Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 14

Strana 16 z 83 Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 49 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 16 Empty Re: Ako sa dnes máš? 14

Odoslať  EnaXnaY Ne 17 október 2021 - 13:00

Držím palce, aby to bolo čo najviac, teda toľko, koľko si predstavuješ Wink

viac na dzio.sk Wink

Ako sa dnes máš? 14 - Stránka 16 Dzio
EnaXnaY
EnaXnaY
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1338
Reputácia Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Bydlisko Bydlisko : Trebišov

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium

https://www.dzio.sk

Iacobus and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  kimi2028 Ne 17 október 2021 - 20:01

Ahojte kamaráti, tak aj ja som si nastavoval dnes šachový program. Dúfam, že pri ňom vydržím. Ja som si zvolil trochu inú cestu ako Dušan, keďže ja som šachový dôchodca a chcem sa len baviť šachom. Nemusím tie šachy študovať do nejakej veľkej hĺbky. Stanovil som si však 10 bodov, ktoré môžem robiť:
1. Taktika
2. Stratégia
3. Koncovky
4. Otvorenia
5. Stredná hra
6. Šachová psychológia
7. Analýza vlastných partií
8. Vlastný rozbor zaujímavých partií zo šachových knižiek a videí
9. Praktická hra
10. Analýza vybraných pozícii

kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Iacobus, vrana and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 18 október 2021 - 15:52

Ahojte kamaráti, dnes hlásim, že nie som veľmi schopný. Dnešný deň som totiž opäť premárnil, čo ma neteší. Takto dopadne to, keď si človek dá až príliš veľa roboty. Neurobí však skoro nič. Som však vďačný za to, že našiel som si čas, aby som si zahral 2 partie. Jednu som vyhral, druhú veľmi smolne prehral. Hrajem dobrý šach, ale niečo tomu stále chýba. Už viem koncentrácia, dokážem nájsť chyby súpera aj ich potrestať, ale potom začne až príliš dominovať a taktické vecí mi veľmi nevychádzajú… Menej hry na krásu a viac dať rozumu do partie…
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Iacobus, vrana and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Po 18 október 2021 - 21:46

Dnes bol spočiatku zlý deň. Potom sa zlepšil.

Ráno som sa zobudil s presvedčením, že mám infarkt. Nie,  nie som hypochonder, naozaj som mal bolesť na hrudníku. Zľakol som sa. To spôsobilo, že mi prišlo nevoľno, mal som slabosť, nevedel som dýchať.

Zhodou okolností som mal termín na depot, takže som išiel za psychiatrom. Zdoveril som sa. Odmerať mi tlak, nenasvedcoval infarktu. Povedal, že to mám zrejme z krčnej chrbtice, čo asi tak bude, už niekoľko dní ma bolí. Tak som sa upokojil, nevoľnosť prešla a dostal som depot.

Potom som premýšľal a objavil som v sebe chuť žiť. Bál som sa o svoj život, chápete to? Je to dobrá správa. Som už zdravý. Vedel som, vždy som to hovoril, že príde ten čas.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Najobávanejšie zlo, smrť,
sa nás ani v najmenšom nedotýka,
pretože keď my žijeme, smrť tu ešte nie je,
keď však smrť príde, potom tu zas nebudeme my.
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1025
Reputácia Reputácia : 445
Dátum registrácie : 25.08.2018
Vek : 26

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

dzuli08, vrana and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 St 20 október 2021 - 17:26

Ahojte, mám sa veľmi dobre. Dnešok hodnotím veľmi pozitívne, aj keď isté obavy z denného režimu sú, či sa bude v ňom dať všetko stihnúť. Mám totiž až 10 položiek, ktoré musím urobiť a vždy je otázne, či to stihnem. Dnes sa mi podarilo dať opäť všetko, ale len nejaké to základné minimum, ktoré mám stanovené. Teda až na pozretie filmu alebo seriálu, ale ten pozerám až večer. Potešilo ma, že dnes som sa venoval aj cudziemu jazyku po dlhšom čase, čo mi urobilo radosť. Tiež som rád, že som obnovil svoj šachový program, aj keď stíham len nevyhnutnosti (taktika, šachová psychológia, praktická hra). Tiež bol dejepis, geografia a ekonómia. Pozrel som aj šport v TV.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Tuto, vrana and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Pi 22 október 2021 - 16:50

Ahojte fórumáci. U mňa iba toľko, že som stále fyzicky pasívnejší ako by som chcel. Čo sa týka psychiky som celkom dobre. Momentálne sa cítim fajn najmä doma, ale bol som aspoň na miniprechádzke v supermarkete a po cigarety. Niekedy sa cítim mierne sám, hoci to nie je zďaleka silné, tak sa snažím prekonávať. Výnimočne počujem mierne hlasy, mám však pocit, že sú to skôr ilúzie. Ostatné do pohody, chýba mi prechádzka do prírody. Pozývam vás na Zello, ak máte čas a chuť podebatiť. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

rasto, kimi2028, Iacobus, Juraj, vrana and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Anonym woman Pi 22 október 2021 - 16:58

ja sa Zello dialógov bohužiaľ nemôžem zúčastniť kvôli nedostatku súkromia nakoľko bývam s rodičmi, možno nepochopiteľné, ale je to tak, mama ani nevie čo mám za diagnózu, nepreberám s ňou radšej moje pocity a otec by sa zľakol, že mi zas prepína
Anonym woman
Anonym woman
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 119
Reputácia Reputácia : 51
Dátum registrácie : 02.10.2021

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Tuto, rasto, Iacobus and vrana like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Pi 22 október 2021 - 17:07

Dnes som na kongrese Slovenskej obezitologickej asociácie. Za zmienku stoja dve štúdie, jedna z nich hovorí o prepojení obezity so zhorsenymi kognitívnymi funkciami u seniorov. A druhá štúdia hovorí, čím viac kávy vypijete, tým je nižšie riziko vzniku diabetes mellitus 2. typu. Ja vypijem aj šesť šálok denne, doteraz som sú myslel, že je to nezdravé. Teraz som o dosť spokojnejší.

Inak mam celkom dobre dni. Som dosť aktívny, čo sa týka práce. Tento týždeň to bolo veľmi vyčerpávajúce. No, teším sa, že som to zvládol a prinieslo mi to dobrý pocit z odvedenej práce.

Pozdravujem a prajem pekný víkend. J.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify Maintena 400 mg á 4 t, olanzapín (Actavis) 5 mg

Tuto, vrana and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Katuska Pi 22 október 2021 - 19:50

Ahojte . Ja sa mám v rámci možností dobre, mierne nezhody s partnerom ma dnes vytočili ale ináč si užívam že mám ďalší týždeň pracovný za sebou a že si oddýchnem. V nedeľu idem ku kamoške na výlet tak sa teším na zmenu prostredia . Čo ma poslednú dobu obťažuje je že mám na seba priveľké nároky a očakávania ktoré má potom vedú k frustrácii a k tomu že si neuzivam život. No niekedy si všetko okolo mňa vyžaduje vysoké nároky aby som to utiahla takže sa mi potom ťažko niekedy rozlišuje kedy už dať stopku a kedy je nutné zamakať . Snáď sa v Tom nejako zorientujem. Majte sa pekne
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 141
Reputácia Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Tuto, kimi2028, Iacobus, vrana and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 22 október 2021 - 20:10

Ahojte, makám už 4 dní na niečom a pocity sú zatiaľ z toho dobre. Usilujem sa zlepšovať denný režim, čo sa mi konečne darí. Bodovací systém, ktorý som zaviedol, je super. Vidím, že čo mám urobiť aj keď zatiaľ sa nepretrhnem. Robím len minimum, ale už som pripravil pôdu aj na väčšie vecí. Mojou úlohou je získať cca. 200 bodov. Mám aktivity hodnotené podľa časovej náročností a dôležitosti. Ide už o lepší systém, čo ma teší.Musím robiť všetko, aby som bol úspešný a ku tomu vybrať občas aj časovo náročnejšiu aktivitu 2 hodinovú.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Katuska, vrana and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 So 23 október 2021 - 19:16

Ahojte. Prečo musí byť život o stálom prekonávaní samého seba? V mojom prípade platí to dvojnásobne, keďže mám poruchu koncentrácie ako aj učenia. Napriek tomu vediem si veľmi hrdinsky. Väčšinu vecí robím síce symbolicky, ale je to skvelé. Zvládam to akosi dnes mám fantastických 325 bodov a môžem stále zlepšiť svoje konto. Dnes vďačím za svoje konto časovo náročným aktivitám, ktoré sú hodnotené viacerými bodmi. Najmä geografii podarilo sa mi naučiť sa 20 hlavných miest, teda väčšinu som poznal. Tiež veľa bodov som získal za šachy 100 za riešenie 34 diagramov a analýzu jednej svojej partie. Zvyšok bol už o akejsi rutine. Trochu ma mrzí, že 2 dní som sa nevenoval šachovej psychológii. Nedá sa robiť všetko
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

tyx81, vrana and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Iacobus Ne 24 október 2021 - 19:45

Dobrý večer,

dnes som mal len oddychový deň. Dočítal som konečne druhú časť Černokňažníka. Na druhej časti som zastal asi pred dvomi mesiacmi a záložka sa v knihe neposunula počas tej doby ani o stranu. Mal som veľa pracovných povinností. Ale dnes som si dovolil oddych od toho všetkého, hoci by bolo čo robiť. A, samozrejme, aj Historickú revue som čítal. Mal som na pláne, že sa pôjdem prejsť do mesta, ale nešiel som napokon nikam. Počúvam príjemnú hudbu a premýšľam. Najmä nad tým, ako veľmi sa zmenil môj život od pokusu o samovraždu. Je to už tri a pol roka. Je to stále ťažké. Ach, chcel by som už zabudnúť, ale nejde to. Stále sa k tomu vraciam a je to zlé. Nechcem o tom vlastne ani písať, neviem, prečo som začal...

Pekný večer prajem, J.

ὅταν δὲ ὁ θάνατος παρῇ͵
τόθ΄ ἡμεῖς οὐκ ἐσμέν
Iacobus
Iacobus
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Tuto, kimi2028, tyx81, vrana and Anonym woman like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 16 z 83 Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 49 ... 83  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: