Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 14

Strana 30 z 83 Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 56 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 30 Empty Re: Ako sa dnes máš? 14

Odoslať  kimi2028 Ut 22 marec 2022 - 18:04

Ahojte kamaráti, mám sa veľmi dobre, ale nie som zo sebou vôbec spokojný. Trápi ma moja lenivosť. Ničomu užitočnému sa nevenujem. Rád by som sa venoval veciam, ako keď som bol zdravý ešte pred chorobou. Dnes nič nedokážem a to ma frustruje. Nerobím si žiadne povinností, lebo ani ich nemám. Cítim ku všetkému odpor. Jediné, čo mi funguje sú šachy, ale toto za povinnosť nepovažujem. Aj dnes deň bol vyslovene šachový. Riešil som 20 diagramov z ktorých som mal 19 správne. Prehrával som si na šachovnici 2 partie zo šachovej knihy.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Tuto and vrana like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  dzuli08 So 26 marec 2022 - 17:59

Ahojte,
ozývam sa po dlhšej dobe, no nemám sa naj. Cítim sa tak mierne znechutene, vyčerpane a frustrovane. Nechcem vám kaziť deň, nejdem preto popisovať presnejšie, čo sa deje. Každý máme to svoje. Ale verím, že bude zas lepšie, že to prejde. Musí!!!
Držte sa všetci.

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 So 26 marec 2022 - 18:01

Ahojte kamaráti, mám sa celkom dobre, ale mohol by som sa mať aj lepšie. V súčasnosti trápi ma akosi samota a nejde to dobrým smerom. S ľuďmi sa nestretávam teraz vôbec a odzrkadľuje sa to na pohode. Tiež je škoda to, že tréning šachový nemám vôbec efektívny a neviem ho zmeniť. Chcel by som napredovať v tejto oblasti, ale vôbec nejde mi to. Dní ubiehajú veľmi rýchlo a mne sa vidí, že strácam čas. Musím trénovať lepšie, ale neviem ako na to. Tiež rozčuľuje ma to, že robím si šachové poznámky, ktoré zakaždým mažem a tak nejde to podľa predstáv. Chcel by som napísať nejaké skvelé dielko so šachovými testami, ale neviem no nedarí sa mi to vôbec, aby bolo to čitateľné. Chýba mi dosť kreativity a rád by som napredoval. No nič musím uchopiť to nejako úplne inak. Pričom píšem už 7 dní a stále len všetko mažem, že nedobre. laughing Som nahnevaný na seba, pričom je to možno písané dobre...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Tuto and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 27 marec 2022 - 11:07

Ahojte, priatelia. Poklona

Mám sa trochu rozpačito v týchto dňoch. Som akosi v očakávaní, cítim sa pritom pod určitým tlakom a zahltený. Doliehajú na mňa viaceré zmeny, ktorých dosah si ešte zatiaľ neviem úplne uvedomiť. Napríklad tie v práci. Minule som spomínal, že som bol prizvaný na poradu o novom projekte do Bratislavy. Zhruba to prebehlo aj v podstate dobre, ale je evidentné, že to bol len začiatok. Prakticky sme nastúpili na cestu celej série porád, ktoré ten projekt majú dotiahnuť do konca. Ďalšiu účasť mám ja v stredu a vo štvrtok, pričom sa im tam zúčastním online cez Teams, zatiaľ čo oni budú fyzicky v zasadačke na centrále. To mi je trochu nepríjemné. No pointa veci je v tom, že sa očakáva, že budem nielen zdroj informácií pre nich, ako tie administratívne procesy na prevádzke v praxi prebiehajú, ale je vhodné, aby som aj prišiel s návrhmi, ako tie procesy centralizovať a odbremeniť tak prevádzky. Navyše mi riaditeľ povedal, že ten tím adminov, ktorí to budú v sebe sústreďovať, budem viesť ja na spôsob "team-leadera". Na jednej strane pocta, na druhej strane strašná zodpovednosť, nevyhnutnosť komunikovať a pravdepodobne aj časom nutnosť odísť zo svojej prevádzky a cestovať do Bratislavy. Tie moje zábrany a sociálne strachy, ktoré by sa dali zhrnúť pod výraz "hrania šedej myšky", si budem musieť, zdá sa, rýchlo vyhodiť z hlavy. Embarassed A práve to je dôvod, prečo som v úvode napísal, že sa mám rozpačito, nakoľko neviem, či to sám naozaj chcem a tiež či to naozaj zvládnem. scared A to, že sa cítim pod tlakom a zahltený, to som teda napísal preto, lebo musím chrliť do projektu nápady a návrhy a podnety, aby to všetko do seba zapadlo a fungovalo. Je isté, že v stredu, keď mám druhú účasť na tejto sérii porád, by som mal už prísť aj s podnetmi. Preto som nad tým sedel aj v piatok, aj včera v sobotu, no už sa mi dosť aj nechce. Embarassed Tamojší manažment a ľudkovia sa zúčastňujú porád, mítingov a projektov deň za dňom, majú toho plný outlookový kalendár. Aj tento projekt je pre nich len jeden z mnohých a neinvestujú doňho nejaké zvlášť emócie ako ja. Pre mňa je, priznám sa, takýto štýl práce proste veľmi nový, preto sa z toho cítim paf. Embarassed

A inak čo nové? Včera som ešte vypracúval nejaké manuálce na rôzne procesy. Tiež pozvoľna robím na "Tmavom režime" na naše fórum. Robím ho na pokračovanie už celé týždne, ale zakaždým len kúsoček času. Preto to tak dlho trvá. Vcelku už funguje, len ešte vychytávam nejaké "nepoddajné elementy" na stránke, ktoré ešte musím dokonvertovať do tmavého módu. A to najmä v oblastiach, kde sa nachádzajú tzv. frame-y (iframe-y), teda rámce, v ktorých sa nachádza v podstate web vo webe. K nemu pristúpiť svojimi skriptami mi príde ešte oriešok a hoci sa mi k niektorým už aplikovať skript podaril, priznám sa, že k niektorým ešte nie. Táto téma je pre mňa relatívne nová, preto sa ju vlastne ešte len učím. Aj preto mi to trvá tak dlho, kým sa odhodlám Vám tu ten "prepínač medzi režimami", switcher, zverejniť, aby ste si to mohli skúšať, ktorý mód Vám viac vyhovuje.

