Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 14

Strana 57 z 83 Previous  1 ... 30 ... 56, 57, 58 ... 70 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 57 Empty Re: Ako sa dnes máš? 14

Odoslať  Catherin4 Ut 13 september 2022 - 17:56

Vladimir: to mi je luto ze to nevyslo, ale nevzdavaj to. Nie je lahke niekoho najst a ver tomu, ze ani pre zeny. Mozno len pre tie modelkovke typy, tym pise vela chlapov, ale tie ostatne to tak lahke nemaju. A aj tie, co im vela chlapov pise to nemaju automaticky vyhrate, vacsina chce aj tak len to jedno alebo charakterom stoja za staru backoru. Tym myslim hlavne egoistov.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Matej and Katuska like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Mous Ut 13 september 2022 - 18:01

@Catherin4 diky za povzbudive slová.rande padlo,lebo musí ísť do roboty.ale celkom ok,zdvorila.mozno niekedy nabuduce.mne to az tak nevadi,uz som si zvykol byt sam
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 937
Reputácia Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ut 13 september 2022 - 18:28

Vladimir to nie si sam, ja som tiez sama a tiez uz dlho. A to mam uz 44. Mala som jeden vazny vztah, potom to ukoncil, potom som bola dlhsie sama, potom som mala vztah so zenatym, aj to padlo. Teraz ani nikoho nehladam, mam taky bordel v hlave ze som rada ze som. Nemam ani deti, nejak to nevyslo a teraz je uz neskoro.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ut 13 september 2022 - 18:35

Ja uz mam nejak pomyleny aj cas, teraz som pozerala do kalendara, na psychiatrii som uz šiesty tyzden. Prvy tyzden bol hrozny, nikto sa so mnou nebavil. Druhy bol dobry, konecne som zapadla. A na treti som dostala psychozu. Este pred 7 tyzdnami som mala normalny zivot, sice mala velke stresy, ale bola normalna. 5.8. som bola naposledy v robote. To mi este aspon myslelo. Teraz by som pracovat nemohla, som sprosta, vsetko vsade zabudnem, nekoncentrovana a netrufam si ani soferovat auto. Pride mi to tak strasne neuveritelne.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

Juraj and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Abditus Ut 13 september 2022 - 19:11

Ahojte, dnes sa mám dosť čudne. Dnes o práci som šiel do nákupného centra, že si trošku pochodom a popozerať po obchodoch. Bolo tam veľa ľudí. Začal som sa cítiť veľmi nepríjemne. Všetci sa namňa dívali tak divne. Mal som pocit, akoby ma všetci sledovali. Zmocnila sa ma silná úzkosť. Začal som sa pohybovať veľmi strnulo a bál som sa otáčať hlavou. Díval som sa radšej do zeme. Dlho som tam nevydržal. Tie pohľady ľudí mi nerobili dobre. Musel som odísť. Akonáhle som už sedel v aute a ukludnil sa ,bolo znovu všetko v poriadku. Neviem čo to bolo ale zažil som ťažký pocit strachu a úzkosti už len ztych pohľadov. Pre istotu som sa v aute pozrel do zrkadla , či nie som náhodu špinavý, ale všetko bolo v poriadku.
Abditus
Abditus
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 42
Reputácia Reputácia : 24
Dátum registrácie : 22.06.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Tianeptin

Juraj and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous Ut 13 september 2022 - 19:37

@Abditus nemal by si mať také nepríjemné pocity.myslím,že o tom treba povedať psychiatrovi. @Catherin4 ja tiež nemám vlastnú rodinu.síce to trvalo dlho,myslím že som to prijal.deti už mať nechcem a neviem či je to chorobou,no zatiaľ tie vzťahy neboli dlhodobe.som aj dosť náročný.

Dnes som sa mal celkom fajn.bol som 2x so psom a čítal som.akurát,že som naletel nejakej stupidite.vydávalo sa to za súťaž dr.max,som tam postláčal a poslal asi 20 ľuďom na fb úplnú sprostosť.trochu ma to vykoľajilo.treba si dávať pozor-možno sa takýmito "výhrami" šíria vírusy,alebo chcú získať číslo.dávam si pozor,no dnes to pôsobilo veľmi nevinne.

