sa hýbali menej a strácali nožičky.
O pár dní ma z nemocnice prepustili. Aby sa situácia nezopakovala, otvoril som všetky kapsle prokainu, čo mi ešte ostali doma. Všetky boli tak do desatiny naplnené, až na jednu, ktorá bola úplne plná...
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: