Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 14

Strana 18 z 83 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 50 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 18 Empty Re: Ako sa dnes máš? 14

Odoslať  Tuto Št 4 november 2021 - 17:05

Ahojte! Tieto dni sa cítim celkom fajn. Minifóbia ohľadom pohybu vonku síce je, ale myslím, že v prípade nutnosti by som išiel bez zásadných problémov. Z časti riešim aj inú psychopatológiu, hoci mám pocit, že to podstatné by bolo OK. Nateraz dúfam, že zajtra bude všetko primeranejšie a dám konečne aj reálnu fyzickú aktivitu. Majte sa čo najlepšie. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

Matej, rasto, Iacobus, vrana and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Couz Ut 9 november 2021 - 14:34

Ahojte... ako som už skôr písala liečim sa na depresiu cca 10 rokov, momentálne mi je fajn. Lenže začínam riešiť aktuálnu situáciu s covidom, som z východu a už nejaký ten týždeň sme v čiernom, rada by som aj niekde šla, začínam uvažovať o očkovaní. Avšak nikde na nete som sa nedocitala, ako sú na tom ľudia so psychickymi problémami po očkovaní. Či sa im zdravotný stav v priemere zhoršil alebo ako, bojím sa že to ovplyvní moju chorobu, že zo silnie, zhorší sa to. Aj keď po minuloročnom prekonaní covidu, som sa dávala do poriadku psychicky cca 3 mesiace, najhoršie stavy ake som kedy mala, neopísateľné úzkosti, hrozna pamäť, neznesiteľná mozgová hmla. Lekárka mi síce poradila určite očkovanie žiaľ nedôverujem je v tom veľmi. Máte niekto skúsenosti? Ste po očkovaní? Ako ste na tom? Alebo vám lekári —psychiatri radia očkovať alebo skôr nie? Ďakujem vám veľmi pekne za akékoľvek odpovede, postrehy alebo skúsenosti. Inak posielam vám všetkým veľa sily, ak sa momentálne trápite svojou diagnózou 🙂
Couz
Couz
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 5
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 16.12.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Matej, Iacobus and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ut 9 november 2021 - 18:16

Ahoj @Couz. Smile

Couz napísal:Máte niekto skúsenosti? Ste po očkovaní? Ako ste na tom? Alebo vám lekári —psychiatri radia očkovať alebo skôr nie?

Ja len v stručnosti, lebo som tak trochu v zhone. dog Osobne ja som mal druhú dávku očkovania v polke augusta, pričom v tejto súvislosti som nezaznamenal u seba žiadny negatívny, ani pozitívny vplyv na príznakovosť vo veci psychiatrického ochorenia. Mám dojem, keď tak spätne hodnotím obdobie od prvej dávky, druhej dávky, až po terajší november, že sa mi nedialo nič špecifické v duševne, čo by som vedel dať do spojitosti s tamtým. Čo sa týka toho, aký názor mala moja psychiatrička, tak keď som bol u nej na jar, tak svojim pacientom očkovanie odporúčala.

Chcem ešte dodať, že týmto príspevkom, samozrejme, nevyjadrujem nikomu svoje odporúčanie, ani neodporúčanie. Čisto iba neutrálne odpovedám na citované otázky. Embarassed

Držím palce. giving a hug

Vitaj

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 18 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk

Iacobus, Couz, vrana and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  relouth Ut 9 november 2021 - 18:40

Psychicky stav sa ti po ockovani moze zhorsit jedine v ramci autosugestibility.
Takym hypchodrom velmi nezavidim.
relouth
relouth
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 262
Reputácia Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Bydlisko Bydlisko : Banská Bystrica

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: progressive

Iacobus, vrana and Som.smutna like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  dzuli08 Ut 9 november 2021 - 19:43

Ahoj Couz,
tiež som zaočkovaná 2 dávkami a takisto ako Matej v tom nevidím súvis s psychikou. A nepýtala som si ani odporúčania, jednoducho som sa dala zaočkovať a bodka. Smile

Inak pozdravujem všetkých. Pekný večer.

