Ako sa dnes máš? 14
Strana 52 z 83 • 1 ... 27 ... 51, 52, 53 ... 67 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 14
Abditus- Domáci člen
- Počet príspevkov : 42
Reputácia : 24
Dátum registrácie : 22.06.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Tianeptin
Matej, Tuto, dzuli08, Juraj and Mous like this post
Génius je ten, kto ovláda a riadi cudziu a svoju myseľ, eGo a peniaze.
Génius a jeho synonymá - Veľký Duch (Boh), Stvoriteľ, džin, čarodejník...
Čiže, keď niekto hovorí o niekom, že je blázon, tak mi vychádza toto.
Naposledy upravil vrana dňa Ne 28 august 2022 - 19:02, celkom upravené 2 krát. (Reason for editing : Stvoriteľ)
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 2
Dušan
vrana- V.I.P.
- Počet príspevkov : 518
Reputácia : 148
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Tuto, Juraj and Mous like this post
tak na margo vaších prispevkov napisem toto: ja ked som prišla s nemocnice mala som pocit, že všetci naokolo potrebuju minimálne psychiatricku pomoc....nesrandujem....ako bolo to sice davno, ale si pametam ze aj v praci ....jedna kolegina bola chuda ako pierko....čo bolo samozrejme aj pekne a ked som s nov trochu hovorila tak vysvytlo ze ma neskutocne nervy teda stes atd....okrem iného aj o svojho postinuteho brata ale celkovo zo života navonok všetko OK, ale nevladala zjest ani obed....a to je len ukažka toho, že kazdy ma svoj problém, svoje trápenie, svoje sny....asi to tak vyzera, že kazdý si prechadza vlastnou cestou a rieši to čo nemal/nema doriešene v sebe....
inak ako sa mám?....ja v podstate celkovo dobre....netrapia ma po dlhom čase ani zuby či iné veci....a nechcela som sice pisat o priatelovi.....lebo velakrat som na neho nastvana....a pisem, ze je uz koniec....no, nie je....a teraz mi zase včera zdvihol tlak....ale po pravde teraz posledné týžne uvazujem .....že ono to fakt platí!!! a čo??? no to, že čo nechceme, čoho sa nám nepačí to si privolame do života....vysvetlím na príkladoch aby to bolo aspon trochu zrozumitelné....napriklad uz ked som bola male dieta teda take skolopovinne som velmi ale ze velmi nerada chodila autobusom....pre mna v tom čase asi vela stresu...a k tomu mi bolo zle, pravidelne ked sa išlo na výlet hocikde....uz vtedy som si myslela, ze v dospelosti ma to prejde alebo že nebudem viac cestovat busom....a čo sa stalo doteraz pravidelne a vela km najazdim busom....napriek tomu, že som busom jazdiť nechcela..........ako keby som si tým odporom to privolala do zivota....a druha vec čo fakt ale že fakt chcem to sa mi oblukom vyhyba .....teda, že mam sny a uz sa pomaly rozplyvaju na prach....ako viem nemam to tolko chciet....ibaze to nejde....nič nejde....tolko dnešne úvahy.....jo a ešte ma teraz napadlo vždy či na pohovoroch ci tak jedna moja osobna vlastnos ktoru som všade uvadzala bolo že ma nedokaze nic naštvať ......ako samozrejme ze na pohovor sa to obratilo proti mne, a teda mi hovorili ze mi na ničom nezaleži ze som flegmaticka....co nebola celkom tak pravda....ale to je uz jedno...ako ja sa fakt len velmi pomaly viem vytočit....mozno ked viac popremyslam tak vtedy viac sa nastvem ale priatel ma dokaze uz pomaly vytočit....stale to teda nie je take ze mi daco napise a ja vybuchnem od hnevu...ale fakt sa k tomu blížime...takze čo som si zase privolala do zivota to čo mna flegmaticku kvazí ma vyviesť s rovnovahy.....
Prajem pekný predlžený víkend....
PS: aj ja som v spoločnosti vždy ticho a sedim pre mna aj 2 ludia a ja je vedšia spoločnosť v ktorej som proste ticho....a vobec nemam rada isť na nejake posedenie ludi čo poznam známi atd.....ale hold prekonam sa o dva tyzdne som nahlasena na taku udalosť....ach jo, zase budem čakat kedy možem odisť....a za dalšie nikdy nemam chut byt stredobodom pozornosti nie to este nahlas hovorit....
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Matej, Tuto, kimi2028, Katuska, Juraj, vrana and Abditus like this post
Aj mne hovoríte z duše, keď spomínate tendenciu k Vašej tichosti na spoločenských akciách. Mám to úplne rovnako. Presne aj pre mňa spoločnosť už dvoch ľudí (teda že sme na debatu trojica) znamená, že som ticho. Nehovoriac, keď nás je ešte viac, vtedy duplom. Iba keď som ja sám s jedným ďalším, tak vtedy viem byť trošku iniciatívnejší v snahe hľadať spoločnú reč. Neviem, či je to tým, že sa skrátka hanbím, či len tým, že tiež som nerád ako Vy v diskusii stredobodom pozornosti, alebo je tam aj primiešaná nejaká sociálna úzkosť, možno vzťahovačnosť a strach, že sa strápnim, že budem za svoje reči posudzovaný... Asi všetko dokopy. Nerád chodím preto na akékoľvek akcie, kde sa má takto debatovať v kruhu viac ako 2 osôb (hoci v skutočnosti sa vyhýbam aj ísť vo dvojici niekam s niekým).
