Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 14

Strana 61 z 83 Previous  1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 72 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 61 Empty Re: Ako sa dnes máš? 14

Odoslať  Katuska Št 22 september 2022 - 17:37

Ahojte. Ja som bola dnes pri psychiatrické..chodím tam raz za tri mesiace už a v podstate lieky mám už rok aj niečo tie isté, zatiaľ vyhovujú takže je dobre. Ináč sa mám celkom fajn. Povysivala som si to má úplne psychicky nabije a teraz oddychujem počúvam hudbu. Som rada že som našla toto fórum lebo mi riadne pomohlo, rada čítam vaše príspevky a rada tu aj píšem. Majte sa pekne
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 141
Reputácia Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Matej, Tuto, kimi2028, Juraj, vrana, Sweetheart, Mous and like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Catherin4 Št 22 september 2022 - 18:34

Ahojte, ja som dnes bola po stacionari na huboch, ale zeby moc rastli nemozem povedat. Niekolko zrnitohlubikovych, dva suchohriby a jeden miniaturny rydzik. S tym neviem co urobim
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Matej, Juraj and Mous like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 23 september 2022 - 9:25

Ahojte kamaráti, mám sa celkom dobre. Dnes budem tráviť deň príjemne v spoločnosti ľudí, ktorých mám rád. Idem totiž asi na hokej, na ktorý sa teším už teraz. Inak odohral som 2 partie, ale rozobrať sa nedajú tak, ako som chcel. Súperi nepoznajú totiž otvorenia, ale nevadí. Musím skúšať rozobrať jednu partiu aj tak, keďže som prehral ju strašným spôsobom. Aj keď vyzerá to tak, že v otvorení nebol problém. Práve naopak stal som dobre. Čo už to sa stáva. Musím sa veľa učiť, aby som napredoval. Chcel by som sa naučiť hrať anglickú hru bielymi... Tiež chystám sa pozerať aj futbalové zápasy na magio go. Tam mám tiež isté resty...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Matej, Tuto and Mous like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous Pi 23 september 2022 - 13:47

Ahojte,dnes to celkom ujde.začal som čítať ďalšiu knihu.na prechádzke s Pajdom som našiel obrovskú modlivku.mala asi desať centimetrov.teda-našiel ju Pajdo.poobede možno pôjdeme aj s otcom pešo do susednej dediny na pizzu.včera som plávať nakoniec nešiel-to ma mrzí.snáď budúci týždeň.inak som trochu skleslý z toho,ako sa život vyvinul.je to aj vekom,no aj tou odlúčenosťou.fajn kimi,že máš partiu.ja už som jednému kamošovi zdá sa nepotrebný.pozeral som ako je to s možnosťami opatrovateľstva u seniorov.to ma totiž asi raz čaká,ak sa dožijem.o mňa sa nebudú starať moje deti,keďže nijaké nie sú a nebudú.no čo no-aby to zdravie ako tak poslúchalo.

Majte príjemný deň
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 937
Reputácia Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Tuto, kimi2028, Katuska, Juraj, vrana and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous So 24 september 2022 - 8:54

Dobré ránko,máme doma hovoriaceho psa:)mama sa mi prihovára akože to Pajdo rozpráva.je to celkom sranda.deň je chladný a neprší.chcel by som aj dnes podniknúť dve prechádzky.teraz čítam trojzväzkovú knihu,pričom je autor dosť filozof.včera som pozeral film Iluzionista.už som to pár krát videl-celkom ma to baví.teším sa,že oveľa menej fajčím-aj sa cítim lepšie.niekedy som tieto rána nevrlý a vie ma kadečo rozrušiť,napríklad stereotypy.tak si potom ešte ľahnem do postele a polihujem.včera som pozeral na nete aj nejaké vtipné videá-jedna rodina si robí naschvály.no v zásade je to len zabíjanie času-nič hodnotné.okolo domu nie je veľmi čo,no vždy sa nájde čo upratať.a v utorok budem asi zase variť-stáva sa z toho tradícia.minulý týždeň som robil cestoviny s hríbovou omáčkou.na hríby sa mi ale nechce veľmi ísť,poznám málo a tu v okolí veľa nerastie.kúpil som si ešte dve mikiny na objednávku s vlastnou potlačou.celkom sa na ne teším.@Katuska aj ja som rád,že je toto fórum.

Majte pohodový deň
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, Tuto, kimi2028, vrana and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin So 24 september 2022 - 9:15

Zdravím,

nejaký čas som sem nepísal - teda až na moje krátke reakcie v iných vláknach. Som totiž non-stop unavený, furt sa mi chce spať, potom nespím v noci, ráno som zase nevyspatý a tak stále dookola. Veľmi ma to štve. Celé leto som zanedbal niektoré povinnosti, tak som si do kalendára naukladal všetky a postupne odškrtávam jednu položku za druhou. Sú to samé drobnosti typu veď je to len pol hodinka a nakoniec je z toho polovica dňa. Napr. mi vyslovene vybuchol v ruke ponorný mixér a dva mesiace som nebol schopný zájsť do obchodu, aby som to reklamoval. Minule vykuklo Slniečko, tak som vybehol na povinnú prechádzku..