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, rasto, Iacobus, Couz, vrana, Anonym woman and Som.smutna like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 10 november 2021 - 12:27

Môj otec sa dal očkovať s diagnózou depresie a 2 mesiace sa mal subjektívne horšie po 1. dávke a odkladal druhú dávku 3 mesiace. Po 2. dávke bolo to už bez problémov. Ja sa dám asi v marci. Inou novšou vakcínou ako Pfizer... Z Pfizeru mám tiež obavy... Ja však musím byť opatrný. Po tom čo som raz počul hlasy po užití vyžívového doplnku som opatrný.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Couz likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Juraj St 10 november 2021 - 13:46

Ja som sa dal zaočkovať v auguste jednodávkovou vakcínou Janssen. Bezprostredne po pichnutí vakcíny som sa cítil dobre. Potom, po asi po dvoch hodinách, keď som sa viezol domov v autobuse, mi prišlo zle. Rozbolela ma ruka, začal som sa cítiť na odpadnutie a zle som videl. Trvalo to asi desať minút. Ale aj napriek tejto nepríjemnosti by som sa dal zaočkovať aj po druhý krát.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 679
Reputácia Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Turčianska záhradka

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg

Couz likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Anonym woman So 13 november 2021 - 4:08

Ahojte ľudkovia, tiež som bola zaočkovaná 2 dávkami Pfizer a bez zmeny psychického stavu.

Ako obvykle s novou liečbou spím tak 5 hodín v noci. Som teda už hore a rozmýšľam či je normálne, že mi stačí toľko hodín. Viem, že musím rešpektovať nočný kľud a snažiť sa nejak nerušiť svojich spiacich rodinných príslušníkov. Myslím si, že to vyžaduje obojstrannú toleranciu. Pred chorobou a predtým ako lieky začali ovplyvňovať môj spánok som spala cca normálne 8 hodín. Pri utlmenej liečbe by som zas prespala celý deň. Musím povedať, že teraz mi to oveľa viac vyhovuje. Zároveň uvažujem, že každý človek je jedinečný a svojím spôsobom tak trochu psycho a som z toho domýlená keď sa snažím určiť hranice normálnosti resp. akýsi ideálny ľudský psychický vzor.
Anonym woman
Anonym woman
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 119
Reputácia Reputácia : 51
Dátum registrácie : 02.10.2021

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Matej, rasto, Iacobus, vrana and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  relouth So 13 november 2021 - 10:59

Neberies nahodou Reagilu? Smile
relouth
relouth
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 262
Reputácia Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Bydlisko Bydlisko : Banská Bystrica

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: progressive

Anonym woman likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 14 november 2021 - 9:48

Ahojte. winking

Mám sa relatívne asi aj dobre. Gniavi ma možno iba tlak povinností. Skúšam si v tejto veci trochu korigovať vlastný postoj v zmysle, že si snažím vsugerovať, že si tie povinnosti akože užívam. Mám dojem, že predtým som to mal tak, že som "ťahal" šnúru povinností vo vidine, že onedlho sa budem môcť zastaviť a vydýchnuť si. Bol to systém krátkych šprintov... chvíľku ísť naplno a makať, a potom čas na vydýchanie sa, teda nejaký ten relax, resp. vlastne pasívne ničnerobenie. Teraz v tomto spomínanom novom prístupe sa usilujem vnímať veci nie ako súčasť šprintu, za ktorým by mal nasledovať oddych, ale reku že už tieto povinnosti sú vlastne niečím, čo robím preto, že to ja chcem... preto, lebo si to užívam, a je to kvázi súčasť možno nie relaxu, ale skôr života. Myslím to tak, že chcem rušiť prístup, že teraz makám na povinnostiach, a akože až potom začne nejaký život, teda niekedy až po nich. Nie, už teraz tieto povinnosti sú tým životom, žiadny ďalší život po nich nie je. Neviem, či som presne vyjadril tú myšlienku, ako ten svoj nový prístup, ktorý sa postupne u seba snažím zavádzať, má u mňa fungovať. Ale aspoň zhruba. Už len, aby mi to vydržalo. Embarassed

