Ako sa dnes máš? 14
Strana 36 z 83 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 59 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 14
Šachový tréning splnil skutočne to, čo mal, ale už preháňam to a celé dní kujem pitle. Zatiaľ som nič zaujímavé nevymyslel. To som celý ja. Neviem, prečo nemôžem napredovať a prešľapujem len na mieste. Nevadí možno len treba rozmýšľať viacej, kým sa do niečoho pustím. Chcel by som teraz robiť šachový repertoár a vymyslieť niečo na anglickú hru bielymi. Veľmi rád by som sa naučil toto otvorenie, ktoré je veľmi bohaté. Ťažko sa robí niečo, keď neviem, že koľko rôznych systémov existujem. Do najbližšej stredy by som chcel to spracovať nejako. Vo štvrtok by som sa to učil a potom aj použil v tréningu.
Majstrovstvá sveta nepozerám už podľa plánu. Sledujem len zápasy našej reprezentácie a teším sa veľmi z jej víťazstiev. No hrajú to pekne naši chlapci. Možno až príliš chcú hrať pekný hokej, čo je niekedy na škodu. Uvidím, že ako dnes s Talianmi bude to… Teším sa veľmi na ten zápas, aj keď problém je ten, že body chýbajú nám...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, vrana, Sweetheart, Anonym woman and Patty_Pillow like this post
Práca
Inak sa mám fajn, darí sa mi aj chudnúť z tých 40 kg, čo som kvôli liekom pribrala a venujem sa aj posilke, tak vykričím všetku zlosť čo mám v sebe, lebo sa nerada hádam s ľuďmi.
Podarilo sa mi zachrániť jedného psíka, tak sme mali okrem nášho aj jednu fenočku na dva týždne, malý si ju zamiloval a chodil jej dávať pusinky, kedy len mohol.
Koncom mesiaca mám kontrolu aj pri psychiatričke, aj pri psychoterapeutke, mali by mi dať recenziu na knihu, ktorú som napísala, je to vlastne prvotina a a opisujem tam môj život v Bratislave a aj to ako som dostala schizofréniu. Mám rozpísanú aj druhú knihu a tá bude vlastne denník schizofreničky, aby ľudia nemali nesprávne info čo vlastne schizoška je a že to nie rozdvojená osobnosť, s ktorou si to zamieňajú.
Môj muž už dobre, prestal mať úzkosti, ale bol teda tri mesiace na PN a ja s ním, lebo by to vraj nezvládol, tak uvidíme, či mu nástup do práce opätovne, urobil dobre, ale zatiaľ si nesťažuje.
Mala by som ísť na invalidný, mám sa o tom rozprávať s psychiatričkou. Tak dúfam, že mi to uznajú, lebo nie je sranda mať hlasy a vidiny skoro celý čas, keď nie som zamestnaná nejakou činnosťou, ktorá musí zamestnávať môj mozog. Lieky beriem ako mám, mám dvoje antipsychotiká, antidepresíva a jeden uvolňovák a samozrejme lexaurin podľa potreby, ale ten sa snažím brať, len v kritických situáciach.
Inak, ak by ste niekto chcel moju knihu, Ako zastal čas, tak sa mi pokojne ozvite , rada pošlem buď pdf, alebo vytlačenú knihu, možno tam nájdete nejaké riešenie na svoj stav, ktorý mne pomohol, resp. sa tam nájdete, že aj ja toto prežívam, čo prežívala aj ona.
Pekný deň
Vaša Patty Pillow
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 478
Reputácia : 51
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Matej, Tuto, Mischelll, kimi2028, Iacobus, Katuska, vrana and like this post
hlásim, že je všetko v poriadku. Nič pozoruhodné sa nedeje. Prácu na PhD. nateraz odkladám, pretože sú skúšky na PraF. Včera som mal jednu, ďalšiu zajtra. Pomaly to ubúda, aj tak ma skúšok čaká ešte dosť. Tie kreditové ohodnotenia za predmety sú nízke, preto toľko predmetov.
