Ako sa dnes máš? 14
Strana 34 z 83 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 58 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 14
A mal som ist na hospitalizaciu len kvoli pozitivnemu testu ma nezobrali. Vcera som bol na Pcrku platil som 40€ a uz je negativny. Rodina hovori aby som nesiel ze kazdy ma starosti, kazdy trpi v zivote nikto to nema jednoduche. Musim sa premoct a vzdy nieco robit aj ked sa mi nechce o tom je zivot. Tak sa drzte cauko
rene007- Domáci člen
- Počet príspevkov : 79
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, dzuli08, kimi2028, Iacobus, Katuska, vrana, Sweetheart and Anonym woman like this post
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, dzuli08, kimi2028, Sweetheart and Anonym woman like this post
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, rasto, kimi2028, Katuska, vrana and Sweetheart like this post
Napr. vezmite si posledný môj týždeň. Čo som urobil? Nič moc, v šachu neviem určiť si koncepciu, aby nebolo to celé zle a tak nenapredujem. Za všetko môže aj spomínaná únava. Tak oddychujem hlavne pri notebooku a TV. Mohlo by to byť aj lepšie, ale čo sa dá robiť. Aspoň žijem a dýcham. Teší ma, že posledné dní sa mi darí vytiahnuť sa vonku na 30-40 minútové prechádzky. To tiež pomáha….
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Tuto, Katuska and Sweetheart like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej, tyx81 and vrana like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, tyx81 and vrana like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Na uplynulý týždeň som si zadal viacero úkolov a cieľov, no, žiaľ, len máločo sa mi reálne podarilo splniť. Začalo to hneď pondelkom, kedy som dal bokom všetok harmonogram a po práci som spráskal jeden excelový programček pre šéfku, ktorý jej uľahčí resp. uľahčuje istú prácu. Hocikedy sa totiž vyskytne nejaký nápad, že čo by sa dalo zautomatizovať, a potom sa k tomu chcem podujať. Daňou za to však bolo to, že som sa tomu kódikovaniu venoval až do pol jednej v noci, a teda som nielen nerobil nič z harmonogramu, ale som sa ešte aj nevyspal. Teším sa aspoň, že programček funguje a robí to, čo od neho šéfka očakávala. V ďalšie dni sa už so mnou akosi ťahala nejaká tá únava, pričom dosť ma rozbíjalo počasie, ktoré bolo zamračené a pršavé. Horšie však bolo, že som na svoje vytýčené úkoly už nenabehol (okrem niekoľkých zopár). Málo som spal, asi 3-4 hodinky denne, prakticky až do dnešnej noci, kedy som sa vybuval pekných 10 hodín. V snahe dívať sa na vec optimisticky ma teší aspoň to, čo sa podarilo... trebárs že som sa objednal a hneď získal termín u zubárky na preventívku. Bol som na nej vo štvrtok, spravila 2 kazíky, rontgen a kameň. Na tento rok už hotovo.
Tým viacdňovým nevyspaním som si asi oslabil imunitu a vo štvrtok som na potvoru dostal nádchu... a ja keď mám nádchu, tak som úplne odpálený. Nie je to preto, že by som bol taký precitlivelý, ale naozaj preto, lebo mávam vtedy silnú tzv. "clusterovú" bolesť hlavy, kedy mi impulzívne vystreľuje bolesť do pravého oka a do pravého spánku. A okrem toho mi to spôsobuje silné slzenie pravého oka s prakticky neustálym plačom a soplením z pravej dierky. To sa proste tak nedá pracovať, navyše vtedy neviem ani do monitoru pozerať a zaostrovať na texty. Preto som poprosil na piatok o "sick day", a bol som od 10tej v piatok doma. Je super, že hoci mávam nádchu naozaj veľmi paralyzujúcu, má výhodu, že mi trvá strašne krátko - jeden, najviac dva dni. Takže dnes ma síce bolí ešte hlava, ale už to nie je tá typická "clusterova" bolesť... a tiež neslzím, ani mi netečie voda z nosa. Ľudia na mňa na prechode strašne zazerali, že prečo plačem (lebo na okolie to tak naozaj pôsobí), a šírilo sa vôkol mňa šuškanie, že či nie som "nakazený", tak aj preto som sa vypýtal domov. Aby som nevzbudzoval u ľudí pohoršenie, že som v práci a pritom je zjavné, že nie som fyzicky ok. Rutinne som si spravil aj tamten test doma... ten bol negatívny.
V práci okrem toho, zdá sa, všetko ok. Vzťahy v poriadku. Škola... tá teda, ako som spomenul voľakde, je prerušená. Vypisujem si už dlhšie rôzne stratégie do viacerých wordov, ako si zariadiť veci tak, aby som takýto typ školy popri plnému pracovnému úväzku zvládal. Už je máj a ja stále nie som napevno presvedčený, že to dám. Problém je naďalej ten istý, a síce časový manažment. Samotné učebné látky a zadania po kognitívnej stránke zvládam a chápem, tu nie je prekážka, ale ťažkosť je v tom manažovaní času, v ktorom okrem kombinácie pracovného zaťaženia a školských povinností vystupuje tá zlovestná premenná, ktorou je moja potreba sa pasívnym spôsobom odreagovať od vyťaženia v práci. Ak by som makal pekne po práci zakaždým na škole, nie je problém to časovo stíhať. Vždy sa ukáže však moja slabosť v tom, že príliš veľakrát sa potrebujem odreagovať od toho, čo bolo počas dňa, pasívnym večerom. Ísť každý deň na plné sústredenie v práci a potom ešte aj večer, kým nejdem spať... to je taký ten "štýl Elona Muska" ... a hoci tento štýl strašne obdivujem a strašne po ňom túžim, zdá sa, že ešte som neobjavil taký ten povestný kľúč k tomu, ako to docieliť aj u seba samého. Rôzne sa k tomu podujímam viacerými hĺbaniami v tých spomenutých wordoch, ktoré obsahujú aj konkrétne postupy a harmonogramy, ktoré následne testujem počas týždňov, no nie je to ešte ono. Preto som vravel na začiatku, že je už máj, nový akademický rok začne, ani sa človek nenazdá, a ja ešte stále nemám objavený funkčný harmonogram, na ktorom by som vedel efektívne fungovať dlhodobo a stabilne. Už to vidím, že príde september a ja do toho pôjdem znovu štýlom "veď sa uvidí", alebo štýlom "pokus číslo x+1".
Ako sa teda vlastne mám? Zhruba asi dobre... dal by som na dnes známku 1- a za uplynulý týždeň asi dvoječku.
Ďakujem Vám, priatelia, za prečítanie.
Prajem Vám mnoho zdravia, stability a pokoja v mysli. A tiež prajem príjemný víkend.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto, rasto, Iacobus, tyx81, Katuska and vrana like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej, Iacobus, Katuska, Sweetheart and Anonym woman like this post
Strana 34 z 83 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 58 ... 83
» Ako sa dnes máš? 7