Často som si v minulosti myslel, že keď odpočívam aktívnym odpočinkom (v rámci ktorého sa akože venujem nejakým mimopracovným aktivitkám, záľubám atď.), tak že by mi to malo dobíjať baterky. A vždy som sa opakovane obviňoval, že som vadný, keď mi to baterky nedobíja. Uvedomil som si, že mi v tom unikla jednoduchá myšlienka, a síce že tento aktívny odpočinok nie je len tak všeobecným odpočinkom, ale je to špecificky odpočinkom od práce (v zmysle zamestnania). Preto jediné, čo môžem od toho čakať vo vzťahu k relaxácii, je, že ma to odreaguje od práce (zamestnania). V tomto to svoju úlohu plniť vie a aj ju plní. Avšak neznamená to, že to samo osebe dobíja baterky - práveže nie, ono aj toto míňa určitú energiu. Práve preto neviem ísť nonstop, zamestnanie + iné záujmy, lebo to všetko míňa energiu, ktorú v psychickej rovine čisto spánok sám kompenzovať nedokáže. Aspoň u mňa nie. Ak som potom akože upadal do "ustatosti", kedy len tak ležím a driemem uprostred dňa, alebo "skončím s knižkou pasívne na gauči", tak som si to vyčítal ako zlyhanie - ako znak toho, že mi nefunguje ten aktívny odpočinok ako dobíjač bateriek a že to, že mi to tak nefunguje, znamená, že som v nejakom zmysle vadný. Dospel som k jednoduchému záveru, že mne funguje ako dobíjač psychických bateriek skutočne len pasívny odpočinok, kedy iba ležím, vôbec nič nerobím, možno iba trochu rozmýšľam, prípadne si čítam nenáročnú knižku, a potom vyslovene driemem. To nie je žiadne zlyhanie, žiadny znak vadnosti - je to proste spôsob, ako si jedine viem dobiť psychické baterky tak, aby som mal potom energiu na všetko ďalšie (vrátane toho, čo som si predtým označoval príliš všeobecne že "aktívny odpočinok" a čo už teraz viem, že je iba odpočinkom od práce, nie odpočinkom všeobecným). Takže mám v hľadáčiku si teraz ordinovať pravidelné, pravdepodobne každodenné úseky v danom dni, v ktorých by som bol celkom vedome, dobrovoľne, cielene pasívny. A od toho sa potom odraziť smerom k aktivite. Je tu teda vo vzduchu akýsi kolotoč, ktorý má 5 sedadiel - práca, aktívny odpočinok od práce (t. j. aj mimopracovné aktivity, záľuby, ciele), mimopracovné povinnosti (napr. domáce práce, nákupy atď.), pasívny odpočinok od všetkého (pasívne ničnerobenie), spánok. Päť sedadiel neustále sa točiaceho kolotoča, pričom po novom to vymenované štvrté sedadlo (pasivita) nebude už znakom zlyhania a neproduktivity. Naopak, je dôležitým prvkom v kolotoči, práveže bez ktorého to nejde. Aspoň teda u mňa nie, musím si to natvrdo priznať. Kto sa dokáže točiť bez toho a na dobitie bateriek mu stačí len spánok, prípadne si nebodaj dobíja baterky tým, čo nazývame "aktívnym odpočinkom", tak pred takým klobúk dole, všetka česť. Ja, žiaľ, taký borec nie som a nesmiem sa už ďalej obviňovať z toho, že medzi nich nepatrím. Embarassed Smile

Ďakujem Vám, priatelia, za prečítanie. Prajem Vám všetko dobré, hlavne mnoho zdravia. community together
Držím Vám všetkým palce. Super!  

S úctou
matej
Huge smiley

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 30 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk

kimi2028, Iacobus, Katuska, vrana and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 27 marec 2022 - 16:18

Ahoj Matej, ono aj pasívny odpočinok je v poriadku. Rob tak, aby si nebol príliš unavený a pokiaľ je to na teba veľa, tak uber si jednoducho. Ja mám šachy, ktoré by som nevedel, že kde zaradiť. Sú aktívny alebo pasívny oddych. Potrebujem na nich veľa energie a hlavne ešte tak, ako sa im venujem. Dnes som si dal za cieľ napredovať a robiť šachový repertoár, ale najprv musím začať s komentovaním partií, aby som prišiel na to, že ktoré systémy sú lepšie a ktoré horšie. Je to ťažká práca na každé otvorenie som si vytýčil priebežne 50-75 partií s perspektívou okomentovať až 100 partií na každé jedno otvorenie (tých otvorení je asi 10 pre začiatok čiže 1000 partií je predo mnou. Len neviem, že ako to urobím, či sa pustím len do jedného otvorenia alebo budem robiť všetky priebežne. Vidím to však skôr na priebežnú prácu, aby som sa nenudil… Dám vedieť, že ako napredujem, či skôr nenapredujem.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, vrana and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Po 28 marec 2022 - 17:40