Som rád, že prácu v škole mám do takej miery flexibilnú, že si môžem dovoliť riešiť celé dni v kancelárii iné veci. Nemám však dobrý pocit z toho, že svoj čas takto delím, akoby som sa dostatočne nevenoval chémii a výskumu. Zatiaľ je aj otázne, či mi právo k niečomu bude, keď by som najradŠej ostal na katedre.
Musím napísať abstrakt na vedecké podujatie, ktorého by som sa chcel zúčastniť s prezentáciou mojich výsledkov. Výsledkov nie je zatiaľ veľa, ale mali by stačiť na článok a vedeckú konferenciu. Potom v lete, po skúškach prídu študentky robiť výskum k ich diplomovke, pričom by som mal asistovať. Ďalej potrebujem písať prácu k dizertačnej skúške, obhajoba ktorej by ma mala čakať budúci akademický rok. Chcel by som to mať čo najskôr za sebou, aby som mohol opäť riešiť vlastný projekt.
No, tak som rád, že som si takto zosumarizoval svoje povinnosti. Som ale rád, že stále mám čo robiť, inak by bola nuda a to je zlé. Iste bude súhlasiť aj @Patty_Pillow, že keď je práca, je to vlastne dobré. Rád by som prečítal tvoju knihu a touto cestou by som o ňu rád požiadal, ak by to bolo možné. Ďakujem.
Pozdravujem. J.
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej, kimi2028, vrana, Sweetheart and Anonym woman like this post
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 478
Reputácia : 51
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Matej, Iacobus, vrana and Sweetheart like this post
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Naposledy upravil Vladimir dňa Ut 31 máj 2022 - 20:29, celkom upravené 1 krát.
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej likes this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej, Tuto, vrana, Anonym woman, Patty_Pillow and Mous like this post
Týždeň mi prebehol prevažne dobre. V práci bolo kde-tu už aj menej roboty; rozbieha sa určité "uhorkové" obdobie, kedy je čas na dlhodobo odkladané resty. Napr. som sa už pustil do archivácie niektorých šanónov u nás, čo je trošku prplačka to všetko preberať, ale inokedy v roku na to nie je čas. Tiež som si včera vzal dovču pol dňa a okolo jednej som šiel domov.
Vo štvrtok bolo to študentské divadelné predstavenie, ktoré som Vám tu nedávno spomínal. Môžem podať info, že som sa nielen ako divák zúčastnil, ale navyše aj moje dojmy boli veľmi príjemné. Veľmi sa mi to páčilo. Žánrovo to bola komédia, bolo tam množstvo vtipných hlášok, absurdných situácií, hercov bolo asi deväť alebo tak nejak, pričom všetko to boli študenti miestnej univerzity. A keďže si celú hru písali oni sami a aj si ju hrali, tak si do jej komediálnych prvkov zaradili aj vulgarizmy. Ale vždy boli použité vo vtipnom kontexte, takže divák sa pri ich použití práveže z kontextu deja zasmial. Takže za mňa palec hore, bolo to veľmi dobré celé, pekná myšlienka hry. Herecké výkony... neviem tieto veci odhadnúť, nevyznám sa v tom, ale čo sa týka môjho diváckeho subjektívneho dojmu, tak sa mi ich výkony veľmi páčili... veril som im to, nezaváhal nikto ani raz a ani raz nikto nezabudol text! Takže paráda. Čo sa týka môjho psychična, je pravda, že som tam od začiatku sedel celý nesvoj, žmolil som si nervózne ruky a čakal "neodvratné", nech už je tým čokoľvek. Postupne sa však jednotlivé scény začali lepiť do seba a utvárať určitý dej, určitú pointu, takže ma to do toho diania vtiahlo a zabudol som na svoje napätie. Ak som bol potom náhodou ešte nervózny, tak skôr z deja, lebo som držal palce napríklad nejakej postave, prípadne tam bola scéna, kde sa párik hádal a tak presvedčivo to hrali, že som mal pocit, že som svedkom skutočnej hádky, a lepilo mi teda potom zase z toho.
