Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 14

Strana 34 z 83 Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 58 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 34 Empty Re: Ako sa dnes máš? 14

Odoslať  rene007 St 27 apríl 2022 - 12:58

Ahojte mam sa celkom fajn. Vcera som bol v madarsku pozriet showroom ottimanufakturu to je taky dom pozostaveny z roznych kamenov stylov a farieb. Stryko si potrebuje vybrat motiv okolo okien tak sme cestovali do Szekesfehervaru. No a dnes som zatial bol v obchode nakupil co som potreboval, uvaril som si polievku, teraz periem jednu varku. Po vyvesani budem citat otca goriota dufam ze sa k tomu domozem Very Happy
A mal som ist na hospitalizaciu len kvoli pozitivnemu testu ma nezobrali. Vcera som bol na Pcrku platil som 40€ a uz je negativny. Rodina hovori aby som nesiel ze kazdy ma starosti, kazdy trpi v zivote nikto to nema jednoduche. Musim sa premoct a vzdy nieco robit aj ked sa mi nechce o tom je zivot. Tak sa drzte cauko it is perfect
rene007
rene007
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 79
Reputácia Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Matej, dzuli08, kimi2028, Iacobus, Katuska, vrana, Sweetheart and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Katuska St 27 apríl 2022 - 17:53

Ahojte. Ja sa hlasim ze uz mam skoro odpracovane tri mesiace v novej praci a som spokojna musim povedat. Nejako sa mi celkom podarilo aj zaclenit medzi ostatnych clenov takze sa tam uz necitim taka sama. ale samozrejme ze moje problemy pri ludoch mi vedia vzdy stazit zivot.... inac si konecne zacinam setrit lebo by som cchela ist na dovolenku s priatelom. Tri roky sme nikd enechodili kvoli mojmu stavu tak teraz by som zase rada videla nieco nove. Hlavne aby mi dobre bolo a bude vsetko fajn. DRzte sa a myslim na Vas. majte sa pekne
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 141
Reputácia Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, Tuto, dzuli08, kimi2028, Sweetheart and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 28 apríl 2022 - 19:17

Ahojte fórumáci! Tieto dni sú takou zvláštnosťou pre mňa. Ťažšie sa mi donútiť ísť do exteriéru, hoci je to neskôr v pohode. Dnes som dostal depot aj predpis liekov. Okrem lekára a lekárne som nikde nebol. Dávam akp., ale sláva z toho zase nie je. Dúfam, že sa v nasledujúcich dňoch dostanem do prírody. Máličko ma hnevá aj rozbitý spánkový režim. Zaspávam tak o druhej-tretej nadránom. Inak sa mám pomerne dobre, snáď sa dám už dokopy ako sa patrí. Pekný dni praje všetkým. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

Matej, rasto, kimi2028, Katuska, vrana and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 29 apríl 2022 - 12:47

Ahojte kamaráti, mám sa dobre. Mám problém trochu s depresiou a zlou koncentráciou, čo ma teší. Vzhľadom ku tomu, že nemám žiadne povinností, tak je to všetko v poriadku. Váš Kimi starne. Very Happy Už sa neviem na nič sústrediť, síce považuje sa to za varovný príznak, ale mám to už 3-4 mesiace a nič zlé sa nedeje. Som strašne z toho celý dopletený. Hold aj taká býva naša choroba a treba sa naučiť s tým žiť. Učím sa to a zvykám si na nové obmedzenia, ale je to náročné a nefunguje to podľa predstáv. Koncentrácia je zhruba len na 30 minút, počas lepších dní max. 45 minút. Chcel by som aj robiť niečo so sebou, ale nedarí sa mi to veľmi. Prispôsobil som tomu aj denný režim, ale vzhľadom na veľkú únavu nedarí sa mi to veľmi dodržiavať. Chýbajú už aj vôľové vlastností…

Napr. vezmite si posledný môj týždeň. Čo som urobil? Nič moc, v šachu neviem určiť si koncepciu, aby nebolo to celé zle a tak nenapredujem. Za všetko môže aj spomínaná únava. Tak oddychujem hlavne pri notebooku a TV. Mohlo by to byť aj lepšie, ale čo sa dá robiť. Aspoň žijem a dýcham. Teší ma, že posledné dní sa mi darí vytiahnuť sa vonku na 30-40 minútové prechádzky. To tiež pomáha….
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Tuto, Katuska and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 1 máj 2022 - 17:52

