Ako sa dnes máš? 14
Strana 70 z 83 • 1 ... 36 ... 69, 70, 71 ... 76 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 14
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
dnes svietilo Slnko o 106, čo ma rozveselilo. Je zrejme najteplejší deň, mnohí chodili v tričku. Ja som bol trochu opatrný a obliekol som si tričko s dlhým rukávom. Inak sa mám suppa. Celé leto som sa pripravoval na prípadnú apokalypsu, nakúpil som si trvanlivé potraviny na dlhšie obdobie - človek nikdy nevie a okrem toho ma konflikt na Ukrajine znepokojuje a trochu zúskostňuje. Kúpil som si hlavne celozrnnú múku na pečenie chleba, cícer, zelený hrach a pečienku do mrazáku. Cez týždeň som bol v Tescu a vypýtal som si veľké krabice od banánov a všetko som do nich naukladal. Som teda zabezpečený - ak by bol hladomor, tak nezomriem od hladu ,). Holt, to je tá paranoja, ktorá nás mnohých obmedzuje. Cez víkend by som chcel začať odškrtávať filmy, ktoré som si dal do wishlistu - nejako sa mi znova nakopili. Potrebujem si neustále precvičovať angličtinu - človek nikdy nevie, kedy ju budem potrebovať.. Mnoho filmov iba počúvam a popri tom riešim nudnú operatívu napr. emaily, prevody, občas skontrolujem plyn a elektriku (lebo sa mi stáva, že zabudnem uhradiť faktúru), klasika čekujem fejsbučik ap..
Majte sa zatiaľ pekne..
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, vrana, Sweetheart, Mous and Catherin4 like this post
pišem len tak z dlhej chvíle....tak mam sa dobre...az na to nachladenie stále sem tam kašlem....inak sa da....k rodičom...ja mam velmi dobých rodičov....aj moju chorobou ustali sice častejšie mam pocit ze ma beru ako zdravu a teda ako sestru...ale nevadi mi to....ked som bola v nemocnici pravidelne za mnou chodili...aj ked na prvu priepustku po neviem kolko tyznoch som musela ist u nas v dedine do cerkvi, ukazat sa tam....aby ludia neklebetili...samozrejme pravdu nikto nevedel...to sa nasi hanbili povedat tak ostalo len ze som bola dlhšie v meste....a tak ....
Prajem pekný víkend....
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Matej, Sweetheart, Mous and Catherin4 like this post
Slnko strapatí kučeravé lístie a to už-už by rado spadlo niekam na zem. Tak je to aj v zivote-prírodu nezastavíš. Behá tu taká namaľovaná čašníčka,vyzerá dvadsaťpäťka, zaokrúhlený zadok a trochu nemé poprsie. S mamou sa dá aj porozprávať,čo som rád,i keď hlavne mlčím.
Po návrate domov by som chcel čítať a pôjdem so psom na prechádzku. Budúci piatok pôjdem za doktorkou dohodnúť ten aripiprazol.
Pekný deň
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, regina, kimi2028 and Sweetheart like this post
Do večera by som chcel napísať nejaké tie ďalšie články, aby som mal čo zverejňovať v nasledujúcich dňoch, ale či sa mi podarí niečo napísať ďalšie tak neviem. Uvidím ešte, ale musím veľa písať.
Potom o 16:00 si urobím program na magio go. Hrajú sa dobre futbalové zápasy a ja si urobím na ne čas. Chcel by som pozrieť zápas Manchestru City so Southamptonom. Potom neskôr aj z nemeckej bundesligy medzi Bayernom a Dortmundom...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, vrana, Sweetheart and Mous like this post
Ako sa dnes máš? 14
keď je takto pekne, hneď mám dobrú náladu. Kvôli takýmto pekným dňom mám rada jeseň. Deň sa mi pekne rozbehol, bez ťažkostí som navarila obed. Hneď je doma veselšie, keď nie sme len sami dvaja s manželom, ale je tu i náš 25-ročný syn. Poobede by som rada vybrala tekvicové semienka a upiekla ich. Na prechádzku by som tiež šla, no akosi ma už vyše týždňa bolí koleno a momentálne je tá bolesť dosť intenzívna. Vyzerá to tak, že to samé neprejde a budem musieť isť k lekárovi.