Trochu som nachladnutý, hrdlo, soplíky. Keďže bolo okolo mňa za posledný týždeň veľa ľudí, ktorí boli v tzv. úzkom kontakte s covidovými ľuďkami (a sami niektorí chrchľali), tak som si vybehol dať spraviť antigénový test včera večer po škole. Bol negatívny. Dúfam, že to tak aj ostane, hoci sa musím v práci viacej chrániť už, lebo fakt je tých "úzkych kontaktov" okolo mňa asi aj desať - mám pocit, že už "to" všetci okolo mňa vo svojich rodinách alebo známych riešia u niekoho. sad and unhappy

V škole bolo vlastne dobre. Včera sme brali ďalšiu teóriu vo veci počítačových sietí a internetových technológií. Popritom sme stavali tú svoju webovú stránku, čo máme robiť ako projekt. Už poslednú sobotu pred Vianocami ho prezentujeme, takže musím nahodiť trysky. Smile

V práci ok. Je už dosť veľa tovaru, veľa ľudí, predvianočná sezóna je v plnom prúde. Cítime aj my u nás, že ľudkovia robia ataky na regále v obave, že nás zavrú, tak aby si stihli zabezpečiť darčeky. Knižka totiž patrí medzi obľúbené darčeky pod stromček a tento fakt sa nám odráža na tržbách. Shocked V súvislosti s tovarom som prevlakoval v práci veľmi veľa krabíc tento týždeň a veruže som už začal cítiť boľavé kríže. very sad3 Prešli mojimi rukami najmenej 3 tony, až ma jeden kolega nazval "krabicár". Very Happy

Čo sa týka práce na notifikáciách vo veci objímajúceho tlačidla (to, čo som spomínal v téme "Zmeny na fóre"), tak po večeroch som to už riešil. Programujem to a testujem zatiaľ na localhoste u seba v PC a dobrá správa je, že to funguje, je to už vo fungujúcom stave. Ešte ma čaká nasadenie na naše fórum, čo mi v tomto prípade nepríde triviálne, takže ešte musím prosiť o kúsok trpezlivosti, kým to bude prítomné aj tu. Embarassed Ale ako vravím, je to na dobrej ceste. Dojatie

Ďakujem Vám za vypočutie, kamarátky a kamaráti. Ďakujem
Prajem Vám všetko dobré, hojne zdravia a príjemný deň. giving a hug

S úctou
matej
alien

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 18 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk

rasto, Iacobus, Katuska, vrana and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  vrana Ne 14 november 2021 - 14:57

Tak, tak @Matej

Treba si (ne)ustále pripomínať, život je tu a teraz! Nie v nejakej budúcej prítmonosti. Tu a teraz je prvý krok a budúcnosť sú následujúce kroky k naplneniu cielov a plánov.
vrana
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 518
Reputácia Reputácia : 148
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 45
Bydlisko Bydlisko : Trnava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1

Matej, rasto, Iacobus, Katuska and Som.smutna like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Katuska Ne 14 november 2021 - 15:22

Ahojte akurat presne sa zamyslam nad tou temou ze zivot je tu a teraz. zomrela mi dobra kamaratka mala len 40 rokov a mala este tolko planov este pred tyzdnom sme spolu tieto plany preberali a dnes tu uz nie je. A ja som si uvedomila ze vela veci odkladam na neskor alebo ked mi bude lepsie ale ono to uz tak nemusi byt preto tiez cchem zacat viac zit tu a teraz. majte sa pekne
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 141
Reputácia Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

rasto, kimi2028, vrana and Som.smutna like this post

hug0