Pozdravujem
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Juraj likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Katuska Ut 13 september 2022 - 21:58

Ahojte. Ja sa mám dneska zle nejak mi je smutno. Včera som volala s babkou a vôbec mi to neurobilo dobre. Rodina mi veľmi ubližovala už v detstve psychicky aj fyzicky. A mám s nimi už len malý kontakt ale predsa ma to vie vykoľajit. Aj ten pocit že má tak nejak vyhnali z tej rodiny že sa za mňa hanbia odkedy som mala psychózu... Že dali ruky odomna preč a vôbec mi nepomohli. Že nemám korene že vlastní mi ublížili. To celé mi príde až príliš kruté a sa pýtam že prečo ja veď som dobrý človek ... Možno práve zato ... Cudzí ľudia sú ku mne milší ako vlastní. Už som si NATO aj zvykla som si myslela ale po Tom telefonáte mi to všetko prišlo ľúto. Babka zase na mňa skúšala manipulácie a vydieranie a porovnávanie. A to som jej len v krátkosti volala k meninám. To pre mňa znamená že kontakt s rodinou obmedzim na minimum keďže oni sú aki sú. Idem si pospať hádam zajtra bude lepší deň. Majte sa
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 141
Reputácia Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin St 14 september 2022 - 7:51

Abditus napísal:Začal som sa cítiť veľmi nepríjemne. Všetci sa namňa dívali tak divne. Mal som pocit, akoby ma všetci sledovali.
Týmto som trpel aj ja. Mal som pocit, že každý na ulici na mňa zazerá. Keď som začal užívať AP, tak tieto pocity zmizli. Tiež mi pomohla "liečba ohňom" t.j. techniky kognitívno-behaviorálnej psychológie (KBT): dostával som do schránky kupóny z Tesca, tak som ich začal využívať. Každý druhý deň som išiel do obchodu a použil jeden kupón. Platil som pri samoobslužnej pokladni, kde sa všetci ponáhľajú. Keďže mal scanner (zrejme) nedostatočne nastavenú citlivosť, nešlo prečítať kód kupónu alebo to trvalo dlho. Musel som zavolať vedúceho, ktorý kód zadával ručne. Za ten čas sa vytvoril dlhý rad s ľuďmi, ktorí boli nervózni. Zo začiatku to bolo pre mňa veľké utrpenie - mal som pocit, že celý obchod pozerá na mňa; že všetci prestali nakupovať, zastavili sa a pozerajú, čo som spôsobil za problémy. Ale ja som vydržal. Snažil som sa myslieť na niečo iné. Občas som sa vedome pozrel na ľudí v rade (neuhýbal som očnému kontaktu) a v duchu som komunikoval s mojimi démonmi. Po čase paranoja začala slabnúť - stále existuje, ale nemá nado mnou takú silu.

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, vrana, Mous and Abditus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin St 14 september 2022 - 8:01

Catherin4 napísal:Este pred 7 tyzdnami som mala normalny zivot, sice mala velke stresy, ale bola normalna. 5.8. som bola naposledy v robote. To mi este aspon myslelo. Teraz by som pracovat nemohla, som sprosta, vsetko vsade zabudnem, nekoncentrovana a netrufam si ani soferovat auto. Pride mi to tak strasne neuveritelne.
Áno, dlhodobý veľký stres končí často psychózou. Aj u mňa to tak bolo. Keď u mňa začala temnota, nevedel som prečítať jednoduchý text. Trvalo mi 4 hodiny, kým som ho pochopil. Moje ego dostávalo jednu ranu za druhou. Predtým som bol produktívny človek, pracoval som 10,5 hodín denne 6 dní v týždni, zarábal, balil dievčatá, staral sa o ovocné stromy. A zrazu prepad na úplné dno. Bol som rád, keď som si navaril jedlo, keď som si upratal a keď som dokázal pochopiť nejaký článok (viď hore). Stále je mi z toho smutno. Btw. aj u mňa bola spúšťačom toxická rodina - nikdy im neodpustím, čo urobili!

