Ako sa dnes máš? 14
Strana 58 z 83 • 1 ... 30 ... 57, 58, 59 ... 70 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 14
Ja som sa s psychologičkou dohodol, že budem mať na sedeniach iba látkovú masku. Pretože po hodine nosenia FFP2 som pol dňa pokašliaval. Skús sa dohodnúť aj ty, lebo robiť dychové cvičenia s maskou je nezmysel. Veľmi záleží na ochote setričky..Catherin4 napísal:A k tomu maska FFP2 na ustach, ja som mala pocit ze sa zadusim. Nemohla som dychat.
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto and Catherin4 like this post
Teraz krásne prší a kávička bola znamenitá.pripomenul som si časy,keď som makal na farme vo Švajčiarsku.
Teším sa,že moje bolesti nohy od chrbta sú miernejšie.akoby to ustupovalo-to by bolo skvelé.teraz to hodnotím,že to asi nebude nič vážne-lebo niekedy to aj pri chôdzi nebolí vôbec.tak uvidíme.na internete je veľa popísaného o bolestiach chrbta,aj vlastné skúsenosti.neodporúčam vám týchto laikov-ľudia píšu o svojich problémoch častokrát nezmysly.
Teraz čítam ďalšiu pecku.nechcem pozerať tv ani filmy,už ma to nebaví.knižky ma stále vedia najviac nadchnúť.je síce pravda,že si musí človek občas aj oddýchnuť.vtedy si hľadám práce v kuchyni alebo okolo domu.po kosení mám vždy dobrý pocit.taký typický život invalida.jediné,čo ma trochu mrzí,že je menej inšpirácie.chcel by som pokračovať v písaní poviedok,no akosi to zatiaľ odkladám.nemám veľa podnetov z vonku a okrem rodiny a doktorky prakticky už nikoho nestretávam.kamarátstva ako sa povie,pošli.okrem toho ľudia žijú svoje životy.nemyslím si ale,že je to chorobou-proste s veľa ľuďmi sa mi už nechce stretávať.iba ma to obťažovalo.ktosi raz povedal,že "stretnúť denne jedného človeka-to stačí".celkom mi je tento výrok blízky.v podstate mi stačí stretnúť poštárku,alebo predavačku.veľa mi dávajú knihy-tam je veľa postáv,ľudí-a je zaujímavé,že sa nestarajú do toho,do čoho by sa nemali.aj práca lekara ma naučila,že veľa počúvania osudov za to nestojí.tu je to však iné-kto má chuť,tak si prečíta.je fajn,že je takato komunitna možnosť-som za ňu vďačný.
@Catherin4 ja uz len píšem.maľoval som davno-akryl a pastel.nemal som to kam dávať.výstavu mi robiť nechceli a predajnosť bola chabá.väčšinou som vymieňal obrazy za knihy.je to dobrý nápad,ak ťa baví maľovanie.mne už sa nechce "špiniť"od farieb.
Ďakujem za prečítanie-niekedy sa rozpíšem.
Pozdravuje aj Pajdo
Pekný deň
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, rasto, kimi2028, Katuska, Juraj, vrana, Sweetheart and like this post
Tento raz sa hlásim tak spracovaný rutinou a nepáči sa mi to. Pravdou je, že všetko potrebné zvládam, ale práve tá monotónnosť dní je nič moc. Venujem sa štúdiu vyplývajúceho z "akp.", ale fyzicky sa hýbem dosť nedostatočne. Mám pár učebníc o pohybe ako takom môžem sa inšpirovať či v učebnici a samozrejme aj na webe. Mierne sa venujem aj parapsychológii a snažím sa o akési vyššie poznanie. Mám k tomu pár kníh aj kopu časopisov, drobné výsledky sú. Možno mi to raz prinesie aj výsledky.
Majte sa čo najlepšie. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, kimi2028, Katuska, Juraj, vrana, Mous and Saladin like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, vrana, Mous and Abditus like this post
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 679
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Matej and Mous like this post
Majte sa pekne,pozdravujeme s Pajdom
Mous- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Juraj, Saladin and Catherin4 like this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Matej, Juraj, vrana and Mous like this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Matej, Juraj, vrana and Mous like this post
Mám sa zhruba dobre. Do uplynulého týždňa som vstupoval s tým, že ma čakajú náročné dni tak v práci, ako aj v rámci školy. Zdá sa však, že veci prebehli vcelku dobre, úlohy odsýpali jedna za druhou. Aj ten utorok a streda, ktoré mali byť najnáročnejšie, dopadli dobre, si myslím. Aj subjektívne na pocit sa mi to zvládalo, našťastie, vcelku dobre - nemal som väčšinou pocity významného stresu. Až včera v piatok, ktorý som čakal práveže pokojnejší, som cítil stres ráno a doobeda, čo sa prejavilo, žiaľ, aj určitou nevrlosťou a podráždenosťou. Nakoniec sa však zahltenie samo rozložilo a upokojilo, pričom moje obavy, ktoré mi vtedy živili pocit stresu, sa ukázali ako neopodstatnené.
