Ako sa dnes máš? 14
Strana 7 z 83 • 1 ... 6, 7, 8 ... 45 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 14
Lilinka- Nový člen
- Počet príspevkov : 5
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 30.07.2021
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Citová plochost je skôr prejavom niektorých psychických ochorení. Bežne prevláda názor, že psychiatrické lieky menia osobnosť. Avšak to nie je pravda. Antipsychotika nezmenia človeka ako takého. Preto sa ťažko liečia poruchy osobnosti, kde sú lieky takmer neúčinné.
Strach z nežiaducich účinkov je určite opodstatnený, každý sa bojí, lebo ich každý liek ma (v tomto prípade ide o iné než oplotenie citov). Ale skúsiť by ste to mohli pod kontrolou lekára, ak sa cítite zle, môže vám to pomôcť.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Lilinka likes this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Iacobus and Lilinka like this post
ja sa mám primerane okolnostiam fajn. Ešte mám dovolenku. Minulý piatok som bola na kontrole. Boli sme navštíviť aj babku, ktorú som už asi rok nevidela, kvôli korona opatreniam. Aj teraz sme pri nej mohli byť len 20 min. Rada som ju videla. Cestou sme sa stavili aj na chate u uja, tých sme tiež dlhšie nevideli. Na pláne máme už len chatu na Donovaloch, a potom už bude nástup do práce. Tento piatok si pojdem po klúče od nového podnájmu, aj zmluvu podpísať. Dúfam, že spolubývajúci budú fajn, ale vekovo by mali byť zhruba tak ako ja. Uvidím, ako sa mi tam bude bývať. Možno sa aj odnaučím fajčiť, lebo tam nie je balkón. ale dá sa ísť vonku si zapáliť....Chcela by som ešte ísť na nejaké túričky a pokochať sa prírodou našou. A ešte jedna pozitívna vec, začala som cvičiť (zatiaľ celkom pravidelne) no snáď mi to vydrží, čo najdlhšie a dostaví sa aj nejaký efekt. Cvičím podla youtube, taký chlapík tam má taký low impact workout for beginners. Nie je to zložité. Po prvom cvičení ale dva dni svalovica
Majte pekný zvyšok dňa. Držte sa !
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, Iacobus, Lilinka and vrana like this post
Ahoj
Včera Som urobil závažné rozhodnutie, ktoré sa týkalo (ne)Bytia. Jelikož z jedných cieľov bola porážka, smrť a poprava Bytia a všetko okolo neho, Som vyčistil, povymazával komplet poznámkový blok OneNote. Blog na webe. Ostala tak ničota a prázdnota.
V OneNote Som tak zaznamenával jak poznámky s kníh, tak i moje myšlienky. Držal sa necelých dva roky. Teraz Som nahodil nový dizajn a témy, ktorým sa chcem venovať. Je to vlastne pokračovanie toho čo do teraz, len Som oslobodil (ne)Bytie od Bytia.
V organizéry Som sa tak oslobodil od meditácii, kontemplacií, vizualizovaní, manifestovaní, modlitieb a (od)púšťaní, dýchaní prány..., ktoré Som robil do teraz po dobu štyroch rokov. Oslobodil Som tak prefázované prechádzky, ktoré spočívali vo štyroch fázach došlapnutí chodidla o zem. Oslobodil Som sa od (seba)uvedomujúceho sa Bytia pri bežných pohybových činností.
Ostalo len (ne)Bytie, ktoré (ne)má potrebu si seba uvedomovať. Ostalo len splynutie jemných krehkých energetických tiel MP a ŽP v jedno (ne)telo, v jedno vedomie, v jednu (ne)myseľ, v jednu čistú myseľ, v harmóniu. Ostalo len (roz)víjanie nirvanického jemného krehkého energetického tela.
Či sa bude v najbližšej dobe jednať o výrazný míľnik v mojom živote ukáže čas. Takýchto myľníkov, symbolov premeny mám zatiaľ zo tri.
Želám a prajem vám veľa pochopení v živote a veľa zdravíčka a šťastíčka. S pozdravom:
Nikto a nič.
vrana- V.I.P.
- Počet príspevkov : 518
Reputácia : 148
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Tuto and Iacobus like this post
Ak odhliadnem od toho, ako sa v poslednej dobe mávam väčšinou, tak akurát teraz môžem povedať, že sa cítim vcelku dobre. Pracovný týždeň prebehol primerane náporu úloh, ktorých na túto ročnú dobu je akosi, zdá sa mi, priveľa. Čiže je u mňa cítiť určitý stres a často emočná vyfľusnutosť, kedy sa mi proste do ničoho nechce. A to najmä v práci, pričom doma by som sa veľmi rád venoval IT-štúdiu, no akosi mi na to vychádza len dosť málo času, najmä odvtedy, ako som si stanovil "bezpodmienečnú a brutálnu" podmienku ísť spať najneskôr o 22:00.