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Juraj likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Katuska St 14 september 2022 - 17:12

Ahojte. Dneska je mi uz lepsie aj ked stare rany sa hocikedy ozvu a pripomenu mi ake to je... no ale dnes aj napriek tomu ze prsalo som si spravila prechadzku v dazdi lebo som sla ku kozmeticke . Tak mi to dobre padlo polezat si tam 10 minut kym mi upravi obocie a taky relax jednoducho. Toto by som si mala dopriat castejsie. a zajtra sa mam stretnut s jednou kamoskou tak sa tesim ze sa uprimne porozpravame niekedy mi staci raz za tyzden taky uprimny rozhovor o vsetkom a som spokojna niekolko dni. tak sa majte pekne. Pripajam aj aktualnu fotku. drzte sa Smile
Attachments
Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 57 Attachment
usmev krasny.jpg Viem ze to nie je lahke s nasimi problemami ale snazim sa zit ako sa da :)You don't have permission to download attachments.(1.2 Mb) Downloaded 23 times
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 141
Reputácia Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, kimi2028, Juraj, vrana, Sweetheart, Mous, Abditus and like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous St 14 september 2022 - 19:31

Ahojte.ja sa mám dnes celkom fajn.hodne som čítal a bol som na prechádzke so psom dva krát.celkom si na mňa zvykol.častejšie prechádzky budú ideálne,plávať nechodím tak často.dnes pršalo,tak som počúval dážď.mám to rád,intímne ma to teší na duši.písal som tieto dni ďalšie básne,do zbierky budem musieť vybrať tie dobré.to rande sa nakoniec zrušilo,nielen kvôli práci,ale niekto ďalší dotyčnú zaujal.vyšiel som z toho ako clown alebo 🙉.no nevadí,celkovo neočakávam od tých zoznamiek nič prevratné.zdá sa mi to ako pekná blbosť.väčšinu,čo som skúšal,som aj zrušil.
Inak okrem básní a iného písania už netvorím nič iné.mal som obdobia maľby či sôch,no potom mi to doma len ostáva-nie je to kam dávať.okrem toho keď som bol v psychóze,tak som bol veľký inovátor čo sa v tvorbe asi odrazilo-bolo to dosť strelené,napríklad som vymýšľal nové písmená abecedy a zapisoval súhvezdia.teraz,keď čosi píšem,je to normálne a nie žiadne úlety.myslím,že ma k tomu vtedy doviedla samota.s liekmi sa to dá.výhoda písania je,že človeku stačí polička a počítač či mobil.@Katuska super,ja sa chystám k holičovi

Pozdravujem pekný večer
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, Katuska, Juraj, vrana and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Št 15 september 2022 - 7:17

Katuska, je skvele ze na sebe pracujes a dopravas si taketo drobne radosti. Vyzeras super, si krasne dievca, mas pekny usmev. Zelam vsetko dobre do zivota.
Vladimir: pride mi super ze mas tolko aktivit. Na tomto ja musim este popracovat, vacsinou nerobim nic. Obrazy a sochy mozes aj predavat, aj keby to malo byt za symbolicku cenu. Ja chcem tiez zacat malovat obrazy, chcem sa to naucit. Uz pozeram ake akrylove farby si kupim. V stacionari sme mali ergoterapiu a tam som namalovala jeden obraz a docela ma to chytilo.
Ja som vcera nemala ktovieaky den, rano sme mali Qui Gong a to je take cvicenie, ze napr. zdvihame ruky s nadychom, dame ruky dole s vydychom. A k tomu maska FFP2 na ustach, ja som mala pocit ze sa zadusim. Nemohla som dychat. Potom som bola na skupine proti uzkostiam a tam som mala zas pocit ze nemozem dýchať. Cely den som s tym mala problemy. Nevedela som co mi je, ci na mna lezie korona ale to bolo zrejme hlavne z toho Qui Gong. Tak som bola aj taka odtazita, s ludmi som sa moc nebavila. Snad dnes bude lepsie. Pribalila som si aj medicinsku masku, keby som zas nemohla dychat tak si dam tu a nemozu mi nic povedat. Neznasam tie masky, ale musime to mat.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

Katuska, Juraj, vrana, Mous and Saladin like this post