Čo sa týka môjho detstva a rodičov, tak detstvo som mala pekné. Aj keď neskôr som si uvedomila, že otcove poznámky, že som nemožná a že zo mňa nič nebude, sa ma vždy dosť dotýkali. Vždy ma porovnával s mladšou sestrou, ktorá bola usilovnejšia, keď bolo treba doma niečo porobiť. Ja som bola vždy zádumčivejšia, melancholickejšia a z duše som neznášala upratovanie. Učiť som sa učila dokonca lepšie než sestra. S otcom som mávala konflikty, lebo som ho nepodporovala v jeho sklonoch k alkoholu. Neraz som mu dohovárala a pri konfliktoch s mamou bola na jej strane. Sestra tá nešla na VŠ ako ja, ale pracovala a otcovi občas i prispela na pivo. Otec bol alkoholik - hladinkár. Nerobil doma cirkus, neubližoval nám a to boli aj jeho výhovorky, prečo si môže dovoliť piť. Mňa sa však dotýkalo i to, že mal mútny smutný pohľad a svoje "problémy" zapíjal. Hoci mal vysoký tlak a iné zdravotné problémy k lekárovi nešiel, lebo by popri liekoch nemohol piť. To ho aj zložilo. Pred päťdesiatkou, keď sa mu narodila prvá vnučka, moja dcéra, dostal mozgovú porážku a po krátkej kóme zomrel. Neskôr som pochopila, že otec trpel zrejme depresiami a riešil ich alkoholom. Bol to inak dobrák, len nemohol zniesť to, že taký "zasran" ako ja, mu do toho "kafre". S mamou som vychádzala vždy dobre a často aj teraz v nej nachádzam oporu. Hoci aj ona má bližšie k mojej sestre. Neraz sa vyjadrila, že sestra to má ťažké. Mám dojem, že týmto tvrdením si akoby odôvodňuje, že sestre treba viac pomáhať. Rozčúlilo to hlavne môjho manžela, keď išli z návštevy počas mojej prvej hospitalizácie a bola som fakt v hroznom stave, vyzeralo to, že sa z toho nevyhrabem a mama vtedy počas cesty domov nariekala nad osudom mojej sestry. Sestra to fakt nemá v živote ľahké a je fakt šikovná. Mám ju rada a dobre vychádzame, vzájomne si pomáhame. Nikdy som s ňou nesúperila, to len rodičia nás vždy porovnávali.
Moja rodina moje ochorenie prijala a pomáhajú mi vždy, keď treba. Svokra, s ktorou som žila aj v čase, kedy som ochorela, sa to snažila spolu so švagrovcami utajiť, že som na psychiatrii a nikdy sa o tom, čo sa mi stalo, nehovorili. Tejto téme sa statočne vyhýbali, pretože spolužitie s nimi bolo dosť stresujúce a podľa môjho i manželovho názoru vyvrcholilo mojím ochorením. No ktovie, možno aj keby som nebývala so svokrou, možno aj iný stres by mi ochorenie spustil. Toľko pohľad do minulosti a idem sa venovať vyberaniu tých tekvicových semienok
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Matej, kimi2028, Katuska, Juraj, Sweetheart, Mous and Abditus like this post
mám sa lepšie ako včera......bolo síce pekne vonku ale napriek tomu to nebol môj deň. Mala som krízu opäť a zas má na tom podiel práca..... práca s tínedžermi je veľmi náročná.....chytali ma opäť "zajačie" úmysly v podobe zmeny a úteku z práce. Mala som skrátka mini depku viac menej kvôli jednej triede. A to ráno začalo celkom pekne aj vydarene. Ale bola som aj unavená po takom dni.
Dnes je to lepšie, som u našich na víkend. Opravovala som nejaké práce, a takisto konečne si robím dôkladnejší poriadok vo svojej izbe ....nechcite vedieť koľko pavučín som povysávala ....ešte mi treba postierať izbu, schody aj chodbu. Vonku je krásne aj ma to láka na prechádzku, možno ešte stihnem kým slnko nezapadne. Na kontrolu idem koncom októbra. Uvidím v akom budem "stave" dovtedy.
Samozrejme, myslím psychickom ....iné nehrozí : D
Pozdravujem všetkých, prajem pekné popoludnie
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
regina, Juraj, vrana, Sweetheart and Abditus like this post
Ahojte
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Juraj, vrana, Sweetheart and Catherin4 like this post
Zvyšok dňa budem pokračovať v konfigurácii Linuxu. Je to znov niečo nové, keďže konfiguračné skripty sú písané v jazyku LUA. Aspoň sa naučím niečo nové. Textový editor mám ako tak spojazdnený.
Včera som oslovil riaditeľa nemenovaného inštitútu, že by som sa chcel prihlásiť na výskum mitochondrií. Veľmi sa mu páčila moja iniciatíva. V pondelom mu mám zavolať. Uvidím, čo z toho bude. Musím ho nejako presvedčiť. Držte mi palce.
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, vrana, Mous and Abditus like this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav