Ako sa dnes máš? 14
Strana 29 z 83 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 56 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 14
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 679
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Matej, Tuto, Sweetheart and Anonym woman like this post
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Tuto, Mischelll and Sweetheart like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Tuto and vrana like this post
Je to pecka
Majk- Nový člen
- Počet príspevkov : 1
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 18.03.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: Chronické onemocnění páteře
Súčasná medikácia: Zaldyar
Matej, Tuto and Anonym woman like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Matej, Tuto, vrana and Anonym woman like this post
Mám sa ako-tak. Dni mi plynú, pričom sa v nich snažím vytvoriť akúsi kostru, okolo ktorej by som efektívne vystaval svoju voľnočasovú rutinu tak, aby som v nej dosahoval to, čo v nej dosahovať túžim. Trošku inak povedané - mojou témou po večeroch po práci je nájsť ten "svätý grál" toho, ako sa primäť robiť to, čo chcem robiť v rámci svojich mimopracovných "cieľov".
Minule som spomínal, že sa nútim robiť veci bez ohľadu na to, či mám na ne chuť, alebo nie. Zdá sa, že tento prístup, hoci je sľubný, mi v uplynulom období už začal viacej zlyhávať, ako fungovať. Samotný príncíp tolerovať nepríjemnosť tej či onej činnosti sa mi naďalej vidí ako hodný nasledovania, avšak v konkrétnej praxi to nie je stopercentné východisko. V tejto veci mi dosť pomáha, myslím, fyzické cvičenie. Asi 4krát do týždňa, možno niekedy 5krát, cvičím tie svoje série... strečovanie, posilňovanie činkami, plank, drepy, kliky a podobne, také základné, zväčša silové veci, ktoré človek zvládne doma. Tiež už 2 týždne bez výnimky nepoužívam výťah a chodím na šieste peši, či nesiem nákup alebo nie. V minulosti som tak už tiež robil, ale potom som si spravil od toho dlhú pauzu, kedy som výťah zas začal používať. Myslím si, že mi celkový obdobný "tréning" pomáha okrem iného práve k budovaniu tej ochoty vystaviť sa dačomu nepríjemnému aj v iných oblastiach, trebárs v oblasti štúdia, ale aj trebárs v práci v oblasti tej časti agendy, ktorú napríklad nemusím mať pôvodne až tak rád (u mňa najmä vybavovanie reklamácií s dodávateľmi). Cítim tu teda určitý posun. Napriek tomu však moja mimopracovná produktivita stále nie je taká, akú by som chcel mať, resp. akú potrebujem mať, aby som dosahoval to, čo som si zaumienil. Preto som naďalej v tej spomínanej fáze hľadania "svätého grálu", ktorý by mi ako taký kľúč odomkol dokorán cestu. Momentálne to mnohokrát vyzerá tak, že síce sa po práci ešte povenujem tomu cvičeniu, no k štúdiu IT vecí, prípadne k robeniu iných záležitostí (IT mini-projektíky, a ďalej to nešťastné odkladanie prispievania na fórum, nehovoriac o "zdochnutej" stránke schizo.sk ), tak k tomu akoby len málokedy nájdem energiu a vôľu. Často som taký ustatý, že fakt skončím na gauči s knižkou. Na druhej strane sa trochu obávam tvrdej reality, ktorú mi naznačili viaceré knižky, a síce, že žiadny taký "svätý grál" neexistuje, a že vlastne vždy, každý jeden deň, budem musieť do istej miery improvizovať a balansovať, že do čoho sa donútim pustiť a do čoho nie. Rutina a návyky sú síce dôležitou kostrou, ktorej budovanie má zmysel, no zdá sa, že nemôžem očakávať, že budem mať jedného dňa kľúč ku všetkým svojim možným duševným rozpoloženiam a situáciám, aby som si v každej z nich vedel produktivitu akože zachrániť. Aj jeden môj obľúbený motivačný rečník na otázku "Ako dlho budeme hľadať rovnováhu medzi prácou a voľnočasovými aktivitami?" odpovedal: "Vždy, každý jeden deň." Do istej miery tvrdá odpoveď, ale čím skôr to pochopím, tým aj pre mňa asi lepšie.
V práci sa mi trošku črtá "kariérny posun". Firma rozbieha projekt, že by každý jeden región mal svojho jedného admina, ktorý by robil v podstate to, čo robím ja, ibaže možno ešte špecializovanejšie, pretože by neprichádzal do fyzického kontaktu s tovarom, iba by riešil jeho príjem v rámci firemného softvéru. Ja by som mal byť akože jeden z nich, pričom si ma zavolali na budúci štvrtok do Bratislavy "na koberček", aby som im objasnil rôzne špecifiká mojej agendy tak, aby urobili následne rozhodnutia správne a aby daný projekt nastavili od začiatku dobre, a hlavne reálne. Jedna riaditeľka mi včera doslova povedala, že aby to nenastavovali "od stola", tak potrebujú človeka "z prevádzky z praxe", aby im urobil ich predstavy reálnejšími. Mám z toho strach vlastne, lebo hoci problematike, myslím si, rozumiem, neviem kvôli svojej sociálnej úzkosti veci sebavedomo odprezentovať, a preto sa dosť bojím, že ich sklamem a nepodám im veci tak, ako to potrebujú mať podané. Navyše ma bude jeden riaditeľ viesť v aute do Bratislavy a mňa chytá panika typu "O čom sa ja v tom aute cestou do Bratislavy budem celý čas rozprávať?!" Mám tak trošku fóbiu z "trápneho ticha". Tak uvidím, ako to celé bude. Musím si aj teraz cez víkend nachystať podklady, že čo im tam ja vlastne budem rozprávať. "Vysoká šľachta" firmy a ja pri nich taký mravec a všetkých pohľady upreté na mňa. No myslím si, že si vezmem aj toaletný papier do ruksaku.
A inak sa mám asi aj obstojne. Vzhľadom na to, čo človek číta v spravodajstve a koľko ľudí z Ukrajiny stretáva bežne na ulici (u nás je supermarket vždy plný ukrajinských rodín, aj tu na sídlisku máme celý hotel plný utečencov, takže počujeme ich reč už vlastne na každom rohu), tak cítim až tak silno-sentimentálne veľkú vďačnosť za každú minútu, keď ma nič nebolí, keď mám čo jesť, keď si mám kde v pokoji a v teple ľahnúť, kde sa v súkromí osprchovať, čítať si bez strachu, v kľude, v podstate v bezpečí. Fakt mi to vháňa určitú slzičku do oka, že je to naozaj niečo priam nesamozrejmé.
Prajem Vám, priatelia, všetko dobré, najmä hojne zdravia, pokoja v mysliach. Majte sa dobre.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto, kimi2028, Katuska, vrana and Anonym woman like this post
Niekde Som čítal, že duševná porucha, či choroba zabraňuje, brzdí v rozvoji inteligencie a u mňa potvrdené v rozvoji vedomostí. Kdežto to naopak v rozvoj múdrostí tam duševná porucha... nemá vplyv.
Som zástancom toho, že všetká tá vedomosť sa (ne)dá požrať za tento jediný život. Preto sa človek obklopuje tímom odborníkov na danú oblasť, niečo ako vyhľadávanie konexií.
V dnešnej dobe si človek ešte trúfa na rekvalifikáciu, ale akým (u)trpením si človek musí ešte tým prejsť aby sa tekvalifikoval!? U mňa je to isté. Trpím, trápim sa,, robím si starosti, problémy, bolesti pri pomysli, že by Som sa mal venovať dve hodky na deň rozvoju vedomostí. Už mesiac toto štúdium zahadzujem, alebo sa naň chystám.
Ty navyše chodíš do roboty, a preto odpočinok má prednosť. Ozaj to bude duševnou chorobou, ktorú by Som identifikoval, ako (ne)správny duchovný postoj, či (ne)správne myslenie!?
Chce to prehodnotiť duchovný, duševný postoj k danej veci. Motivovať sa, inšpirovať sa, dopriať si odmenu... Pevne ísť za svojím cieľom, kde cieľom sme my sami.
vrana- V.I.P.
- Počet príspevkov : 518
Reputácia : 148
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Matej, Tuto, Sweetheart and Anonym woman like this post
Vrcholom je, že ona si ma nahrala ako doma robím takú hlučnejšiu prácu (ktorú robím nie veľa, asi len dve hodiny týždenne) a teraz mi to dookola púšťa. Napríklad dnes ráno o siedmej mi to pustila.
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 679
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Tuto likes this post
tyx81- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 287
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin
Tuto, Sweetheart and Anonym woman like this post
ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1025
Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg
Matej, Tuto, tyx81, vrana, Sweetheart and Anonym woman like this post
Strana 29 z 83 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 56 ... 83
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 15