Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 14

Strana 75 z 83 Previous  1 ... 39 ... 74, 75, 76 ... 79 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 75 Empty Re: Ako sa dnes máš? 14

Odoslať  dzuli08 Ne 16 október 2022 - 11:32

Ahojte, ja sa mám "akože" dobre. Ale v súčasnosti sa vo mne miešajú rôzne pocity, najčastejšie je to asi hnev, možno aj sklamanie. Je to kvôli rodičom. V skratke to skúsim zhrnúť. Ich vzťah je totál na prd. Ako ja som si už dávanejšie všimla, že sa to serinká atď. ale proste som sklamaná z toho, čo je za tým. Snažím sa pochopiť mamu aj otca v istom smere. Ale nechcem sa do toho miešať, ani robiť sudcu. ALE niektoré veci sa ma priamo dotýkajú. S otcom komunikujem teraz minimálne, síce ani predtým sme nemali nejaké siahodlhé debaty, je to svojský človek. Trápim sa viac kvôli mame, lebo vidím ju sa trápiť. Mrzí ma to, čo prežíva ale aj dnes sme sa zas pohádali....kvôli prkotinám..... chcela pomôcť nalepiť takú koženku na bok gauča, kde sa nám tá pôvodná vrstva odlupovala. Tak som pristala na to, že pomôžem. Ale keď po mne začala kričať, že ako to držím a rozčuľovať sa atď. tak som povedala, že to nemienim robiť. Odišla som z obyvačky do kúpeľne. Samozrejme nastala hystéria následne, v podobe nervového zrútenia. .... ale mňa to tiež už vytočilo, nahnevalo, človek chce pomôcť s niečim a druhý na neho zvyšuje hlas. Potom som jej ale so zebazaprením pomohla to dokončiť. Trocha som sa ukľudnila pri príprave obeda. konkrétne klepaní mäsa Very Happy Asi niekedy by sa aj mne zišlo boxerské vrece..... ale ja som z 90% mierumilovný človek.....
Prepáčte mi že som si tu takto negatívne vyliala srdce dnes, no je to ťažké teraz. Normálne zvažujem, že obmedzím víkendové návštevy u našich. Chcem im aj pomôcť, hlavne v domácnosti mame, no za takýchto podmienok ma to fest že odrádza.
Nezvyknem písať takéto príspevky, ale dnes som mala potrebu.
28. mám aj kontrolu u Dr. Aj tam si asi vylejem trocha dušu. Lebo v práci to tiež nie je med lízať niekedy. No snáď to moje "nervy" ustoja.
Ďakujem za vypočutie a prajem krásny deň Smile

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Katuska likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Saladin Ne 16 október 2022 - 11:39

Chudák mäso Very Happy. Prečo to s mamou nevykomunikuješ? Tipujem, že bude zapierať, že všetko je inak. Možno sa urazí a odíde, ale povedz jej, že ťa hnevá, že si na tebe vybíja svoju frustráciu a hnev. A že ju rada vidíš cez víkend, ale že aj ty si potrebuješ oddýchnuť a nie robiť hromozvod.

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

dzuli08 and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin Ne 16 október 2022 - 11:47

Strašná blbosť ten seriál.. Napr. hlavné postavy uniesli šéfa nepriateľkého tábora (The Others), ktorý im uniesol chlapca. Jeho otec sa rozhodol syna hľadať (sám I disagree). A z ničoho nič, akoby sa nechumelilo, sa vrátil na pláž (miesto kde bývajú protagonisti) - hneď ma napadlo, že ho The Others vydierajú, že mu zabijú syna, ak im neprinesie (nevyslobodí) ich šéfa. A čuduj sa svete I disagree - nechali ho samého v nejakom bunkri a tá krava mu ešte dala do ruky zbraň. Samozrejme ju zastrelil, že "sorry" I disagree.

No nič, ešte mám pred sebou 4 časti I disagree a dám si do môjho zoznamu poznámku s03e01, aby som vedel, kde som skončil (pre istotu)..

