Ako sa dnes máš? 14
Strana 9 z 83 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 46 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 14
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej likes this post
Matej - aj mna mrzí to umrtie v rodine....prednedávnom som aj ja pridala spravu o umrtí v rodine, viac menej nečakanom....ako je to sice vo vzdialenej ale zasiahla teda dost...aj teraz už par mesiacov po tom si spomeniem....
hmm čo viac napisať ... tak len, že v praci je toho vela...ale postupom sa to dáva do poriatku...neviem niekedy som rada, ze tam pracujem....vlastne doteraz som bola len rada...iba priznam sa raz som myslela že skusim fakt niečo iné....teda obzerala som profesiu.....takže vlastne som rada tam....je pravda, že robim vela nadčasov nijak nepreplatené nijak neohodnotene, ako s časti to vykrival piatok a to ze som už o druhej končila....ale uz to padlo....a zrazu rozmyšlam, že v praci budem traviť menej času....teda radšej budem asi sediet na byte....alebo hocico ine robiť....priatel stale nema čas...vlastne na nic nema čas....a priznam sa zase už aj mne dotiekli nervy ano prihlasila som sa zase dnes na zoznamku....teda len popozerala co tam nove...atd...myslela som si že tým, že už mam viac rokov...nikto v pohode tam uz nebude....a aj som ten pocit nadobudla ked mi pisali same deti - teda mladsí ako ja....a čo nakoniec zistim že mam celkovy profil nastavený zle teda na vyhladavanie 27 až 36 čo ako uplne do blba....a preto to cele som predtým zavrhla....ze nikto tam nie je....no jedna chyba sa vloudila....uz to mam nastavené dobre...a čo som len tak skratka čitala profili...tak každy že hlada vazny vztah....čo je uplne super....niečo čo hladam viac menej...a tym chcem povedať že určite je mala nadej ze najdem čo hladam....
Prajem Vám ešte pekný večer....
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Matej, Tuto, Iacobus, tyx81 and vrana like this post
Ahoj
Píšem, bo mohli nastať u mňa životné zmeny, ale (ne)nastali tak. Dnes Som mal ísť na pohovor ale už po večierke včera Som si to rozmyslel. V pondelok mi volali z agentúri, že majú pre mňa robotu v Hlohovci. Jednalo sa o dcérsku spoločnosť v Hlohovci GPV v Dánsku, ktorá vyrába, osádza, čistí, lakuje... Plošné spoje. Moja náplň práce a pozícia bola tak obsluhovanie počítača, ktorý riadi stroj a ten osádza komponenty na plošný spoj.
Základný plat tak predstavoval vyše 900€ na dve zmeny. Prečo Som si to rozmyslel? Mám dva dvôvody + ďalšie (ne)príjemnosti. Prvým bolo vstávanie na 3/4 štvrtú hodinu ráno. Jelikož sa kŕmim tabletkami, ktoré mi obmedzujú svieže ráno a doobedie, tak preto. Na pracovisku by potom celé doobedie (ne)bola so mnou reč. Druhý dôvod: jedna smena by ma tak vyšla na 11 hod/na deň spolu s cestovným. Čo znamená, že by mi popri osem hodinovému spánku ostalo na deň 5 hodín času, z ktorého by Som musel ukrojiť dve hodky na vedenie domácnosti, nákupy... A tak by mi na seba ostalo len tri hodky.
Ďalšie dôvovdy, vybavovanie lekárskej priehladky, ktorá by sa mohla predĺžiť aj na päť dní, či zaočkovanie sa.
Takéto pokusy pracovať mám zriedkavé, vždy si to v noci a ráno (roz)myslím. Najradšej by mi vyhovoala flexibilná práca na štyri hodky denne, či ranné vstavanie na ôsmu. Ale, kde takú nájsť? Tak hľadám, tak ako hľadám, teda zriedkavo. (ne)pracoval Som od roku 2007, čo prišla finančná kríza.
Na tento pohovor, čo mal by dnes, zo skúseností Som sa pripravoaval pol dňa a prd z toho, keď Som to zrusšil.
Želám a prajem veľa zdravia a veľa úspechov v práci. S pozdravom:
Nikto a nič
Dušan Fajnor 31. 8. 2021 20:28
vrana- V.I.P.
- Počet príspevkov : 518
Reputácia : 148
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Tuto and Iacobus like this post
Nikto a nič napísal:Dnes Som mal ísť na pohovor ale už po večierke včera Som si to rozmyslel.
...
Ahojte.
