Moja voľba.
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3
Moja voľba.
Ivan- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 211
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 13.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Moja voľba.
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
zlatko- Anonymný
Nie každý má šťastie na miernu formu choroby. Niekomu ani pravidelné branie silných medikametov nepomáha v takej miere ako ostatným. Niekto svoje zdravotné problémy vyrieši jednou pirulou ráno. Skôr však takí, ktorí lieky striedajú a aj tak im nepomôžu.
Ivan Ty si písal, že máš v podstate normálny život: rodina, práca, hobby. Aj Zlatka písala, že mimo atakov je to vlastne úplny normál. V Ivanovom prípade je zlé najmä to, že experimentuje s medikamentami na vlastné triko a následne doporúča veľmi pofidérne liečby tu na fóre. Niekto so závažnou formou si pomyslí, že vyhodí užívané lieky a nahradí ich akousi liečbou pomocou "cukríkov". Katastrofa je na svete.
Na toto fórum prispievajú najmä ľudia, ktorý si už čo to s chorobou prežili a prežívajú. Nejedná sa o drobné nezrovnalosti, ale o veľmi vážne stavy, ktoré liečba neskončila na jednej nezmenenej účinnej liečbe. Mnohí majú skúsenosti s celou škálou liekov a medicínskych postupov na vlastnej koži. Mnohí majú chorobou dosť strpčený život, ktorý je aj ďaleko od normálu. Niekedy prežívajú. Ale snažia sa.
Pripadá mi, že fórum má veľký zmysel pre tých, ktorí sa naďalej snažia bojovať s chorobou. Určite cesta však nie je pomocou pseudoliečby a odmietania konzervatívnej liečby. To je cesta úpadku...
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Ja a Ivan a asi aj mnohy dalsi, mame to stastie, ze sme v pohode..chvalaBohu...
Preto prajem ludom, ktori tu prispievaju vela zdravia a stastia..
zlatko- Anonymný
Popisovala si tu akési "radostné" príznaky. Budúcnosť ukáže ako sa to vyvinie. U Teba je všetko otvorené. S Ivanom sa neporovnávaj on si užíva možno určitú formu derealizácie toť vše. Ty si si ešte ani diagnózu nestiihla užiť. Tomuto "užívaniu" sa vyhneš jedine zodpovedným prístupom k svojej "cukrovke".
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
zlatko- Anonymný
zlatko napísal:ten posledny bol light...
Otázka je, prečo ten posledý atak bol ľahší. Nebolo to preto, že si nejaké lieky reálne brala? Keby si nemala nič, bolo by to omnoho horšie. Je to veľmi podobné ako u cukrovkára. Potrebuje lieky...
Na rozdiel od neho je určitá perspektíva kvázi vyliečenia rep. po dlhšej dobe vyradenia medikamentov. Áno je to možné, ale nie je to otázka mesiacov. Po dlhej dobe bez príznakov sa znižuje počet mg, až sa dôjde k 0. Celý tento proces trvá roky. Podmienkou je samozrejme bezproblémový zdravotný stav. Zlatko ty si mala kopec atakov, u Teba to bude trvať dlhšie. Veľmi optimistická prognóza by mohla byť 3-4 roky, ale ako hovorím toto je až príliš optimistické. Je možné resp. nie je vylúčené, že budeš brať lieky až doživotne. Všetko záleží od Tvojho stavu. Osobne si myslím, že 4 ataky v priebehu 5 rokov je veľmi závažné. Možno však vymyslia nový liek, nové postupy liečenia... dohovie. Inak Ti želám samozrejme všetko naj, ale nazeraj na svoju diagnózu realisticky. Koniec koncov chodíš k doktorovi, poraď sa v tejto veci s ním - on je odborník.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
p.s. bol light a nebrala som vtedy lieky
zlatko- Anonymný
zlatko napísal:...mala som 4 ataky...
mala som 4 ataky a nic mi nie je, ano, take vety mam rad...w/e...
Anonymný- Anonymný
Samozrejme ty máš pocit, že to bolo "LEN" a "NIČ MI NIE JE". V podstate si bezbolestný pacient. Bolesť ťa nevarovala pred atakom. Takisto nemáš ani úplné vedomie o závažnosti choroby. Je to pre teba spomínané "LEN". Dohovie ako to vníma tvoje okolie... Vôbec, vieš prečo máš diagnostikovanú tak závažnú chorobu? ...
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Tuto nechaj si svoje rady pre seba..nepoznas ma..ani priebeh mojej choroby..tak mi tu nerad... !!!!
Bola to chyba sem napisat co len ciarku.. Takze navzdy zbohom vsetci!
zlatko- Anonymný
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3