Vnímam, že v úplnej väčšine prípadov sú tieto moje obavy úplne neopodstatnené, lebo zakaždým, keď mám pocit, že sa mi toho nahustilo na malý časový okamih príliš veľa, tak sa to napokon aj tak utrasie a časovo rozloží. Tiež som si vedomý čoraz viac, že za tými obavami je môj strach, že ma budú ľudia (kolegyne, vedenie, atď.) vnímať negatívne, že nestíham, že neviem vyhovieť všetkým naraz v takom čase, keď to oni zrovna potrebujú. A že si o mne budú kvôli tomu myslieť niečo zlé... že ma budú ohovárať, zosmiešňovať, považovať za zlého, neschopného a podobne. Tieto strachy sú väčšinou u mňa hlavne na podvedomej úrovni a len sem-tam si ich myšlienkovo uvedomím priamo. Ale vidím dosť jasne, že sú tieto obavy dosť hlúpe. Lebo ja reagujem potom na to časové nahustenie a zahltenie podráždenosťou - a kedy je vyššia šanca, že ma budú ľudia vnímať negatívne? Keď budem nevrlý kvôli stresu, alebo keď budem pekne ticho pracovať, hoci si to vyžiada, že si musia na výsledok trošku počkať? Určite je horšia tá nevrlosť - vtedy odo mňa bočia zreteľne, zatiaľ čo ak si musia iba trošku počkať na výsledok, tak väčšina si je vedomá, že toho mám veľa a že nemám na starosti len ich a že teda musia byť trpezliví. A mi to teda tolerujú aj ochotne. Nehovoriac, že keď som nevrlý a v evidentnom strese, tak aj tak tie výsledky neurýchlim.
Takže v skratke je za mojím stresom nie to, že ma niekto naháňa, alebo na mňa niekto vyslovene tlačí, ale iba skrz-naskrz môj vlastný, väčšinou podvedomý pocit nedostatočnosti, resp. strach, že sa moja nedostatočnosť prejaví a budú ma na jej základe ľudia kritizovať. Robím si ten pocit stresu vlastne teda ja sám. Ak sa mi podarí toto vyhodiť z hlavy, tak vlastne objektívne nemám dôvod ani pri množstve práce mať stres. Lebo nemám vedenie, ktoré by na mňa objektívne tlačilo a nepôsobí na mňa nič externe, čo by ma reálne naháňalo. Len ja sám sa naháňam, lebo sa bojím kritiky, o ktorej polovedome predpokladám, že príde, ak "nebudem dostatočný". Tento vzorec je vo mne psychologicky dosť zažratý už od detstva, takže je ťažké ho načisto odstrániť, ale určite verím, že má význam sa o to pokúšať. V mnohom už v týchto posledných mesiacoch a rokoch mi pomáhajú na to meditácie a cvičenie, ktoré mi zvyšujú uvedomenie si vlastných emócií a ich pôvodu, takže sa mi vytvára často odstup od nich a viem sa niekedy teda vedome rozhodnúť podľa nich nesprávať, ak nechcem. Takto nejak aj chápem pojem "zvyšovanie vedomia", ktorý sa používa v ezoterike, ale aj v psychológii a motivačnej literatúre... a síce ako schopnosť odstupu od svojich motívov, emócií a pocitov, schopnosť ich racionálneho náhľadu a schopnosť vedome sa rozhodnúť, či sa budem podľa nich správať alebo nie. Snahu o včlenenie vedomej zložky (rozhodovania) medzi vlastné emócie a myšlienky na jednej strane a svoje správanie na druhej strane.
Takže, ak to zhrniem, týždeň dopadol vcelku dobre. Dávam známku asi 1-. V škole už mám nakopené nejaké úlohy a projektíky, takže už od štvrtka poobedia nad tým sedím. Vcelku som aj pokročil, ale samozrejme ešte gro mám pred sebou. Semester sa ešte poriadne nerozbehol v skutočnosti...
Ďakujem Vám, kamaráti, za prečítanie.
Prajem Vám všetko dobré, hojne zdravia a pokoja v mysli.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Katuska, Juraj, vrana and Mous like this post
Úvaha na tému starnutia...myslím,že to nie je chorobou.proste sa život vyvinul tak.kamarátstiev ubudlo,neostalo žiadne.z priateľov sa stsli kamaráti a z nich neskôr známy.každý už má svoj život.ľudia,aj tí čo mi boli blízki,sú rozlezení po svete.tí,čo ostali,sú už len známi.postupne mi začali vadiť niektoré náhľady na život i to,ako žijú.od čias,keď nás do sídliskovej partie chodilo päťdesiat,sa veľa zmenilo.nepomôžem si,hodne ma stvárnilo vzdelanie.to ma viedlo a vedie k tomu vážiť si knihy,správne informácie,neholdovať alkoholu a drogám a nevenovať sa tomu,čo mi nie je blízke-financie či politika.iste by som si rád s niekým len tak chodil sadnúť na kávu.no všimol som si,že aj s tými pár známymi je to ojedinelé.už sa mi nechce ako kedysi-byť organizátor,alebo ísť s niekým silou mocou.
Odpusťte,ak sa občas opakujem.
Pekný deň
Mous- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, kimi2028, Juraj and Saladin like this post
Catherin4- V.I.P.