Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 14

Strana 33 z 83 Previous  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 58 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 33 Empty Re: Ako sa dnes máš? 14

Odoslať  Anonym woman Ut 12 apríl 2022 - 20:58

Ahojte, dlhšie som sa neozvala, asi som sa nemala čím pochváliť, vybavujem invalidný, snažím sa už asi od konca októbra, buď prišla hospitalizácia alebo doktori nemali čas. Naši ma už niekoľko ráz vyhodili, tak budem už musieť ozaj ísť tento víkend do podnájmu lebo sa to dáko nedá vydržať. Rodičia len na rodnom liste. Na sťahovanie sa teším a v kútiku duše dúfam, že okrem čiastočného invalidného zo SR bude aj niečo z Čiech, keďže som tam tiež pracovala, inak nepokryjem náklady na základné potreby a asi budem nedobrovoľný bezdomovec, keď dôjdu posledné úspory Very Happy No Alventa je fajn Smile
Anonym woman
Anonym woman
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 119
Reputácia Reputácia : 51
Dátum registrácie : 02.10.2021

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Tuto, vrana and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Katuska Ut 12 apríl 2022 - 22:34

Ahojte. Ja som sa troska ukludnila co sa vztahov tyka. Myslim si ze niektori si uz vsimli ze si nastavujem hranice a respektuju to. Niektori stale skusaju ma vtiahnut naspat do tej submisivnej podoby ale drzim sa. aj ked niekedy sa cela klepem ked mam povedat nie ale skusam to ...Lebo takto sa uz neda zit ze sa mi pomaly uz fakt idu vysrat na hlavu niektori. Len nechapem co su to za ludia ze beru a beru bez ohladu na toho druheho proste len oni existuju. keby som ja videla ze niekto je na tom zle bolo by mi ho luto a a ni by mi nenapadlo ho vyuzivat alebo co. Som rada ze sa vraciam zase do svojej povodnej drsnejsej podoby a dufam ze lieky budu drzat nadalej tak ako doteraz a ze mi bude cim dalej tym lepsie...majte sa pekne
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 141
Reputácia Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, Tuto, dzuli08, kimi2028, Iacobus, tyx81, vrana and like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 So 16 apríl 2022 - 9:09

Ahojte kamaráti, tak mám sa celkom dobre. Prišla sestra s malým a manželom na návštevu. Teším sa tejto spoločnosti veľmi. Malý sa naučil robiť už psie kusy, tak sa dá na ňom dobre zasmiať. Nemá vôbec rád, keď sa smejú mu, tak sa musíme krotiť. Snáď prežije to u nás v zdraví. Čo robím? Tak nič také, snažím sa venovať tomu malému, čo najviac. Som aj za notebookom na internete. Na záver kamaráti dovoľte mi, aby som vám poprial veselé veľkonočné sviatky. Ženám prajem veľa vody, chlapom bohaté výslužky...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Matej, Tuto, tyx81, Katuska, vrana, Sweetheart and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  tyx81 So 16 apríl 2022 - 9:27

Ahoj vsetci , ja v pohode -robimm jak ďas vetsinou 10 tky v sklade, takze ani nevnimam co sa deje okolo- v podstate som spokojny... da sa aj tak, drzte sa it is perfect
tyx81
tyx81
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 287
Reputácia Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin

Matej, Tuto, vrana, Sweetheart and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus So 16 apríl 2022 - 14:49

Dobrý deň prajem,

tieto sviatky som s bratom pri starej mame. Užívame si spoločné chvile. Starej mame dochádzajú sily, asi som spomínal nedávno jej diagnostikovali rakovinu. Ale psychicky to nesie dobre, aspoň sa tak zdá. Ale verim, že to dobre skončí, hoci má vyšší vek. Je to zvláštny pocit. Som, samozrejme, smutný z toho celého, máme veľmi dobrý vzťah. A tak. Nebudem to už hlbšie analyzovať.

Od rána sme jej pomáhali s prípravami na sviatky. Varenie, pečenie, upratovanie atď. Teraz si trochu oddýchnem. Prečítam si knihu. Začínam sUmbertom Ecom.

Prajem vám pekné sviatky. Pozdravujem, J.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

Matej, Tuto, kimi2028, tyx81, Katuska, vrana and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  rene007 So 16 apríl 2022 - 17:25

ahojte vsetci! Dnes docela dobry den na obed spenat od mamky potom som vysaval a pral. Tesim sa vecer na zelo pridite co v najvacsom pocte Smile
rene007
rene007
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 79
Reputácia Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, Tuto, Iacobus, vrana, Sweetheart and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Juraj Ut 19 apríl 2022 - 20:15