Ahojte kamaráti, dnes je to výborné. Mám veľkú radosť z teplého počasia, čo sme využili s otcom na prechádzku okolo neďalekého jazera. Dnešný výlet sa mi veľmi páčil a dúfam, že teplo bude aj v najbližších dňoch. Tiež je dobre to, že našiel som si čas, aby som si prehral niečo zo šachovej knihy. Ide o partie Aljechina, ktoré boli veľmi zaujímavé. Ja nerozumiem tým šachom, ktoré hrával, ale kľúčové kombinácie som videl bez nápovedy. Posledné dní trávim však menej pri TV, čo by som chcel zmeniť… Pekný zbytok víkendu a príjemné slnečné dní prajem. Hoci neviem, či sa nepokazí náhodou počasie….
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, tyx81 and vrana like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 3 máj 2022 - 8:55

Ahojte kamaráti, dúfam, že sa máte dobre a aj vedie sa vám dobre. U mňa je to celkom dobre, bodaj by nie, keď dní na ktoré som čakal sa blížia. Je čoraz teplejšie a teplejšie, čo sa mi páči a aj využívam to na prechádzky po vonku. Zatiaľ väčšinou len v tričku a dlhých nohaviciach. Včera som testoval aj sandále bez ponožiek a dalo sa celkom. Prechádzka bola veľmi príjemná a nebola vôbec mi zima. Denný režim? Pravdaže. Hoci mohol by byť aj lepší, ale nič sa nedá robiť. Duša nechce hniť pri TV a tak trávi čas za notebookom. Tiež sú aj šachy 2-3 partie na šachovnici. Celkom sa mi páči. Len prinútiť sa pozerať TV. Pekné dní, plné pohody praje Kimi...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Katuska Ut 3 máj 2022 - 17:50

Ahojte. Aj ja sa tesim prijemnemu pocasiu lebo aj ked prsi je prijemne uz je proste iny vzduch a viac teplo. Zachvilu budem moct nosit saty super Smile inac sa mam dobre uzivam si dni ako sa da a prosim Boha aby mi dobre bolo co najdlhsie. Onedlho pojdem zase k psychiatricke lebo uz nemusim chodit kazdy mesiac ale dali sme to uz ze kazde tri nakolko sa zda ze stav je zastabilizovany... tak sa majte pekne a rada citam vase prispevky Smile
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 141
Reputácia Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, tyx81 and vrana like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 4 máj 2022 - 8:49

Ahojte forumáci, moji milí. Je mi celkom dobre, ale mám isté ťažkostí. Lieky meniť však nechcem, tak si musím poradiť sám ako viem. Mohlo by to fungovať nejako. Len chcelo by sa to rozhýbať. Musím skvalitniť denný režim v rámci svojich možností, aby som sa neprepínal veľmi. Chce to harmonogram a ten dodržiavať prísne. Ako budem to dodržiavať, keď pevná vôľa je v háji zelenom? Tak uvidíme, čo táto zmena prinesie. Chcel by som byť hlavne viac za TV.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 7 máj 2022 - 10:20

Ahojte. Smile

Na uplynulý týždeň som si zadal viacero úkolov a cieľov, no, žiaľ, len máločo sa mi reálne podarilo splniť. Začalo to hneď pondelkom, kedy som dal bokom všetok harmonogram a po práci som spráskal jeden excelový programček pre šéfku, ktorý jej uľahčí resp. uľahčuje istú prácu. Hocikedy sa totiž vyskytne nejaký nápad, že čo by sa dalo zautomatizovať, a potom sa k tomu chcem podujať. Daňou za to však bolo to, že som sa tomu kódikovaniu venoval až do pol jednej v noci, a teda som nielen nerobil nič z harmonogramu, ale som sa ešte aj nevyspal. Teším sa aspoň, že programček funguje a robí to, čo od neho šéfka očakávala. V ďalšie dni sa už so mnou akosi ťahala nejaká tá únava, pričom dosť ma rozbíjalo počasie, ktoré bolo zamračené a pršavé. Horšie však bolo, že som na svoje vytýčené úkoly už nenabehol (okrem niekoľkých zopár). Málo som spal, asi 3-4 hodinky denne, prakticky až do dnešnej noci, kedy som sa vybuval pekných 10 hodín. Very Happy V snahe dívať sa na vec optimisticky ma teší aspoň to, čo sa podarilo... trebárs že som sa objednal a hneď získal termín u zubárky na preventívku. Bol som na nej vo štvrtok, spravila 2 kazíky, rontgen a kameň. Na tento rok už hotovo. Dojatie