Práve teraz, keď rozbieham víkendík, tak sa vcelku teším a cítim sa, ako som spomenul v úvode, vlastne dobre. Dal som prať prvú várku, kávičku mám za sebou, vstal som úmyselne bez budíka. Teraz si pôjdem trošku kódovať webovú stránku na localhoste - totiž, ako som si naštudoval objektový prístup a tzv. MVC architektúru, tak si ten svoj miniweb musím od základu prekopať na tento typ architektúry. Predtým som si ho totiž od začiatku budoval neobjektovo a keby ste sa mi pozreli do zdrojákov, tak je v tom teraz taký neporiadok, že sa to dá naozaj prirovnať k zapleteným špagetám - skrátka html-kód a php-kód je krížom-krážom spolu ako taký neprehľadný guláš. MVC architektúra v tom robí krásny poriadok, no a to som si dal taký úkol na dnes, že si to prerobím a zároveň si teda precvičím poznatky.
V škole zatiaľ nič nové, predzapísaný som, školné je zaplatené, čakám na september, či bude aj fyzický zápis, alebo nie. Denní majú, ale možno my externisti nebudeme musieť mať.
Čo sa týka lekárov, tak bol som na dentálnej hygiene. Kupodivu, hoci mi robila ultrazvukom dobrých 10 minút, nebolelo ma to. Tak som strašne rád. Nová zmena u mňa je, že moja psychiatrička, ktorú som mal od roku 2015, odišla do dôchodku a teraz sa v jej ambulancii striedajú dvaja iní lekári, ktorí ale majú inde svoje vlastné ambulancie. Zatiaľ som u nich ani u jedného nebol fyzicky, nakoľko som ešte stále riešil recepty cez sestričku. Tak ani neviem, kto vlastne túto ambulanciu zoberie nastálo a kedy. Som akosi vo vzduchoprázdne. Dúfam, že sa to čoskoro porieši a že nový lekár/lekárka mi bude sedieť.
Dávam dnes známku 2+.
Ďakujem Vám za vypočutie a prajem Vám pekný deň, kamaráti, hojne zdravia a nech sa máte dobre.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
dzuli08, Iacobus, Lilinka and vrana like this post
chcel som sa ozvať, lebo som už dlhšie nepodal správu o sebe. Avšak nič pozoruhodné sa v mojom prípade nedeje. Dni sú úplne bežné s tradičnými dennými činnosťami, dni trávim zväčša sám. Tu doma sa ani nemám s kým stretnúť. V Ba som mal skupinu ľudí, s ktorými som sa stretával. Doma to nejako nejde, kontakty som prerušil, a potom sa ťažko plánuje stretnutie. Dnes mama s bratom išla niekam k priehrade plávať. Tak som celý deň sám, čo si patrične užívam. Obľubil som si jazdu na bicykli, takmer každý deň prejdem do sesedného mesta za otcom a späť. Zdá sa mi, že je zas zo dňa na deň teplejšie. Už sa mi to nepáči. Privítal by som jeseň.
Všetko odo mňa.
Pozdravujem, J.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Matej and Lilinka like this post
tak len, že sa mam dobre .... nič nove život plynie a tak...praca zatial sa da...bude volnejši tyžden...a priatel no neviem, je to take o ničom....stretavame sa aj dva krat do tyžna ...no, mne sa to nepaci viac krat som ho volala k nam domov na grilovačku....nemal čas...a je to take no neviem, ani tak ani tak.....co viac dodať?....len ze prajem este pekny večer....
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Tuto likes this post
Ahoj
Keď Som bol v apríli tohto roku na srdcovo cievnom, teda keď Som bol v spolonosti ľudí a na verejnosti, ma napadli dve otázky "na čo mi to je a ako to môžem využiť?". Otázky sa týkali môjho Know-How. Vtedy Som si uvedomil že to, čo viem, je mi vlastne na nič. Som toho názoru, že veškeré to know-how si (ne)hávať pre seba, (ne)chváliť sa ním, (ne)byť chválenkár...
https://fajnordusandf365.blogspot.com/2021/08/ako-sa-dnes-mam-co-ma-tesi-43.html
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 2
Dušan
vrana- V.I.P.