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Mous and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ne 16 október 2022 - 14:26

Dzuli08 no to ma mrzi ze to mas takto. Mas dobre umysly mame pomoct a stat pri nej v tomto tazkom case a ona takto. Mozno je vynervovana z toho rozvodu, aj tak by sa takto chovat nemala. Povedz jej, ze rada prides, ale len ked po tebe nebude kricat, inak okamzite odides. Dufam, ze mama nie je typ, co citovo vydiera. Ja som to mala s rodicmi a hlavne mamou tiez tazke. Vlastne nieco podobne, tiez po mne kricala a povazovala ma za neschopnu. Doteraz povazuje. Priserne detstvo som mala.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Saladin likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ne 16 október 2022 - 14:31

Saladin no ja americke filmy a serialy vobec nepozeram, pridu mi primitivne. Najcastejsie pozeram dokumenty o zvieratach, prirode, vesmire ci starom Egypte. Ale mam rada stare ceske komedie, tie nemaju chybu. Mas moj obdiv ze to pozeras v anglictine, ja by som mala v nemcine ale som na to leniva, kedze nerozumiem vsetkemu, radsej si to pustim v cestine. Pri nemcine sa musim velmi sustredit aby som tomu rozumela, to nie je ako pozerat v rodnej reci ci cestine.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

Saladin likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous Po 17 október 2022 - 8:51

Ahojte,vstal som dobre vyspatý. Zdá sa mi,že to Abilify je pre mňa lepšie,také prirodzenejšie. Mám s ním akoby ozdravné sny, čo som už dlho nemal.
Spomínam teraz na Tatry. Rozmýšľam,že ak sa mi podarí schudnúť, aspoň raz ročne by som tam išiel na nejakú túru. Páčilo sa mi tradične pivo v hoteli,kde sme bývali- majú tam ozaj chutnú Plzeň. Po dlhej dobe som si teda užil pivo. Mrzí ma inak to moje brucho,som taký neforemný a aj sa viac zadýcham. Fakt dúfam,že schudnem s novým liekom. Keby aspoňv10 kíl- to by bolo ozaj skvelé. Šoférovanie bolo fajn,mňa to baví,rodičia mi ďakovali,že som ich odviezol aj za dobrú spoločnosť. Tak som odvetil,že spoločnosť so mnou "dáka" je, neviem či dobrá alebo zlá. Je to pravda. No aj to treba povedať,že každý sme dáky. Z výhľadov v Tatrách som sa kochal Mlynickou a Mengusovskou dolinou. Patria, Štrbský štít, Kôpky... vo wellnesse som nebol,necítil som sa veľmi na to. Sakra-mrzí ma,že som takýto pribratý. Čo bude som zvedavý. Tak držte palce,aby som schudol.
Dnes ako obvykle... ranajšia a podvečerná prechádzka so psom,dva dni som nečítal-tak idem na to,večer jeden-dva diely seriálu The Knick.
Oco je milý,mama skôr realistickejšia. Viem,že nie som najzábavnejšia spoločnosť a keďvrozprávam o Nepále opakovane, je to trochu navyše. No tým,že nezažívam s nikým veľmi nič nové,vraciam sa do minulosti. Pes mi olizuje nos.
Tak teda pekny deň
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 937
Reputácia Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

regina, kimi2028, vrana and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 17 október 2022 - 13:59

Ahojte kamaráti, mám sa celkom dobre. Rozhodol som sa, že budem fachčať na troch svojich programoch Zdravé telo, Šachy a Oddych. Len uvažujem, že aké aktivity do jednotlivých programov začleniť, ale je to na dobrej ceste. Z každého programu by som chcel robiť 2-3 body denne. Musím porozmýšľať ešte viac o tých bodoch… Možno v inej téme, dám podrobnosti...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Mous and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Po 17 október 2022 - 20:35

