Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 14

Strana 59 z 83 Previous  1 ... 31 ... 58, 59, 60 ... 71 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 59 Empty Re: Ako sa dnes máš? 14

Odoslať  kimi2028 So 17 september 2022 - 18:20

Ahoj Vladimir, ja mám na šťastie veľa možností sa vyžívať spoločensky. Bude určite doba, kedy bude to slabšie. Plánujeme sa sťahovať sa na západ Slovenska o pár rokov. Tam budem už s rodičmi sám ako prst a nebudem ani nikoho poznať. Nové kamarátstva nenadviažem asi, lebo nemám na to už povahu. Prakticky nemám žiadne nové kamarátstvo už veľmi dlho. Mám kamarátov len z detstva.

Ja by som chcel tráviť čas zmysluplne, ale neviem vôbec žiť zmysluplne v súčasnosti. Je totiž problém s trávením času. Od korony, čo je tu neviem vôbec ako žiť a asi už nebudem ani vedieť. Tiež, čo ma bavilo tak ochladlo. Prešiel som z aktívneho športového fandenia do papučového domáceho priestoru. Je mi takto jednoducho. Aj keď niečo sa črtá. Jeden kamarát ma zavolal už dvakrát na futbal do mesta. Budeme občas chodiť možno aj na hokej...

Hm ako na ten voľný čas, aby bolo to zaujímavé? Bohužiaľ neviem vôbec nič. Mám aj obmedzenia, ale okrem šachu a pozerania športu v TV ma nenapadá nič každodenné...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Mous likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  relouth So 17 september 2022 - 20:12

kimi2028 napísal:

Ja by som chcel tráviť čas zmysluplne, ale neviem vôbec žiť zmysluplne v súčasnosti. Je totiž problém s trávením času. Od korony, čo je tu neviem vôbec ako žiť a asi už nebudem ani vedieť.

Zi, ako citis, ze by si chcel a nie tak, ako si myslis, ze by mal vypadat naplneny zivot Wink
relouth
relouth
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 262
Reputácia Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Bydlisko Bydlisko : Banská Bystrica

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Katuska, vrana and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Juraj So 17 september 2022 - 20:42

Ja by som lieky určite nesplachoval. Staré lieky mám odložené, môžu sa zísť. Tak napríklad mám odložený Diazepam, Xanax, Tisercin, Stilnox, Gerodorm... Som závislý na Zopiclone a keby nastala situácia že by som ostal bez neho, tak tieto lieky mi môžu pomôcť zaspať.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 679
Reputácia Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Turčianska záhradka

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg

Matej, Sweetheart and Mous like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous So 17 september 2022 - 20:44

@Catherin4 @Sweetheart mládež,treba separovať info.potom vás to mätie.schizofrenia nemusi zabijat neurony-to je hodne laicke.s Ldopou v tvojom pripade opatrne -tym sa liecia ine choroby-netreba vymyslat a splachovat lieky 😛
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 937
Reputácia Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, Juraj and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

Odoslať  Catherin4 So 17 september 2022 - 21:37

Ja som v poslednych dnoch a tyzdnoch vela googlila o psychoze aj o schize a toto som niekde citala. Ale bohuzial bolo toho tolko, ze uz si nespomeniem kde som to nasla ani v akom jazyku. Bolo to pisane v tom zmysle, ze pri kazdej psychoze odumru nejake neurony, ktore sa neobnovuju. Sprvoti to nebadat, ale ak je toho vela, clovek moze zhlupnut. Preto je dolezite brat poctivo lieky a nezahravat sa s tym. Ja som teda rozhodnuta brat lieky tiez poctivo a nezahravat sa s tym. Ale tiez mam pocit, ze po tej psychoze som sprostejsia.
Sweetheart: mne najskor predpisali Risperidon z ktoreho sa tiez pribera. Za 2 tyzdne som mala kilo a pol hore, tak som oznamila lekarovi ze chcem ine lieky. Tak mi dal Aripiprazol, akurat sa na ne prestavujem. Z toho by sa priberat nemalo a tiez su to atypicke antipsychotika a mali by byt dobre. Ja som na toto hakliva, v minulom roku som pribrala 15 kilo z jednych antidepresiv. Ked som to uz predtym hlasila lekarovi zmenil mi to na fluoxetin, ten mi ale nezaberal. Tak mi dal zase ten priberaci liek, ze inak sa neda. Ked som mu oznamila ze uz som pribrala 15 kilo a uz to nechcem, zrazu sa dali dat aj ine lieky a teraz beriem venlofloxatin a z neho uz nepriberam. Som im povedala, ze nechcem vyzerat jak brav. Teraz by to malo byt dobre, len este neviem jak schudnem tych 15 kilo. Skus aj ty povedat svojmu psychiatrovi ze chces zmenit. Ak by nechcel, poohliadni sa po inom. Nepribera sa z kazdych a ja fakt neviem naco nam tie priberacie predpisuju.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Katuska likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 18 september 2022 - 7:24

relouth napísal:
kimi2028 napísal:

Ja by som chcel tráviť čas zmysluplne, ale neviem vôbec žiť zmysluplne v súčasnosti. Je totiž problém s trávením času. Od korony, čo je tu neviem vôbec ako žiť a asi už nebudem ani vedieť.