- Počet príspevkov : 518
Reputácia : 148
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Tuto likes this post
V uplynulých dňoch sa mávam vo všeobecnosti lepšie, dá sa povedať. Veci nejak idú, pomaličky tým životom kráčam. V práci, hoci je toho naďalej veľa, sa mi na pocit zdá, že sa cítim pod stresom paradoxne už o čosi menej. Na perách sa mi zračí úsmev taktiež o čosi častejšie a možno je so mnou aj častejšie nejaká tá reč. V utorok som bol na druhom očkovaní, tak som mal z práce tzv. sick-day. V noci a ráno v stredu som mal isté bočné príznaky, tak sa mi neplánovane sick-day predĺžil. A zostal som doma teda aj v stredu. Okolo obeda v stredu som sa už cítil vcelku mohúcne, takže som pokračoval v miniprojektíkoch z utorka a z víkendu.
Cez víkend to bolo hlavne programovanie v PHP a Javascripte, pričom v utorok a včera som dosť toho postváral v Exceli v jazyku VBA. Tam je to super, že človek si vie "natočiť" makro a program mu sám vygeneruje k tomu kód. Hoci ho často musím doľaďovať, dá sa takto veľmi rýchlo pochopiť, čo sa ako píše. Koniec koncov strašne spústa konceptov v programovaní sú naprieč jazykmi o tom istom. A líšia sa len kde-tu čímsi, prípadne teda samozrejme syntaxou, ktorá sa ale po pochopení toho či onoho princípu dá už naučiť možno aj ľahko (keďže tie princípy sa akoby opakujú). Aspoň taký je môj dojem začiatočníka v tejto brandži. Profíci z brandže (ako trebárs EnaXnaY, či Xkrchnav) by ma vedeli asi poopraviť, ale zatiaľ je môj dojem ako začiatočníka takýto. Možno, "keď budem veľký", tak budem mať informovanejší a komplexnejší názor na túto otázku.
Dal by som dnes známku asi 1-.
Ďakujem Vám za prečítanie, kamarátky a kamaráti. Moc Vám držím palce a prajem Vám všetko dobré.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto, kimi2028, Iacobus and vrana like this post
Matej napísal:Koniec koncov strašne spústa konceptov v programovaní sú naprieč jazykmi o tom istom. A líšia sa len kde-tu čímsi, prípadne teda samozrejme syntaxou, ktorá sa ale po pochopení toho či onoho princípu dá už naučiť možno aj ľahko (keďže tie princípy sa akoby opakujú). Aspoň taký je môj dojem začiatočníka v tejto brandži. Profíci z brandže (ako trebárs EnaXnaY, či Xkrchnav) by ma vedeli asi poopraviť
Áno, je to tak, naučíš sa základné princípy a potom ich len dookola aplikuješ
https://www.dzio.sk/programovanie/skladba-algoritmickeho-jazyka.php
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1338
Reputácia : 173
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Matej, Tuto and vrana like this post
Cítim sa dosť dobre, aj napriek tomu, že pociťujem pomerne výraznú osamelosť. Bol som na dvoch kratších túrach s matkou a bratom. Bolo dobre, vcelku príjmne. Pokochal som sa krásami prírody a načerpal nové psychické sily. Len matka, to je prípad. Chceli sme ísť na túru do Zádielskej tiesňavy, ktorej cesta tam mala trvať hodinu a pol, naspäť tiež rovnako, tak aby sme to stihli zobudila ma o 7:00. S odôvodnením, že na túry sa chodí ráno. Nerozumiem tomu, prečo by sme nemohli ísť aj nejskôr, napr. o deviatej. Hovorím si, dobre, urobim jej radosť, tak som to prijal. Prišli sme do Zádielu. Na prakovisku boli asi tri autá, prišli sme medzi prvými. Tak sme sa dali na cestu, matka určovala tempo chôdze. Podľa môjho úsudku to bol skôr beh, ale v poriadku, išiel som. Tiesňavou sme prešli za trištvrte hodiny. Keď som pred koncom videl, že tiesňava končí, povedal som jej to, neverila mi. Vraj to nie je možné, aby to prešlo tak rýchlo. Podľa nej tiesňava mala ešte len začať. Chcel som sa teda otočiť a ísť naspäť. Lenže matka protestovala. Vysvetľoval som jej, že tiesňava už nikde nebude, lebo vidieť pred nami len holé pláne. Napokon uverila, ale s takou krátkou túrou bola nespokojná, tak sme našli altrenatívnu cestu naspäť do Zádielu. Alternatívnu cestu sme prešli za dve a pol hodiny, takže už bola spokojná, našťastie. Spokojný som bol aj ja. Takže to bol dobrý deň. Trochu ma mrzí moja mrzutosť, ktorá je spôsobená zrejme frustráciou z toho, že sa doma nemám s kým stretnúť.
Želám pekný deň, J.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Matej, Tuto and vrana like this post
Strana 7 z 83 • 1 ... 6, 7, 8 ... 45 ... 83
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 15