Ahojte,
mám za sebou super deň. Hoci sa mi ráno nechcelo isť k všeobecnej lekárke, nakoniec som bola rada, že som u nej bola. Bolí ma totiž pravé koleno, teda pobolievalo už pol roka, no posledné dva týždne bolí intenzívnejšie. Dala mi nejake lieky na zápal a bolesť a odporučila výživové doplnky a poslala ma ortopédovi. Tomu sa mi nepodarilo dovolať.
Od doktorky som išla pozrieť na hodinku mamu a sestru. Fajn sme sa porozprávali.
Doma som dala prať, vyvešala a poobede sme s mužom šli do záhrady vyberať zeleninu. Bolo krásne slnečno a vybrali sme všetko, čo som plánovala: petržlen, mrkvu, cviklu, zeler a pór. Hoci sme sa riadne unavili, mali sme radosť s dobrej úrody.
Veľa tenkého póru, ktorý nevieme uskladniť, ostalo na záhrade. Po krátkom oddychu mi napadlo, že by som z neho mohla uvariť polievku. Pozrela som nejaké recepty na nete, nakrájala si potrebnú zeleninu a uvarila fakt skvelú krémovú pórovú polievku s kúskami koreňovej zeleniny. Rada varím a taký výsledok môjho úsilia ako sa mi dnes podaril, ma veľmi teší.
Už mám len umyť riad a relaxovať.

Mimochodom, Mous, aj mne pred 13 rokmi prospel prechod z Olanzapinu (Zyprexy) na Abilify. Po Abilify som aktívnejšia, menej tlmená a prestala som priberať. Schudnúť sa mi podarilo len pár kg a to až teraz, keď mi vybrali žlčník a bola som na diete.
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

kimi2028, Juraj, Mous and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous Ut 18 október 2022 - 10:38

Ahojte,spal som ako dudok- výborne som sa zregeneroval. Kávička,ciga,čítanie,prechádzka. Dnes budem opäť variť. Včera som pripravil kuraciu pečienku, dnes mám v pláne soté. Vonku je pekný slnečný deň, vtáčiky čvirikajú.
Pozdravujem
V.
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 937
Reputácia Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

regina, vrana, Sweetheart and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Odoslať  Catherin4 Ut 18 október 2022 - 13:59

Sweetheart podla mna nemas cukrovku, to bude z toho ze neberies lieky. Ja som tie stavy co popisujes mala v psychoze a po nej, v podstate niektore doteraz uplne neodozneli, hlavne ta unava. Psychozu som mala asi pred 2 mesiacmi. Lieky beriem, ale zlepsuju stav ale hrozne pomaly. Radsej si tie lieky zase nasad, nemali by sa vysadzat bez psychiatra. Poviem ti pribeh kamosky, ja som ju spoznala, bola to mila, dobra vesela baba, vzdy dobre naladena, mala mnozstvo priatelov. Mala schizoafektivnu poruchu, ale bola dobre nastavena tak fungovala uplne normalne. Potom isla nejakej liecitelke a ta jej nakazala tie lieky vysadit, lebo ze su moc silne. Bohuzial ju posluchla. Najskor mala maniu, bludy, nemohla spavat, mala v sebe neklud. Po par mesiacoch sa prepadla do depresie ked preplakala cele tyzdne. Tete rozmlatila kupelnu. Odvtedy presli 2 roky a furt je psychicky na dne, hoci berie lieky, ale uz jej nezaberaju tak ako predtym. Vždy ked si svojvolne vysadis lieky riskujes, ze nabuduce ti uz nepomozu.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 18 október 2022 - 14:36

Ahojte kamaráti a kamarátky, mám sa veľmi dobre. Dnešok môžem hodnotiť len pozitívne. Mám celkom dobrú náladu, čo ma teší. Čo som robil dnes? Neurobil som toho síce nejako veľa, ale snáď svoje minimum splním. Ako som písal v inej téme, tak mám určené 3 programy a z každého po 2 body:

Dnes som si vybral, čo sa šachu týka šachovú knihu a prehrávanie šachových partií. Zajtra by som sa chcel pustiť aj do analýzy vlastných partií. Uvidím však, či bude chuť ako aj čas.

Z programu zdravé telo som bol dnes na 2 prechádzkach ráno a po dobrom obede. Chystám sa tiež aj hrať futbal. Čo budem považovať za splnenie programu.

Najväčšia bieda je zatiaľ program Oddych. Tam som neurobil nič. Len som lehnil za notebookom. Chystám sa pozrieť seriál Hranica a tiež zápas Liverpool - Manchester City...

kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

regina, Mous and Catherin4 like this post

hug0