Psychicky sa mám našťastie skvele. Do bazošu som naládoval niekoľko vecí, ktoré nepotrebujem - občas sa niekto ozve, zabalím krabicu a odnesiem do zásielkovne. Alebo si preto prídu osobne. Vždy ma to poteší, lebo kontakt s ľuďmi mi občas chýba a sociálne siete sú IMHO neosobné. Mnoho vecí som chcel vyhodiť a takto si našli nového majiteľa. Za ušetrené $$ som si kúpil suplementy. A samozrejme (klasika u mňa) som toho nakúpil tonu, lebo je to potom lacnejšie.. Tak to musím cez víkend zabaliť do zip-lockových sáčkov a uložiť do krabíc.

Štve ma jedine tá príšerná únava To the wall. Musím sa rozhodne viac hýbať, nabrať nejaké svaly, to podľa mňa trochu pomôže. Lenže ja neznášam bezúčelové prechádzky - všetko musí mať u mňa nejaký zmysel, cieľ.

Držte sa..

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, Juraj, Sweetheart and Mous like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 So 24 september 2022 - 9:43

Ahojte, ja mozem povedat, ze lieky mi dobre nastavili, od minuleho stvrtka sa citim stale dobre, mam dobru naladu. Rozhodla som sa ze tu v okoli budem roznasat letaky a chcem to robit na bicykli. Ja si stale hovorim ze sa musim viac hybat, chcem aj schudnut tych 15 kilo co som z liekov v predchadzajucom roku nabrala. Problem je, ze ja som neuveritelne leniva a nikam sa nevykopem. A to som kedysi chodila sama bicyklovat a bavilo ma to. Teraz ale budem musiet a urcite mi to pomoze. Chcem chodit aj v chladnejsom pocasi na bicykli, ale pokial sa bude smykat to este neviem co urobim. Plus pri tom roznasani stretnem obcas ludi, mozem pokecat a tak falej trénovať socialne zrucnosti. Ja som mala vzdy socialnu fobiu ale teraz mi dobre nastavili lieky, tak je to lepsie. Uz sa dokonca az tak nebojim oslovit niekoho, hoci uplne bezproblemove to este nie je. Ale to uz je na mne, musim trenovat. Vyhodou je, ze mozem spoznat nejakych ludi z nasej dediny. Ja zijem sama a skrz socialnu fobiu tu mam len jedneho kamarata. To chcem zmenit.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Matej, kimi2028, Juraj, vrana, Sweetheart and Mous like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 So 24 september 2022 - 10:00

Ahojte kamaráti, je mi super a mám z toho radosť. Včerajší hokej sa mi páčil a ubehol veľmi rýchlo. Vážne extraliga je dobrá liga, ktorá sa počíta. Sedel som na úrovni bránky, ale videl som všetko. Videl som až 7 gólov, čo je skvelé. Napokon vyhralo správne mužstvo tak radosť bola veľká, aj keď bola dráma. Tiež sa venujem aj trochu šachu, ale zatiaľ nie je to v dobrom stave. Musím si zvyknúť na nový systém práce. Dnes už som odohral 2 partie, čo je super. Horšie je to už so samotnou prácou. Obe partie som strašne prehral, ale analýze som sa ešte nevenoval. Verím, že príde to neskôr, ale to si hovorím už niekoľko dní. Tak musím byť zodpovednejší voči sebe samému. Hoci je to náročné, keďže sa hrajú väčšinou vedľajšie varianty... Musím si sadnúť aj na tie... Tiež chystám sa pozrieť aj nejaké tie futbaly.

Majte sa pekne a ďakujem za vypočutie.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, Mous and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  dzuli08 So 24 september 2022 - 15:41

Ahojte fórumáci,
tak sa dnes hlásim aj ja. Akurát dnes som došla zo stretávky, čo sme mali zo strednej. Musím povedať, že som bola celkom milo prekvapená, bolo dobre. S väčšinou, čo tam boli som pokecala, ale našlo sa zopár, s ktorými som vôbec nebola na reči. Ale nevadí, nie každý musí byť na mňa zvedavý. Čo sa mi ale stalo.....no proste skorší vlak, ktorým som chcela v piatok ísť, mi odišiel pred nosom. Je to moja vina , lebo som sa na byte motkala, a potom som si zle vyrátala koľko mi bude trvať cesta na stanicu. Tak som si pekne 2 hod, počkala na ďalší, čiže som prišla na miesto cca s hodinovým meškaním. Ostatní sa zbiehali už od pol druhej, boli ešte v škole pozrieť. Večera mala oficiálne začínať o 18,00, ja som sa doviezla na miesto taxíkom. Na izbe som bola sama, ale aspoň som mala súkromie, ale možno by bolo veselšie s nejakou spolužiačkou. AJ tak sme tam boli len na jednu noc ubytovaní. Dnes som šla nazad 11,20, ale predtým som mala ešte čas, tak som sa pomotala po meste, kde som kedysi bývala na internáte. Urobila som si radosť a kúpila vetrovku, moju veľkosť až tak často nemávajú, alebo sa rýchlo vypredá. Tak som si doniesla do BB suvenír v podobe bundy. V BB som bola na pizzi, a čakám našich, boli tu neďaleko na takej túre aj s inými turistami, a povedali že sa ohlásia. Tak ich čaká zvyšok pizze a ulakomila som sa v obchode na tie kávové zrná - taký zákusok, že ku káve. Ja som už svoj kus zjedla - ochutnala, ale teda nebolo to bohviečo, už som jedla aj lepšie. Tak aspoň viem, že už to nekúpim v budúcnosti. Razz
Dnes by som chcela aspoň oprať , možno si niečo navarím ale cítim sa tiež unavene, ale to je z toho večera. Šla som spať asi o jednej ráno, tak nebolo to ani nejak neskoro ale aj to alkoholové opojenie človeka spraví na druhý deň neschopným Very Happy
Tak to je asi všetko, možno sa ozvem aj zajtra, zatiaľ sa majte krásne Smile a držte saaaaaa! welcome or bye community together