Ja mám už dlhší čas (začalo to v lete minulého roka) jeden problém, ktorý ma dosť trápi a ktorý znižuje kvalitu môjho života. Začína to vo večerných hodinách, keď nič nerobím. Napadne mi nejaká myšlienka. Väčšinou je to tak, že nech sa akokoľvek snažím, tak tú myšlienku nedokážem opísať. Ale niekedy sa mi to podarí. Napríklad teraz som trochu chorý a včera večer mi napadlo, že budem mať ťažký priebeh choroby a že sa kvôli tomu nevyspím. Ale môže to byť aj niečo úplne iracionálne. Napríklad mám doma plastikový model lietadla Spitfire a podľa návodu na stavbu má mať dvojfarebnú kamufláž. A mne raz napadlo, že tá jedna farba je daná a tá druhá môže byť akákoľvek farba z veľkého množstva modelárskych farieb. A tá predstava, že to môže byť akákoľvek z veľkého množstva farieb, bola niečo neznesiteľné. Proste príde nejaká myšlienka a vtedy to začne. Začne mi byť veľmi zle. Je to veľmi intenzívny, veľmi nepríjemný a ťažko opísateľný stav. Asi najlepšie ho opíšem tak, keď poviem že veľmi podobné stavy som mával, keď som bol malý, mal som vysoké horúčky a bolo mi zle. Tak takéto niečo to je. Ak ste v detstve mávali teploty a bolo vám zle, tak možno chápete ako mi je. Inak keď som to opisoval psychiatričke, tak mi vôbec nevedela poradiť, dokonca ani nechápala o čo ide, asi preto lebo takýto stav nikdy nemala. Mám dojem že keby som začal pravidelne športovať, tak by to mohlo prejsť. Myslím že to začalo preto, lebo už tri roky vôbec nešportujem a som strašne zoslabnutý. Len problém je, že na to aby som chodil do posilovne nemám peniaze a ani sa mi to veľmi nechce, lebo lieky ma tlmia. Teraz keď sa presťahujem na dedinu, tak skúsim začať jazdiť na horskom bicykli, možno to pomôže. Ak nie, tak to bude vážne zle.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 679
Reputácia Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Turčianska záhradka

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg

Tuto and vrana like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 20 apríl 2022 - 17:06

Ahojte kamaráti, mám sa celkom dobre. Tak návšteva odišla už domov, čo ma mrzí, ale ten týždeň bol veľmi fajn. Potreboval som takú zmenu. Malý chýba mi už poriadne o 2-3 týždne sa teším už na neho, že uvidím ho opäť. Sestra s manželom chystajú totiž narodeninovú oslavu malému a my sa prídeme na neho pozrieť. Denný režim je jedna bieda. Dnes som bol hlavne na internete veľmi veľa času. Zajtra začnem už aj pozerať viac TV. Nielen venovať sa šachu. Mám niečo rozvrhnuté tak sa musím naučiť dodržiavať to. Jednoducho pri seriáloch by som mal tráviť 3-6 hodiny, šachu 1 hodinu, filme 2 hodiny, športe v TV (voliteľné) – 3 hodiny, počítačových hrách (voliteľné) 2 hodiny, na internete 3 hodiny.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, vrana and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 22 apríl 2022 - 12:06

Ahojte dnes zhruba dobre. Denný režim snažím sa dodržiavať len musíme nabiehať na neho priebežne a zvyšovať čas za TV. 4-5 hodín za TV dám v pohode. Horšie je, že by malo byť tých hodín minimálne 8-9. Teraz sa venujem aj šachu, kde vyhľadávam zaujímavé diagramy ako aj partie pre skupinový facebook. S tou prácou som spokojný celkom. Len musím vymyslieť aj nové šachové články, keďže staré dochádzajú. To tiež zaberie istý čas, kým niečo napíšem... Problém je ten, že mám napísaných okolo 70 článkov a nemám nejako zaujímavé témy, ale vymyslím...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, Katuska, vrana, Sweetheart and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 24 apríl 2022 - 0:29

Ahojte.

Mám sa ako-tak. Trošku ma zase potrápili depresívne príznaky. Včera večer som opäť trochu plakal, čo ma priviedlo k myšlienke, že pravdepodobne musím opäť cvičiť. V poslednom čase som posilňovacie cvičenie činkami výrazne zredukoval. Bolo to čiastočne aj kvôli ľavému ramenu, ktoré som si trochu zranil pri takomto cvičení a chcel som mu dať čas na zotavenie. Lenže akosi sa nie a nie k posilňovaniu vrátiť, a hoci som verný aspoň strečingu, na depresívne prejavy to nestačí. Už dostatočne sa mi za posledné necelé 2 roky potvrdilo, že mi to posilňovanie na depresiu skrátka pomáha. Je pravda, že v knižkách viacej odporúčajú na depresiu čosi aeróbne, napr. beh. Aj som sa zo začiatku strachoval, že mi teda posilňovanie v tejto veci nepomôže, no časom sa mi potvrdilo, že funguje aj ono. A teraz kedykoľvek mám dlhšiu fázu, že ho necvičím, tak sa mi depresia vymkne spod kontroly. Takže, ak sa vrátim späť k pôvodnej myšlienke odstavca, cítim, že musím ten "vlak" posilňovania zase rozbehnúť. Až ma šokuje ale, ako rýchlo dokážem stratiť dobré návyky. Prakticky mi stačí len malý počet dní, kedy "dobrý návyk nerealizujem", a už sa mi celý návyk totálne rozpadáva. Aj preto mi vždy padlo vhod cvičiť každý deň určitý tréning posilňovania, než napr. každý druhý deň. Ani systém dvoch cvičiacich dní a jedného necvičiaceho mi nerobil dobre, resp. hneď som javil známky toho, že sa "rozbehnutý vlak" prudko zastavuje. A jeho opätovné rozbehnutie je následne tvrdý oriešok. Skrátka bolo pre mňa od začiatku jednoduchšie cvičiť každý deň, než cvičiť s pauzami. To sa mi stalo síce pozitívom pre psychiku a pre zachovanie návyku, no vyberalo si to daň v podobe niekedy prehnanej fyzickej únavy, a tiež teda utrpelo aj to moje spomínané ľavé rameno, ktoré som skrátka presilil. Embarassed