Mám sa zhruba dobre. Plynie deň za dňom, veci sa hýbu, v práci úkoly odsýpajú a pribúdajú následne ďalšie. Včera a v pondelok som mal poobede vždy pol dňa dovče. Ale nejako aktívne som získaný čas nevyužil... možno boli nejaké domáce práce, čítanie knižky a veľa som surfoval po webe. Najmä eshopy s elektronikou, kde som si pozeral parametre a ceny rôznych počítačov a notebookov a kadečoho ďalšieho. Čiastočne to bolo aj užitočné v tom zmysle, že som si popritom vyhľadával informácie o tých parametroch, o ktorých som vedel dosiaľ málo... a chcel som sa v nich teda začať viacej vyznať. Napr. rôzne vlastnosti procesorov a haldy článkov, ktoré jednotlivé vlastnosti porovnávajú naprieč modelmi. Mám predstavu, aký počítač by som si chcel kúpiť, ale momentálne som vybúchaný dosť z peňazí, takže môj rozpočet, ktorý by som mohol byť azda ochotný do toho vložiť, je dosť malý na to, aké parametre od toho počítača ako minimum vo svojej predstave vyžadujem. Tento trend sledovania eshopov mi už trvá dlhšie (najmenej 7 mesiacov), takže si niekedy pripadám ako nejaká slečna, ktorá by rada peniaze utrácala, ak by nejaké "prebytočné" mala, trebárs do šiat, drogérie,... pričom ja paralelne, ak by som mal "zbytočných tisíc-dve tisíc eur", tak by som ich hneď vytrieskal na elektroniku.
Čo sa týka čítania, čítam v týchto dňoch zaujímavú novinku o autohypnóze a autosugesciách. Je to písané nie odborne, ale skôr by som to zaradil do žánru svojpomocnej literatúry. V tomto zmysle mi to v súčasnosti aj pomáha.
Dnes je teda sviatok, tak lapím doma. Vstal som napoky pred pol siedmou, akoby som šiel do práce, aby som si nerozbil uprostred týždňa režim. Dlhodobo túžim vstávať v jednakú (skoršiu) hodinu a chodiť líhať taktiež v rovnakú dobu, no priznávam, že sa mi v tom ešte zvyk vôbec neuchytil. Trebárs cez víkendy dokážem vstať naozaj o dosť neskôr, neraz aj po deviatej, čo mi viaceré svojpomocné webové články vynadali, nakoľko je vraj pre organizmus prospešné vstávať stále rovnako bez ohľadu na typ dňa.
Teraz dopíjam kávičku a pôjdem opäť trošku nazrieť do tých eshopov. Snáď sa ale potom dokopem aj k niečomu produktívnejšiemu.
Známku dávam asi 1-.
Prajem Vám, priatelia, pekný deň, majte sa dobre.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto, Mischelll, Iacobus and vrana like this post
Tieto dni mám približne tak ako som zvyknutý, a znova bez primeranej fyzickej aktivity. Mierne ma to znervózňuje, lebo už aj z dôvodu zdravia by to malo byť inak. Psychicky ma znesiteľne držia lieky a aj dve depotné injekcie raz mesačne. Určité zlepšenie by som možno aj uvítal, ale aj tak si myslím, že mám medikáciu nastavenú primerane. Aj dnes sa teším na Zello, aj to mi celkom pomáha smerom k pohode. Venujem sa stále "akp.", čítaniu, domácnosti... mnohé aktivity chápem aj ako prípadnú prípravu na potencálne platené zamestnanie. Korona ma obchádza, čo mám aj na papieriku, osobne mám dojem, že to už globálne odchádza. Inak v reále bez závažnejších príznakov, a aj tie drobnosti sa dajú zvládnuť.
Teším sa na vaše príspevky a prajem pohodu do ďalších dní. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, Mischelll, Iacobus and vrana like this post
Kiež by Covid odchadzal. Bol by som veľmi šťastný, keby sa život vrátil do pôvodného fungovania. Zatiaľ je to asi predčasne, musíme počkať do októbra, novembra.
Čo si však ja myslím, je, že COVID-19 už nikdy úplne nevymizne. Postupne sa vybuduje imunita, nebude to ako minulý rok. Ale bude tu stále. Neviem, možno sa mýlim.
Všetko dobré. J.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Len toľko, stretol som jedného pána, ktorý má inšpiroval. Mal žilovu trombozu a hovoril, že to je nič oproti iným chorobám.
To sa mi zdá ako znak peknej pokory, keď človek uzná, že nie je aj napriek chorobe na tom tak zle ako iní.
Tu by som videl priestor na prehodnotenie mojich a možno i vašich názorov a síce, že mám a možno mame tendenciu ľutovať sa, ako zle nám je, ako sa trapime, a pritom to možné nie je také zlé.
Myslím si, že keď si to uvedomím/uvedomíme, začnem/začneme sa cítiť lepšie.
Pozdravujem. J.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Matej, Tuto and vrana like this post
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, kimi2028, Iacobus and vrana like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Tuto, Iacobus, tyx81 and vrana like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Tuto, Mischelll, Iacobus and tyx81 like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Tuto and vrana like this post
Tak pred pár rokmi Som skúšal aj dve chránené dielne, nuž na pohovore jak ma zbadali, že jaké hovädo sa k nim hlási, ma hneď (od)fajčili. A tak isto nevzbudzujem dobrý dojem ani na normálnych pohovoroch. Kto by už chcel zamestnať 152kg/198cm chlapa? Ale zobral Som si z minula ponaučenie. Na pohovor prísť pripravený.
Dík za rekaciu Kamil. Želám a prajem veľa zdravíčka a veľa duševnej pohody.
vrana- V.I.P.
- Počet príspevkov : 518
Reputácia : 148
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Tuto likes this post
Strana 9 z 83 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 46 ... 83
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 11
» Ako sa dnes máš? 16