Čo sa týka toho porovnávania so spolužiakmi, priznám sa, hoci som o trošku starší než @kimi2028, aj tak ani ja som z toho nevyrástol dosiaľ a hanbím sa chodiť na stretávky. Či už ide o spolužiakov z výšky, alebo zo strednej. No najmä zo strednej. Od roku 2005, keď som maturoval, bolo už viacero takých stretávok zo strednej, ani na jednu som sa neodvážil ísť. Aj kvôli tej hanblivosti v komunikácii, ale aj na spôsob toho, čo naznačoval Kimi, teda že som sa necítil súci k nim... kvôli svojej "neúspešnosti", či ako to mám povedať.
Cítim však v súčasnosti, že sa v tomto trochu už začínam posúvať konečne aj ja a že je tu perspektíva, že v budúcnu by som sa už voľakedy zúčastnil. Nepovedal som si, že nikdy sa nezúčastním - som otvorený tomu do budúcna, iba to ešte v sebe musím preklenúť a trošku viac vyzrieť, trošku sa v tom porovnávaní s nimi mentálne posunúť. Hoci sa predpokladá, ako bolo aj tu povedané, že v tomto veku by som to už mal mať v sebe dávno poriešené, nemám to tak, no ide to dobrým smerom. Aspoň to mi je povzbudením.
Ja inak celkovo na mnohé veci, ktoré majú mentálne vyriešené ľudia trebárs v dvadsiatke, dvadsať-päťke dochádzam až teraz po tridsiatke, po tridsať-päťke. Toto zaostávanie na sebe evidujem už od začiatku choroby. No už sa mi v skutočnosti nechce si z toho robiť hlavu a vyčítať si to; skrátka musím dozrievať svojím vlastným tempom. Niektoré veci neurýchlim, ale musia mi akoby docvaknúť prirodzene samé na základe tej správnej "konštelácie" v mysli.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto, Mischelll, kimi2028, Katuska, Juraj, vrana and Mous like this post
Ahoj
Máme tu nový deň-slnečný,čo je celkom veselé.pokračujem v čítaní knižiek,veľmi sa mi teraz páči Sienkiewitzov Pán Wolodyjovski.bude asi hodne teplo.príroda akoby spala.tak teda hor sa do činností a do práce,nech je deň plnohodnotný.
Pes je dnes celkom kľudný-nevyvádza tak.už sa teším na večernú prechádzku.a odventilovávam svoj svet básňami.rád by som si zohnal Walta Witmana-tiež údajne píše voľný verš.
Choroba ma negniavi-ako keby som zdravý,čo je príjemné.žiadne halucinácie,ani bludy,taký normälny deň.
Čo som kontaktoval vydavateľstvá,z desiatich sa mi ozvalo jedno aj to len námatkovo.čo je toto za svet,že nevedia ani odpovedať na mail.
Držte sa pekný deň
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, Juraj, vrana and Saladin like this post
Ahoj
Mám dnes celkom dobré správy.údajne moja schizofrénia možno nie je schizofrénia,ale bola to možno reaktívna psychóza.v každpm prípade sa mám dobre a pokračujem v čítaní.len ma mrzí,že môj kamoš prestal užívať lieky na bipolárku,tak sa trochu bojím,aby sa nezabil.budem sa mu musieť cez víkend ozvať.
Ahojte
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, Juraj, vrana and Abditus like this post
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, dzuli08, Juraj, Mous and Abditus like this post
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 679
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Matej, Tuto, Katuska, vrana and Mous like this post
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, dzuli08, kimi2028, Juraj, vrana and Mous like this post
len som Vás všetkých chcela pozdraviť v tento sviatočný deň....stále som s tohoto dna nadšená aj keď prináša dosť zmien v práci...ale ok....viete, chcem len vysvetliť prečo sa tak teším .....vedšina ludi si vo sviatok planuje výlet, cykloturu, mozno turistiku, mozno pozriet film....ako ja som si fakt nic neplanovala.....len som vedela ze rano vstanem a po ranajkách si urobil kavu (rozdiel ze kavu si robim až v praci) a tak potom ma napadlo že si zacvicim svojich 5 minut cvikov....aj sa mi celkom chcelo....(a to som uz dlhšie ako tyžden necvičila)....teraz ze si pustim rádio lebo v telke nic nejde....a pozrela som si reláciu s komičkou, ktoru uznavam...a tak nejako je to pekný den neviem co ma čaka dalej....ale chcela by som si precitat aspon jednu kapitolku v knihe....to možem aj večer...
S prianim pekného dňa...
- Počet príspevkov : 640
Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis
Matej, kimi2028 and vrana like this post
ja sa mám celkom fajn, až na to že som prechladla a kašlem taký hlienavý kašeľ. Dnes som si povedala, že bude posteľový režim, ale už ma to ťahá von kúsok, lebo je celkom pekne. Nie som PN, lebo nemám ani teplotu a necítim sa až tak zle. Robila som si aj AG samotest, tak bol negatívny. Dúfam, že mi to prejde čí skôr. V práci je zatiaľ relatívny kľud, je to hlavne o prípravách na ďalší šk. rok. Triedna by som nemala byť, ale ktovie, čo príde ešte, lebo nič nie je isté. Ale zaobídem sa aj bez toho. Od pondelka som v novom podnájme teraz už sama na byte. Zatiaľ je to OK. V celku mi to vyhovuje, mám tu súkromie.
Dnes som toho veľa neurobila, dokončila som hokkaido polievku a uvarila si cestoviny s omáčkou, a rozmýšľam čo ďalej, či sa pôjdem trocha prejsť alebo si pozriem nejaký seriál/film na Netflixe. No uvidím čo.
Pozdravujem všetkých a prajem pekný sviatočný deň.
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, kimi2028, Katuska, Juraj, vrana and Mous like this post
Strana 52 z 83 • 1 ... 27 ... 51, 52, 53 ... 67 ... 83
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 11
» Ako sa dnes máš? 16