No v konečnom dôsledku, nech už takto rozoberám plusy či mínusy akokoľvek, faktom je, že cvičiť musím. Včera, keď som plakal, som si to uvedomil dostatočne jasne. Tieto moje stavy sú pravdepodobne zbytočné... v zmysle, že sa dajú takto odstrániť. To, akým myšlienkam a emóciám v tých stavoch čelím, to je pravdepodobne naozaj len vinou tej celkovej nálady. Môj obľúbený rečník a psychoterapeut R. Carlson vždy hovoril, že sa to deje len kvôli tej nálade, a že v danej nálade ani nemôžeme rozmýšľať inak. A že je potrebné vtedy odložiť všetky závery a rozhodnutia, lebo sa pod vplyvom daného rozpoloženia skrátka nemôžeme rozhodnúť adekvátne. A že ak tomu neveríme, tak si máme schválne počkať na náš normálny, zdravý stav... a uvidíme, či sú naše problémy z čias depresívnej nálady ešte "nažive" - lebo ak išlo o skutočné problémy, tak budú existovať aj pri dobrej nálade (vtedy ich budeme zároveň vedieť adekvátnejšie a efektívnejšie riešiť), a ak sa ukáže, že pri dobrej nálade neexistujú, tak je to potvrdením správnosti pôvodnej rady, že sa v depresívnom rozpoložení nemáme pokúšať vydumať nejaký záver či rozhodnutie. Lebo išlo o čosi fiktívne, čosi, čo bolo vytvorené a živené od samého začiatku skrz-naskrz naším depresívnym rozpoložením. No a ak to takto je, a moje ťažkosti sú vlastne len virtuálne v rámci depresívneho rozladenia, tak ak viem, že mi posilňovanie pomáha tomuto rozladeniu zamedziť, tak sa mu musím odhodlať venovať. Odmenou mi bude, že sa odstránia tie virtuálne ťažkosti, pričom témy, ktorých sa ony týkajú a ktoré sú objektívne relevantné, budem schopný nahliadať s efektívnejším porozumením a s efektívnejšou schopnosťou ich riešiť. Lebo povedzme si rovno... nechať sa umárať úzkosťou, frustráciou, plačom, pesimizmom, pocitom bezmocnosti... to je k ničomu. To je niečo, o čom sa rozhodne nedá povedať, že by to bol efektívny prístup k tej-ktorej problematickej téme. Embarassed

Takže takto sa nejak mám. Objektívne dobre, subjektívne motkajúc sa z lepších stavov do tých zlých, a naspäť. Smile

Dnes som mal inak trošku pasívnejší deň. Doobeda som bol hlavne na fóre, tiež na nejakých iných weboch. Pral som tri várky. Poobede som si prečítal knižku "Co jsem řekl své dceři o ekonomii" od gréckeho ekonóma J. Varufakisa. Prekvapilo ma milo, že som ju dal za jedno poobedie, niečo vyše 200 strán. Ale išlo skôr o malý formát knižky, menší než A5, a zároveň na jednotlivých stranách nebolo až tak veľa textu. Obsahovo ma to jednoznačne obohatilo. Išlo o výrazne ľavicový pohľad na ekonómiu, ktorý som aj všeobecne žiadny dosiaľ v populárno-náučnej podobe nečítal. Myslím si, že mi to rozšírilo obzory a spoznal som všelijaké zaujímavé súvislosti, ktoré čitateľovi do veľkej miery vedia pomôcť pochopiť povahu sveta, v ktorom dnes žijeme... Dojatie 2

Ďakujem Vám za prečítanie, kamaráti. Želám Vám všetko dobré a tiež peknú nedeľu. Smile

S úctou
matej
Huge smiley

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 33 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk

kimi2028, Katuska and vrana like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 24 apríl 2022 - 9:30

Všetko najlepšie k narodeninám, @EnaXnaY! jumping cool dancing

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 33 Birthd12

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 33 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk

Katuska and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  EnaXnaY Po 25 apríl 2022 - 11:55

Matej napísal:Všetko najlepšie k narodeninám, @EnaXnaY! jumping cool dancing

Ďakujem veľmi pekne Wink

viac na dzio.sk Wink

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 33 Dzio
EnaXnaY
EnaXnaY
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1338
Reputácia Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Bydlisko Bydlisko : Trebišov

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium

https://www.dzio.sk

Matej and vrana like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 33 z 83 Previous  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 58 ... 83  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: