Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 14

Strana 79 z 83 Previous  1 ... 41 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 79 Empty Re: Ako sa dnes máš? 14

Odoslať  Mous Ne 23 október 2022 - 22:53

No ja som VERIL,že viem, čo si druhí myslia. Keď pojednávate o pstruhovi, u mňa zas bol abnormný kontakt so psom(vtedy sme mali iného). Vychádzalo z neho slovo duch s veľkými písmenami ako vidina,či skôr živá predstava. To, že viem o druhých, čo si myslia, bolo asi zdanie
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 937
Reputácia Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Saladin likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Saladin Po 24 október 2022 - 7:41

Fascinujúce. Ľudia v spektre o tom neradi hovoria, lebo strach, paranoja.. Muselo to byť otravné. Moja mama má "telepatické" schopnosti. Dávam do "", sú to samozrejme domnienky - skôr bludy, lebo jej nevie nikto vyvrátiť opak. Občas sa trafí do čierneho, ale väčšinou si premieta do ostatných seba..

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Mous likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 24 október 2022 - 8:56

Bolo to veľmi otravné. Jednoducho pozrel som na človeka a vedel som, že čo "potrebuje". Išlo to akosi samé. Myslel som si, že som niečo ako Lightman so seriálu Klamári. Nemohol som ani televízor na oddelení pozerať. Premietali sa mi obrazy, že čo tí herci cítia...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Saladin likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Po 24 október 2022 - 10:03

Ja som teda nevedela citat myslienky, ja som mala iny typ psychozy, u mna doma "boli kamery" a chcela som zaspavat s nozom, ked mi sem v noci vtrhne sused. Ale je dobre, ze si tie bludy uvedomujete, ze to boli len bludy. Poznala som dievca, tiez z psychiatrie, ona bola presvedcena o tom, ze tie myslienky naozaj citat vie a ze ked jej dali lieky, tak o tu schopnost prisla. Tazko sa lieci clovek, ktory si nepripusti, ze to bol len blud a ziadne zazracne schopnosti nema. Ja svoj blud povazujem za jeden z najhorsich, lebo byt prenasledovana a bat sa o svoj zivot je strasne zly pocit. To radsej mat blud, ze som genialna vynalezkyna. Inak podla mna Sulikov syn ma tiez bludy, pozrite si rozhovory s nim, vsade hovori, ako je on najlepsi na svete, lepsi, ako nadnarodne firmy, vie najlepsie na celom svete programovat, ma najlepsie napady atd. Myslite ze ma schizu?
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Juraj likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous Po 24 október 2022 - 10:11

Ahojte
tak mám za sebou pár nových riadkov a teraz sedím na káve v meste. Človek je vlastne aj rád,že ho niekto vypočuje-aj toto fórum:) posledné dni ma fascinujú upíry.
V meste som preto,lebo som šiel kúpiť rezanú kapustu do suda. Ideme dnes nakladať. No chcem do menšieho súdka spraviť aj nakladaný hermelín,tzv.Hermáč. keď som pracoval ako dok.,mal som problem napr.s tým,že mi niekto povedal,môj primár,že "život je boj"a ja som to potom akoby musel prijať,keďže bol môj šéf,pritom som sa s tým nestotožňoval. A som myslím dosť sugestibilný človek, takže keď mi niekto povedal dáku vec, vedel som jej "uveriť",a tak vznikli u mňa bludy. Predtým som bol dosť odolný si myslím, no tie Himaláje aj práca ma rozhadzovali až som sa rozštiepil. Po návrate domov ešte možno popíšem, chcel by som doobedia písavať a poobedia čítať. K tomu pes a varenie. Som rád,že ma už nebaví hrať hry- aj keď som váhal nad Age of Mythology. Večer pozerám teraz ten Černobyl.
Najhoršie asi je,že na to,čo som zažil v produktivnej faze choroby,sa nedá spoľahnúť- i keď som to možno myslel aj vtedy so sebou dobre.
Majte sa
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Juraj and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 24 október 2022 - 10:50

Catherin4 ja som mal tiež perzekučné bludy. Tiež považujem ich za najhoršie. Chytalo to až oblúdne rozmery v mysli, že bola zatknúť ich až polícia, pričom polícia nebola v baráku... Potom sa vyhrážali ich, ako keď ich viedli. Ta nečudo tí susedia o poschodie vyššie boli vždy exoti a mne sa pomiešalo to v hlavičke úplne... laughing Mal som toho strašne veľa podobných bludov a nepriateľov... Asi nejakých 7 nepriateľov a do toho som vedel čítať aj myšlienky.... laughing
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Saladin likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Po 24 október 2022 - 10:56

Kimi no mne sa tento sused vyhraza ze na mna da trestne oznamenie za krive obvinenie aby som platila pokutu, ale myslim, ze ked som bola mimo, nemozu ma trestne stihat, vybavim si na to papier od psychiatra a bude
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Saladin likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin Po 24 október 2022 - 16:12

Catherin4 napísal:Inak podla mna Sulikov syn ma tiez bludy, pozrite si rozhovory s nim, vsade hovori, ako je on najlepsi na svete, lepsi, ako nadnarodne firmy, vie najlepsie na celom svete programovat, ma najlepsie napady atd. Myslite ze ma schizu?
Nepočul som žiaden rozhovor s ním, neviem posúdiť, ale takýto človek môže trpieť grandióznym narcizmom - včera som čital, že aj toto môže byť klasifikované ako blud. Záleží zrejme od kontextu..

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Catherin4 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin Po 24 október 2022 - 16:15

Catherin4 napísal:sused vyhraza ze na mna da trestne oznamenie za krive obvinenie
U nás a zrejme aj v DE je vo väčšine prípadov podmienkou trestného stíhania vedomý úmysel - max. by ťa mohol zažalovať v občianskoprávnom spore, že si mu spôsobila nejakú nemajetkovú ujmu, ale IMHO nemá za čo. Posudok podľa mňa nepotrebuješ, polícia skontaktuje psychiatra, ktorý im vysvetlí wo co go..

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Catherin4 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin Po 24 október 2022 - 16:20

Mous napísal:som šiel kúpiť rezanú kapustu do suda. Ideme dnes nakladať. No chcem do menšieho súdka spraviť aj nakladaný hermelín,tzv.Hermáč.
Júúj, super. Ja som nakladal vo februári - samozrejme som grandiózne kúpil 30 kg (mám 17 l súdok Very Happy ) a nakoniec som to nemal tam dať, tak som to natlačil do hrncov, 7 dcl pohárov.. Celé leto som jedol kyselú kapustu až mi trčala z uší..

Ako sa nakladá hermelín? zaujíma ma to..

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Juraj and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Odoslať  Mous Po 24 október 2022 - 17:41

@Saladin hermelín v polke prerežeš, dáš do neho pastu z cesnaku,soli,čiern.korenia,papriky,ja som dal aj rozmarin. Polku priecne zakryješ druhou. No a takto nachystane kladieš do nádoby(sklo,súdok) na cibuľu a cesnak,celé čierne korenie,bobkový list, soľ... nakoniec podleješ olivovým olejom,aby presahoval nakladené všetky vrstvy. Dá sa to vygúgliť, i keď ja som robil viac podľa seba, nedal som čili. Má to stáť cca 10 dní. Môžeš imprové:
Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 79 20221012
Po odležaní podávaš s chlebom a feferónkou. Má to ležať v chlade- teda si myslím. Niekde píšu izb.teplotu 2-3 dni, potom chladnička. Ja som dal do garáže. Veľa chuťových zážitkov:D
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, Juraj, Sweetheart, Abditus and Saladin like this post

hug0