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, rasto, kimi2028, Juraj, vrana, Sweetheart, Mous and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin Ne 25 september 2022 - 8:54

Ahojte. Veľmi rád čítam vaše príspevky - som rád, že tu prispievate. Včera som odškrtával jednu položku za druhou v kalendári, tak ich je dnes podstatne menej. Popri tom pozerám seriál Gomorra o neapolskej mafii. Predtým som si pozrel seriály Narcos a Narcos Mexico, ktoré sa mi veľmi páčili (mali ten správny drive). El Chapo (špan. krpec) už nebol taký suppa, ale nakoniec som to dopozeral. No nič, idem odškrtávať akožepovinnosti ďalej, majte sa.. Btw. trochu ma znepokojuje nárast cien energií..

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej and Mous like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 25 september 2022 - 10:47

Ahojte kamaráti, mám sa celkom dobre, čo ma teší, lebo nie je to samozrejmosť. Blíži sa pomaly smutné výročie, kedy som dostal prvýkrát psychózu a spomínam na to, že aké bolo to ťažké. Vlastne je to aj teraz veľmi ťažké. Emócie v háji, slobodný život taktiež, aj keď rodičia umožňujú mi chodiť aspoň na športy s kamarátmi. Občas aj posedíme a tak. Páči sa mi celkom, že mám to v takom prijateľnom stave, ako mám. Zdravý nebudem už asi nikdy, tak nech je to aspoň také povedzme, že trochu lepšie. Mám poslednú šancu a už 7 rokov využívam to...

Dnešok som si spravil do pohody, čo sa mi počíta. Pracujem na sebe so šachmi. Makám už druhý deň a celkom sa mi darí dodržiavať, ale nemám v tom ešte potrebnú rutinu. Jednoducho prísť a sadnúť si, makať. Hral som 2 partie, ktoré som dnes obe vyhral, čo ma potešilo veľmi. Aj som si našiel na to správne varianty, ktoré budem hrávať. Len musím sa to ešte učiť. Dnes som hral bielymi proti Pircovi a čiernymi som hral urýchleného draka. V týchto otvoreniach sa hľadám ešte, ale budem sa ich učiť... Tiež dnes ešte pozriem nejaké tie futbalové zápasy a dám si oddych...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Mous and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous Ne 25 september 2022 - 12:27

Ahojte,dnes to celkom ujde.občas sa pristihnem,ako mi prichodia krivé myšlienky.som v nich bezcitný,premýšľam nad smrťou druhých a rozmýšľam,ako by som sa správal,keby ktosi z blízkych umrel či vážne ochorel.keď som robil,práca ma naučila,že smrť je súčasť života.no momentálne si prídem v tomto egoistický až nevyzretý.okrem toho ma hnevajú niektorí ľudia,s ktorými som sa stretol.v mysli som ich nazval persona insapienata,teda osoba nerozumná.teším sa,že tu na fóre je možnosť rozprávať sa o kadečom,aj sa intelektuálne vyžiť.my tu v PD nemáme žiadne kluby ani umenie,ktoré by ma zaujali.bol som na prechádzke s Pajdom a práve som dopil kávu s dvoma cigaretami.ku káve mám vždy dve,inak po jednej.kniha,čo teraz čítam sa kryštalizuje zaujímavá,je zo života žida Jozefa a o Izraeli.som rád týmto kusom z antikvariátu.dnes ešte pôjdem na nákup cigariet a kávičku kamsi medzi ľudí.v súčasnosti ma mrzí,že mi choroba asi navždy vzala možnosť pracovať ako lekár.no vidím to teraz tak,že radšej nerobiť ako upadnúť zo stresu a paranoidity do psychózy.Júlia bola na stretávke-super že niektorí takto spoločensky žijete.mňa asi čaká jedno stretko-s učiteľkou slovenčiny,čo ma mala na základnej.

Pekný deň
(Príloha je maľba List alebo Mliečna cesta)
Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 61 20220913
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

kimi2028, Juraj, vrana and Catherin4 like this post