Zi, ako citis, ze by si chcel a nie tak, ako si myslis, ze by mal vypadat naplneny zivot Wink

To sa nedá teraz. Mám rodičov, ktorých mám rád, ale sú neskutočná brzda. Nemôžem skoro nič robiť... Môžem byť väčšinou len doma.Už len 2x či 3x idem niekde von za týždeň a už som som vraj na zlých chodníčkov... Pričom o nič nejde. Len po futbale si idem aj niekde posedieť a tak...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous Ne 18 september 2022 - 17:33

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 59 20220910

Ahoj,dnes len krátko.mám sa celkom obstojne.doobeda pršalo,tak som s Pajdom nikam nešiel.chcem si to vynahradiť teraz.aj som počítal dnes.občas pociťujem,že by bolo fajn niečo zmeniť.stereotyp nie je neviem čo.

Pozdravujem
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, Juraj, vrana and Abditus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 18 september 2022 - 20:50

Ahojte kamaráti, dnes je super deň. Zabavil som sa skvelo aj doma, či už len pri TV alebo notebooku. Robil som dnes oddychové činnosti. Ráno som začal so sledovaním futbalu, čo sa mi počítalo. Potom poobede som prešiel ku ľahkému šachovému tréningu - internetové partie. Odohral som 4 partie (3 výhry a jedna prehra). Mal by som si ich teraz rozobrať nejako. To bude až zajtra. Dávali ešte dobrý hokej v TV, tak som pozrel aj ten. Teraz idem pomaly už spať, ale pozriem ešte jeden futbalový zápas.

Ešte ku svojej povahe. Mám veľký problém s náročnými činnosťami. Nechcú sa mi robiť a bojím sa, či sa mi budú chcieť rozoberať tie šachové otvorenia. Ono môže byť to celkom nuda. Malo by prísť vždy niečo zaujímavé, ale mňa nič nebaví. To je ten problém. Dobrých podnetov mám totiž minimum, ale nevadí. Nejako preplávam svojím životom.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Mous likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Katuska Ne 18 september 2022 - 21:29

Ahojte. No ja som sa necitila hlupsia po psychoze len slabsia psychicky ze ma vsetko proste davalo dole. Vsetko som prilis prezivala ja som mala skor pocit ze mi vybuchla hlava na komplet a ze to uz nedam dokopy. Dalo sa to po troch rokoch dokopy aj som schudla tiez som nabrala z liekov 25 kg a veruze su take z ktorych sa nepribera. Ale tiez to doktorka riesila az ked bolo velmi zle dovtedy mi tvrdila ze to musim mat geneticky v sebe to priberanie. To boli stavy velkej bezmocnosti ... Sad ale kedze sa to postupne dava do poriadku tak dufam ze to pojde. aj ked nejake veci sa mi stale deju.... Inak sa mam celkom fajn mam tyzden dovolenky tak si oddychnem. Akurat som mala konflikt s pani u ktorej byvam lebo som jej slusne a jasne napisala co pozadujem a ona mi povie ze sa neviem spravat. JA sa teda spravat viem, mam vysoku skolu a sravanie je na vysokej urovni . TAk mi to len pride ze na toto narazam nejako vsade ze ked sa vyjadrim jasne a nieco od niekoho chcem tak sa ma snazia hned uzemnit. Budem musiet s tym este pracovat lebo sa mi to nepaci. majte sa pekne
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 141
Reputácia Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Juraj and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous Po 19 september 2022 - 13:21

Ahoj.dnes dlhšia prechádzka s Pajdom po Vílin kríž.na zemi som našiel opadané jablká,tak som si dal aj raňajky☺.inak od rána čítam.teší ma,že ma pri čítaní napadajú ďalšie knihy,ktoré by som si chcel zohnať.pozeral som včera Kult hákového kríža-rozhodol som sa,že budem občas pozerať filmy.mám na disku celú zbierku ešte z časov,keď som sa pripravoval na manzelstvo.život zariadil život inak🙂.držím sa v znižovaní cigariet.fajčím namiesto 40 len 20 denne a tri kávy.@Katuska viem,že po aripiprazole by sa nemalo až tak priberať.iné naše lieky bez tohto nežiadúceho účinku nepoznám.tiež by som rád zhodil pár kíl-daj prípadne tip,ak vieš o niečom inom.inak po atake psychózy som msl tiež obavy,že to už nebude v poriadku.veľa robí prostredie,v ktorom sa človek nachádza.povedzme si otvorene-pobyt v liečebni nie je ničím príjemný.zdá sa mi,že je teraz doktorka spokojná.chodím na tie injekcie.čo sa práce týka,zháňal som si zatiaľ čosi na doma,no ponuka ma odradila.

Pozdravujem aj s Pajdom
Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 59 20220810
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: