Ako sa dnes máš? 14
Strana 18 z 83 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 50 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 14
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, rasto, Iacobus, vrana and Anonym woman like this post
Couz- Nový člen
- Počet príspevkov : 5
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 16.12.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Iacobus and Anonym woman like this post
Couz napísal:Máte niekto skúsenosti? Ste po očkovaní? Ako ste na tom? Alebo vám lekári —psychiatri radia očkovať alebo skôr nie?
Ja len v stručnosti, lebo som tak trochu v zhone. Osobne ja som mal druhú dávku očkovania v polke augusta, pričom v tejto súvislosti som nezaznamenal u seba žiadny negatívny, ani pozitívny vplyv na príznakovosť vo veci psychiatrického ochorenia. Mám dojem, keď tak spätne hodnotím obdobie od prvej dávky, druhej dávky, až po terajší november, že sa mi nedialo nič špecifické v duševne, čo by som vedel dať do spojitosti s tamtým. Čo sa týka toho, aký názor mala moja psychiatrička, tak keď som bol u nej na jar, tak svojim pacientom očkovanie odporúčala.
Chcem ešte dodať, že týmto príspevkom, samozrejme, nevyjadrujem nikomu svoje odporúčanie, ani neodporúčanie. Čisto iba neutrálne odpovedám na citované otázky.
Držím palce.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Iacobus, Couz, vrana and Anonym woman like this post
Takym hypchodrom velmi nezavidim.
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 262
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
Iacobus, vrana and Som.smutna like this post
tiež som zaočkovaná 2 dávkami a takisto ako Matej v tom nevidím súvis s psychikou. A nepýtala som si ani odporúčania, jednoducho som sa dala zaočkovať a bodka.
Inak pozdravujem všetkých. Pekný večer.
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, rasto, Iacobus, Couz, vrana, Anonym woman and Som.smutna like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Couz likes this post
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 679
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Couz likes this post
Ako obvykle s novou liečbou spím tak 5 hodín v noci. Som teda už hore a rozmýšľam či je normálne, že mi stačí toľko hodín. Viem, že musím rešpektovať nočný kľud a snažiť sa nejak nerušiť svojich spiacich rodinných príslušníkov. Myslím si, že to vyžaduje obojstrannú toleranciu. Pred chorobou a predtým ako lieky začali ovplyvňovať môj spánok som spala cca normálne 8 hodín. Pri utlmenej liečbe by som zas prespala celý deň. Musím povedať, že teraz mi to oveľa viac vyhovuje. Zároveň uvažujem, že každý človek je jedinečný a svojím spôsobom tak trochu psycho a som z toho domýlená keď sa snažím určiť hranice normálnosti resp. akýsi ideálny ľudský psychický vzor.
Anonym woman- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 119
Reputácia : 51
Dátum registrácie : 02.10.2021
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, rasto, Iacobus, vrana and Sweetheart like this post
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 262
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
Anonym woman likes this post
Mám sa relatívne asi aj dobre. Gniavi ma možno iba tlak povinností. Skúšam si v tejto veci trochu korigovať vlastný postoj v zmysle, že si snažím vsugerovať, že si tie povinnosti akože užívam. Mám dojem, že predtým som to mal tak, že som "ťahal" šnúru povinností vo vidine, že onedlho sa budem môcť zastaviť a vydýchnuť si. Bol to systém krátkych šprintov... chvíľku ísť naplno a makať, a potom čas na vydýchanie sa, teda nejaký ten relax, resp. vlastne pasívne ničnerobenie. Teraz v tomto spomínanom novom prístupe sa usilujem vnímať veci nie ako súčasť šprintu, za ktorým by mal nasledovať oddych, ale reku že už tieto povinnosti sú vlastne niečím, čo robím preto, že to ja chcem... preto, lebo si to užívam, a je to kvázi súčasť možno nie relaxu, ale skôr života. Myslím to tak, že chcem rušiť prístup, že teraz makám na povinnostiach, a akože až potom začne nejaký život, teda niekedy až po nich. Nie, už teraz tieto povinnosti sú tým životom, žiadny ďalší život po nich nie je. Neviem, či som presne vyjadril tú myšlienku, ako ten svoj nový prístup, ktorý sa postupne u seba snažím zavádzať, má u mňa fungovať. Ale aspoň zhruba. Už len, aby mi to vydržalo.
Trochu som nachladnutý, hrdlo, soplíky. Keďže bolo okolo mňa za posledný týždeň veľa ľudí, ktorí boli v tzv. úzkom kontakte s covidovými ľuďkami (a sami niektorí chrchľali), tak som si vybehol dať spraviť antigénový test včera večer po škole. Bol negatívny. Dúfam, že to tak aj ostane, hoci sa musím v práci viacej chrániť už, lebo fakt je tých "úzkych kontaktov" okolo mňa asi aj desať - mám pocit, že už "to" všetci okolo mňa vo svojich rodinách alebo známych riešia u niekoho.
V škole bolo vlastne dobre. Včera sme brali ďalšiu teóriu vo veci počítačových sietí a internetových technológií. Popritom sme stavali tú svoju webovú stránku, čo máme robiť ako projekt. Už poslednú sobotu pred Vianocami ho prezentujeme, takže musím nahodiť trysky.
V práci ok. Je už dosť veľa tovaru, veľa ľudí, predvianočná sezóna je v plnom prúde. Cítime aj my u nás, že ľudkovia robia ataky na regále v obave, že nás zavrú, tak aby si stihli zabezpečiť darčeky. Knižka totiž patrí medzi obľúbené darčeky pod stromček a tento fakt sa nám odráža na tržbách. V súvislosti s tovarom som prevlakoval v práci veľmi veľa krabíc tento týždeň a veruže som už začal cítiť boľavé kríže. Prešli mojimi rukami najmenej 3 tony, až ma jeden kolega nazval "krabicár".
Čo sa týka práce na notifikáciách vo veci objímajúceho tlačidla (to, čo som spomínal v téme "Zmeny na fóre"), tak po večeroch som to už riešil. Programujem to a testujem zatiaľ na localhoste u seba v PC a dobrá správa je, že to funguje, je to už vo fungujúcom stave. Ešte ma čaká nasadenie na naše fórum, čo mi v tomto prípade nepríde triviálne, takže ešte musím prosiť o kúsok trpezlivosti, kým to bude prítomné aj tu. Ale ako vravím, je to na dobrej ceste.
Ďakujem Vám za vypočutie, kamarátky a kamaráti.
Prajem Vám všetko dobré, hojne zdravia a príjemný deň.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
rasto, Iacobus, Katuska, vrana and Anonym woman like this post
Treba si (ne)ustále pripomínať, život je tu a teraz! Nie v nejakej budúcej prítmonosti. Tu a teraz je prvý krok a budúcnosť sú následujúce kroky k naplneniu cielov a plánov.
vrana- V.I.P.
- Počet príspevkov : 518
Reputácia : 148
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Matej, rasto, Iacobus, Katuska and Som.smutna like this post
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
rasto, kimi2028, vrana and Som.smutna like this post
Strana 18 z 83 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 50 ... 83
» Ako sa dnes máš? 7