Ahojte fórumáci! Tieto dni možno vyzerám na pohľad dobre, ale vnútri mám chaos. Napriek krásnemu počasiu som skôr doma. Naši ma potrebujú na drobné úlohy a tak som rád, že lekára, lekáreň a supermarket zvládam, ale cítim v tom prekonávanie sa. Dnes som bol na injekcii a predpis liekov. Snáď ma to posunie lepším smerom. Viem, že to postupne znova "dám", ale chcel som sa vám tu aj trošku "posmutniť". Ostatné je v primeranej miere. "Akp." sa darí, hoci fyzická námaha sa vytráca. Občas však aj v tomto sa malé cvičenie ukazuje ako možné. Kamaráti, kamarátky držte sa a prajem do pohody dni. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

Matej, rasto, kimi2028, Katuska, vrana and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Po 28 marec 2022 - 19:41

Ahojte.

Aj ja tak trochu cítim podobne ako Tuto vnútri chaos. Dnes som mal na pocit jeden z tých horších dní, aspoň subjektívne. Najhoršie znášam taký typ stresu, keď sa na mňa všetko valí a ja nemám pod kontrolou situáciu. Teda keď nemám podchytené rôzne scenáre vývoja toho či onoho a keď evidentne zlyhávam v tom, čo sa odo mňa očakáva, prípadne také zlyhanie hrozí. Je to aj situácia, keď sa valí všetko naraz a nestíham veci riešiť.

Cítil som sa dnes v strese, napr. kvôli zahlteniu povinnosťami, v ktorých mám v mnohých veľký sklz. Hoci som aj nadčasoval kúsok, nestačí to. Dolieha tiež na mňa viacero termínov a mám pocit, že si ani nemôžem tieto resty doriešiť, lebo stále prichádzajú nové a nové úlohy, jedny naliehavejšie ako druhé. Aj v súkromí sa cítim teraz dosť nesvoj, lebo rodičia dostali covid. Bojím sa o nich, sú to nielen seniori, ale majú viacero chorôb, tatino aj onkologické. Tak potrebujem sa pre nich držať duševne nad hladinou. V skutočnosti sa však vnútri cítim veľmi malinký, vystrašený. Embarassed

Ešte len je pondelok a už si prajem víkend. Ak by bol už víkend, mal by som za sebou viacero úzkosť-sprevádzajúcich povinností a stresov (obzvlášť teda tie v práci). To by bolo super, ak by to už bolo za mnou.

Držme sa, priatelia. Prajem Vám všetko dobré. Mám Vás rád. giving a hug

matej

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 30 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk

Tuto, rasto, dzuli08, kimi2028, Katuska, vrana and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  relouth Po 28 marec 2022 - 23:25

Matej diky za upravu farieb Wink
btw co ta zenie prezivat svoj zivot v strese a uzkosti? Ja som nejaky pseudo uspech v zivote uz davno vzdal a som stastnejsi, zijem zivot ktory je spokojny. Ta spokojnost vychadza zo mna, uspech sa meria vonkajsim svetom, porovnavanim sa..nic co ta urobi stastnym..

Rozvijam sa len v tom, co ma bavi..zivot je predsa len jeden, nebudem si ho zasierat niecim, co mi robi zle
Sme psychotici, stres je nas nepriatel, to ale neznamena, ze budeme pasivni..

Naposledy upravil relouth dňa Pi 1 apríl 2022 - 20:45, celkom upravené 1 krát.
relouth
relouth
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 262
Reputácia Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Bydlisko Bydlisko : Banská Bystrica

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Matej, Tuto, dzuli08, Iacobus and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 29 marec 2022 - 13:32

Ahojte kamaráti, mám sa dobre. Dnes začínam kondičnú prípravu. Rád by som sa dostal do lepšej kondície, ale bude to ťažšie ako sa zdá. Dnes som bol cvičiť 45 minút v posilovni a mal som toho dosť. Tie cviky je ťažké robiť, ale potešilo ma to, že som dal to nejako po dlhom čase. Čo povedať ku tomuto? Snáď len to, že unavil som sa kvalitne a narušilo mi to ďalšie aktivity. 5 hodín naberám silu, aby som robil niečo ďalšie hlavne šachové a tej sily stále niet... Dávam tomu čas do 15. hodiny a začnem sa nútiť do šachu pomaly.... Inak mám už okomentované 4 partie v otvorení sicílska obrana...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, Tuto and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Ut 29 marec 2022 - 18:46

Ahojte Wink

tak mala som velku chuť Vám napisať ....nemam nic tak nové...a ako sa mám?...vlastne dobre...až velmi dobre....a dokonca od pondelka mam dovolenku budem doma celý tyžden teda pondelok mam este zubara....ale aj tak budem dovolenkovat....inak posledné dni v praci, pred dovolenkou su s dna na den viac narocne....proste zrazu rieste to a tamto a treba to a kavu a hento...no proste ja budem velmi rada ked bude piatok po 14:00 a konecne začne víkend a dovolenka....hmm a ešte k Matejovmu prispevku ono to je vzdy narocne v praci ked zrazu pribudne uloha, ktora je nad ramec....a ešte viac ked od teba vyžaduju prezentovanie -- aj ked viem, že danej téme rozumieš a si v tom najvädší odborník -- ako ja narazam na prezentovanie - pre mna to je hrozne uz len predstava ked mam JA niečo odprezentovať (uz len pred tým par minut mam trému že konec, a to nehovorim o tom že mam malo vzduchu teda nestiham s dychom lebo im chcem všetko vysvetlit povedat priklady atd.) U teba obdivujem tvoju pripravu na metingy, ako uz to je že perfektne a nie to že ešte ty im maš povedať riešenie ako brainstorming ci ako sa to vola nefunguje? ja to nepisem preto, že ty na to nemas, ale preto že podla mna problematika je dost široka a že ked uz vedenie ma zaujem tak nech pride s niečim orginalným, novým lepším....

Prajem krásny zvyšok dňa community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

Matej, Tuto, kimi2028, Iacobus and vrana like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 31 marec 2022 - 19:42

Ahojte kamaráti, mám sa dobre. Môj život postráda síce trochu zmysel v posledných dňoch, ale neznamená to pre mňa veľa. Môžem mať pohoďácke šachové dní, ktoré tak veľmi milujem. Škoda len, že na súťažný šach nie je to už. Viem sa zabaviť aj partiami na internete. Včera som hral 17 bleskových partií (3 min.+2 sek). Čo povedať ku tomuto? Tie bleskovky neviem vôbec takým tempom hrať, ale učím sa. Väčšinou prehrávam, aj keď povedzme, že učím sa hrať čiernymi kameňmi. Pre mňa je to veľká zábava v prvom rade a nie trápenie. Bohužiaľ robím tú chybu, že svoje partie si neanalyzujem vôbec. Mám internetových 216 partií a analýzy len dvoch partii. Tu musím jednoznačne pridať aj za cenu, že hrať na internete chvíľu nebudem… Hoci neviem, či má nejaký význam analyzovať bleskovky, ale asi áno. Minimálne na otvorenia je to dobrý tréning...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej and vrana like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 1 apríl 2022 - 17:06

Ahojte kamaráti, mám sa super celkom až na to počasie. Dážď nemusím veľmi, ale čo sa dá robiť. Dnes mi narušil plány, keďže nemohol som sa sústrediť na šachy. Tak som si spravil voľný deň. Teda skoro voľný deň. Dnes som neštudoval šachy, ale len som hral partie na internete. Aj takýto tréning sa mi páčil, aj keď nestalo to za veľa. Súperi nemajú veľké znalosti a tak som sa nenaučil hraním dnes nič. Aj zajtra je deň a môže byť to inak. Škoda potrebujem si cvičiť otvorenia v hlavných variantách. Nevadí pozriem aspoň jedno šachové video 3 hodinové a hneď bude veselšie... Držte sa kamaráti a majte pohodové dní...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Matej, Tuto and vrana like this post

hug0