Tým viacdňovým nevyspaním som si asi oslabil imunitu a vo štvrtok som na potvoru dostal nádchu... a ja keď mám nádchu, tak som úplne odpálený. Nie je to preto, že by som bol taký precitlivelý, ale naozaj preto, lebo mávam vtedy silnú tzv. "clusterovú" bolesť hlavy, kedy mi impulzívne vystreľuje bolesť do pravého oka a do pravého spánku. A okrem toho mi to spôsobuje silné slzenie pravého oka s prakticky neustálym plačom a soplením z pravej dierky. To sa proste tak nedá pracovať, navyše vtedy neviem ani do monitoru pozerať a zaostrovať na texty. Preto som poprosil na piatok o "sick day", a bol som od 10tej v piatok doma. Je super, že hoci mávam nádchu naozaj veľmi paralyzujúcu, má výhodu, že mi trvá strašne krátko - jeden, najviac dva dni. Takže dnes ma síce bolí ešte hlava, ale už to nie je tá typická "clusterova" bolesť... a tiež neslzím, ani mi netečie voda z nosa. jumping Ľudia na mňa na prechode strašne zazerali, že prečo plačem (lebo na okolie to tak naozaj pôsobí), a šírilo sa vôkol mňa šuškanie, že či nie som "nakazený", tak aj preto som sa vypýtal domov. Aby som nevzbudzoval u ľudí pohoršenie, že som v práci a pritom je zjavné, že nie som fyzicky ok. Rutinne som si spravil aj tamten test doma... ten bol negatívny. Embarassed

V práci okrem toho, zdá sa, všetko ok. Vzťahy v poriadku. Škola... tá teda, ako som spomenul voľakde, je prerušená. Vypisujem si už dlhšie rôzne stratégie do viacerých wordov, ako si zariadiť veci tak, aby som takýto typ školy popri plnému pracovnému úväzku zvládal. Už je máj a ja stále nie som napevno presvedčený, že to dám. Problém je naďalej ten istý, a síce časový manažment. Samotné učebné látky a zadania po kognitívnej stránke zvládam a chápem, tu nie je prekážka, ale ťažkosť je v tom manažovaní času, v ktorom okrem kombinácie pracovného zaťaženia a školských povinností vystupuje tá zlovestná premenná, ktorou je moja potreba sa pasívnym spôsobom odreagovať od vyťaženia v práci. Ak by som makal pekne po práci zakaždým na škole, nie je problém to časovo stíhať. Vždy sa ukáže však moja slabosť v tom, že príliš veľakrát sa potrebujem odreagovať od toho, čo bolo počas dňa, pasívnym večerom. Ísť každý deň na plné sústredenie v práci a potom ešte aj večer, kým nejdem spať... to je taký ten "štýl Elona Muska" Smile ... a hoci tento štýl strašne obdivujem a strašne po ňom túžim, zdá sa, že ešte som neobjavil taký ten povestný kľúč k tomu, ako to docieliť aj u seba samého. Smile Rôzne sa k tomu podujímam viacerými hĺbaniami v tých spomenutých wordoch, ktoré obsahujú aj konkrétne postupy a harmonogramy, ktoré následne testujem počas týždňov, no nie je to ešte ono. Preto som vravel na začiatku, že je už máj, nový akademický rok začne, ani sa človek nenazdá, a ja ešte stále nemám objavený funkčný harmonogram, na ktorom by som vedel efektívne fungovať dlhodobo a stabilne. Záchod Už to vidím, že príde september a ja do toho pôjdem znovu štýlom "veď sa uvidí", alebo štýlom "pokus číslo x+1". laughing

Ako sa teda vlastne mám? Zhruba asi dobre... dal by som na dnes známku 1- a za uplynulý týždeň asi dvoječku. Vylámané zuby

Ďakujem Vám, priatelia, za prečítanie.
Prajem Vám mnoho zdravia, stability a pokoja v mysli. A tiež prajem príjemný víkend. community together

S úctou
matej
Huge smiley

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 34 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk

Tuto, rasto, Iacobus, tyx81, Katuska and vrana like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

The author of this message was banned from the forum - See the message

The author of this message was banned from the forum - See the message

Odoslať  kimi2028 Po 9 máj 2022 - 7:34

Ahojte kamaráti, mám sa veľmi dobre, ale nasledujúce dní boli veľmi unavujúce. Išiel som až na západ Slovenska (Madunice) a z tamade na noc do Bratislavy ku sestre. Cestovanie nebolo najlepšie, keďže cesta sa urýchliť nedá a máme ju ďalekú. Bolo treba cestovať za nejakých 40 hodín 11 hodín, čo nepridalo mi na sviežosti. Tak s rodičmi zvládli sme to nejako. Som rád tomu, že som mohol byť na oslave jedného rôčka sestrinho mrňata. Teraz môžem zapnúť TV už, pri ktorej budem oddychovať. Mám veľmi veľa restov...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, Iacobus, Katuska, Sweetheart and Anonym woman like this post

hug0