Ako sa dnes máš? 14
Strana 31 z 83 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 57 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 14
Mám sa približne dobre; som v akomsi relaxačnom móde. Snažím sa dnes príliš nerozmýšľať, nerobiť si starosti, byť tak trochu vedome pasívnejší. Hoci trošku aktivity vyvíjam, napr. dal som prať, a tak. Z práce som si požičal novú knižku... je to klasika od Carnegieho "Ako sa zbaviť starostí". Táto kniha je už na trhu, samozrejme, veľmi dlho a hoci v nej obsiahnuté rady sú už aj dosť známe z iných, novších self-help knižiek, aj tak mi v súčasnosti napĺňa takú mini-potrebu si čítať pozvoľna o tom, ako sa viac uvoľniť. Dnes som vydrichmával až do pol desiatej, takže som sa trochu možno dobil po fyzickej stránke, a čo sa týka psychickej, na tej teda ešte musím popracovať, a to možno aj s pomocou spomenutej knižky.
Veci v práci prebehli zhruba obstojne. Stres bol naďalej a aj som to vnímal celé ako jeden z najťažších týždňov za posledné mesiace. To sa od môjho posledného príspevku nezmenilo. Ale na víkend som nastúpil s tým, že viaceré veci, ktoré boli akosi najstresujúcejšie, sa podarili dokončiť. Na online-poradách, čo som mal v práci v rámci istého projektu, tak sa mi podarilo vcelku odkomunikovať veci ok, pričom som z toho mal aj celkom dobrý pocit nakoniec. Mojou nevýhodou naďalej zostáva to, že sa mi ťažšie vyjadruje ústne, pokiaľ mám ústne niečo vysvetľovať spontánne, bez predprípravy. Oveľa lepšie sa mi vyjadruje písomne. Preto aj v rámci práce všetko riešim cez maily - radšej vysvetlím vec v maili, než po telefóne. Moja šéfka je zase úplný opak, ona sa spontánne vyjadruje veľmi ľahko a plynulo, zatiaľ čo pri písaní mailu má pocit, že píše sloh do školy a to jej robí ťažkosť. Náprotivky na porade si teda moje chabé rétorické schopnosti určite dobre všimli, ale napokon zo mňa vydolovali tú myšlienku, ktorú som chcel vlastne povedať, a tá sa zatiaľ vždy ukázala, že má určitú výpovednú hodnotu do debaty a do zápisnice. Keď sa k tomu pridá, že náprotivky mali lepšiu náladu, než v minulotýždňový štvrtok, keď sme boli spolu fyzicky v BA, tak môžem zhodnotiť a potvrdiť, že som odchádzal z veci s dobrým pocitom. Ďalšiu poradu máme zas v budúcu stredu.
Čo sa týka Tvojej otázky, @relouth, nemyslím si, že by som v tejto veci nasledoval nejaký úspech, či už pseudo alebo nepseudo. Skôr je to vec zaúkolovania zo strany mojich nadriadených vo viacerých oblastiach mojej agendy. Neviem, ako to chodí v iných firmách, ale u nás si neviem predstaviť, že by som mal nejaké možnosti im odvrávať a odmietnuť splniť to, čo mi zadali, a to len preto, aby som mal v živote menej stresu. To jedine zmeniť prácu na nejakú... no ani neviem, v ktorej práci je málo stresu. Všade má každý slušne toho naložené, mám pocit. Momentálne, kým nie som tak dobrý v programovaní, aby som sa tým mohol živiť, tak si myslím, že by hľadať inú prácu a začínať niekde od nuly a v úplne inom kolektíve nebolo z mojej strany rozumné. Navyše, dá sa povedať, že 70% mojej agendy ma vlastne baví a rád ju robím... iba tých asi 30% sú také, že ma buď nebavia, alebo sú zdrojom nadmerného stresu. Ale to je asi bežná situácia v populácii. Takže nie je to nejaké nasledovanie úspechu... Skôr len situácia, keď sa toho na človeka dočasne trochu navalí a musí sa tak trochu ohrkať, kým sa veci zase nejak skonsolidujú.
Čo sa týka rodičov, zdá sa, že vďaka Bohu to covidové ochorenie prežívajú veľmi dobre. Teploty už nemajú, tatino ani kašle, iba mamina trochu kašle a soplí. Takže som strašne vďačný a rád. Sú naďalej ešte v izolácii a dávajú si nejaké lieky, čo im lekárka predpísala na diaľku. Veľmi dúfam, že už čoskoro budú negatívni a bude to ok.
Dnes som si zaumienil tak trochu vypnúť a relaxovať. Čo to presne znamená, ešte neviem. Určite plánujem isté úseky cielenej pasivity, ktoré môžu byť nanajvýš spojené s čítaním knižky na gauči. A čo ďalšie, to sa uvidí; ponechám deň na voľnobeh.
Ďakujem Vám, priatelia, za vypočutie. Prajem Vám mnoho zdravia a pokoja. Majte sa dobre.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
rasto, kimi2028, tyx81 and vrana like this post
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
tyx81- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 287
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej likes this post
Druhá vec sú šachy, ktoré mám veľmi rád, ale odišiel som už do šachového dôchodku zo zdravotných dôvodov. Môžem sa už len baviť šachom na internete, či pri televízií. Je to moja zábava a patrične si ju užívam. Dnes som pozeral šachové videá na youtube a pozriem asi aj šachové vecí na TV, aby sa mi počítalo. Dnes nebudem robiť kreatívnu šachovú činnosť a to tvorbu šachového repertoáru ani hrať na internete.
Tretia vec sú krížovky. Mám rád krížovky rôzneho druhu, ale v súčasnosti môžem sa venovať len klasickým krížovkám. Vyplňovať to je pre mňa niekedy obtiažne, ale dá sa to celkom. Mám radosť z každej jednej vyriešenej krížovky. Včera som si bol jeden krížovkársky magazín kúpiť.
Štvrtá vec je TV. Momentálne nepozerám ju veľmi, tak hodinu až dve (šachy nerátam). Rátam len filmy, seriály, či športové priame prenosy. Toho by mohlo byť viacej len musím sa venovať tomu. Budeme meniť asi set-box tak možno sa to zmení, keď budeme mať tiež archív aj v obývačke...
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej and vrana like this post
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 478
Reputácia : 51
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Matej, dzuli08, kimi2028, vrana and Anonym woman like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
majte sa pekne
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
kimi2028, vrana and Anonym woman like this post
@kimi2028 ďakujem, no to sú voľnočasové aktivity, ktorým sa venujem tak dve hodinky denne, lebo viac nevládzem a potom podobne ako ty idem do posilky. Vyzdvihnem malého zo škôlky a už mám program až do večera, kedy padám na hubu únavou.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Matej, kimi2028, Katuska and Anonym woman like this post
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Anonym woman and Patty_Pillow like this post
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 679
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Matej, dzuli08, Katuska and Anonym woman like this post
Zdravotný stav
Matej, Katuska and Anonym woman like this post
Strana 31 z 83 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 57 ... 83
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 11
» Ako sa dnes máš? 16