Takže sumárne dávam známku 1*.
V mimopracovnom čase som toho robieval kúsok iba zo začiatku týždňa. Poopravoval som kopec chybičiek vo vizuále nášho fóra na mobilovej verzii. Celkom som bol dosť prekvapený, ako som túto verziu fóra zanedbal, a že sa tam nakopilo toľko chýb, ktoré prehliadanie a využívanie tej verzie fóra fakticky niekedy až znemožňovali. Tým, že som stále iba na desktopovej verzii (a celkovo nemám rád surfovanie na mobile a dranie tej jeho miniatúrnej klávesničky...), tak mi mnohé preto ušlo. Ospravedlňujem sa. Zároveň som sa pustil do kódikovania tlačidla, ktoré posiela objatie, aj na teda toto mobilové zobrazenie. Doteraz tam funguje totiž iba tradičný lajk. Tentokrát to nerobím tak strašne zložito, ťahajúc dáta z databázy na Googli Firebase. Asi 2 mesiace dozadu som sa zoznámil s "ajaxovými volaniami" či ajaxovým zasielaním požiadaviek, čo tí z Vás, čo programujete ako profíci, dávno poznáte a je to pre Vás malina, no ja som to na potvoru objavil až teda takto neskoro v rámci istého online-kurzu. V škole sme php a javascript ešte nemali totiž, to sa v prvých mojich troch semestroch nepreberá. Takže ak v tom operujem, tak len na základe "voľnočasových skúmaní". No a týmto "ajaxom" mi to tlačidlo ide spráskať oveľa rýchlejšie... dokonca v skutočnosti už je hotové a už len od stredy robím na notifikáciách, teda aby sa prihlásenému forumákovi zobrazila aj na mobilovom zobrazení fóra hláška, že mu ktosi tam-a-tam posiela objatie. Od stredy som však po večeroch akosi pasívnejší, vo štvrtok zase bolo to divadlo a včera som poobede zas vydrichmával na gauči. Takže pokračovanie v záležitosti ma čaká až teraz dnes cez víkend.
Okrem toho by som rád napísal znovu blogový článok... v duchu predsavzatia spred 2-3 týždňov, že by som chcel napísať jeden článok za týždeň. Lebo inak to Schizo.sk dosť zahnieva. Nemôžem sa stále celé roky vyhovárať, že mám na to (či na všetko) málo času. Musím si uchmatnúť ten čas, ktorý mám, a s ním naložiť čo najlepšie. Možno síce nebudem nikdy taký efektívny, ako niektorí ľudia, ku ktorým vzhliadam, no môžem byť efektívny "takým tým svojím, sebe-vlastným spôsobom". Adekvátnym mojim podmienkam. Niečo ako vyžmýkať to najlepšie z toho, čo mám k dispozícii. Nech by bolo toho v konečnom dôsledku aj málo.
Záverom, za uplynulý týždeň a k dnešnému dňu dávam známku 1. Skúsim opatrne bez mínuska tentokrát. Aj sa bojím nedať mínusko, lebo ma chytá obava, že sa just na potvoru kvôli tomu niečo pokazí.
Ďakujem Vám za prečítanie, kamarátky a kamaráti.
Prajem Vám mnoho zdravia a pokoja. Majte sa dobre.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto, Mischelll, rasto, Iacobus, vrana, Anonym woman and Patty_Pillow like this post
No nič stále zvažujem nejaký nový šachový program. Chcel by som sa venovať šachu, čo najviac a zameriam sa asi na všetko. Len neviem, že ako urobím to. Ozvem sa asi ešte v inej téme v priebehu dneška. Teším sa na šachy o druhej začínam už poriadne, lebo cítil som dnes už aj veľkú únavu. Tak som dal včera aj dnes len 10 šachových diagramov a bolo....
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej, Tuto and Patty_Pillow like this post
Strana 36 z 83 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 59 ... 83
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 11